Skocz do zawartości
Forum

Ustalenie daty owulacji :)

Gość katarzyna.szymanowska

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ;)

Mam taki 'mały' problem. Otóż od 4 miesięcy staramy sie z chłopakiem o dzidziusia. Niepokoi mnie pewna sprawa. Kiedys moje cykle trwaly nawet po 35-42 dni, teraz trwają po 17-20 dni.

Kolejno to było tak: 42, 20,17,29,24,19,18,20,17 (dni).
No i moje pytanie, jak tu ustalić dni płodne i datę owulacji, co? :36_11_20: Zastanawiam się i mam nadzieję, że pomożecie mi w jakiś sposób dziewczyny. Każdą radę przyjmę, dosłownie.

Dodam jeszcze że miałam robione badanie krwi: prolaktyna, Cholesterol,TSH ,FT4 ,FT3.
Wg diagnostyka laboratoryjnego naszego kochanego portalu wyniki są dobre. Miałam również robione badanie USG dopochwowo i jajniki są zdrowe, żadnych nieprawidłowości.
Licże bardzo na Waszą pomoc kobietki:smile:
Nie wiem czy pisze w dobrym miejscu, jesli nie to przepraszam i prosze o przeniesienie ;)::)::Oczko:

No właśnie tak myślałam zeby kupić, ale poczekam jeszcze miesiac chyba. U nas w aptece sa dosc droge te testy, a wypłata poszła na prawo jazdy:36_2_58: wiec jak narazie musze sie powstrzymac :( bo nie wiem czy te na allegro sa tak samo wiarygodne? warto je kupic? czy nie za bardzo?

Jesli cykle są długie to ta owulacja gdzies tam sobie jest (podobno na 14 dni przed okresem), ale jeśli są bardzo krotkie to może byc tak, ze jajeczko nie ma czasu dojrzeć. Swoja drogą, nieregularne są okropnie, bo w sumie ani to długie cykle ani krótkie, tylko jakie sobie chcą. Ja bym poszukala świetnego specjalisty i udala sie do niego.