Skocz do zawartości
Forum

Związki mieszane czyli mężowie obcokrajowcy:)

Rekomendowane odpowiedzi

majeczka
aha no i jeszcze pare fotek z halloween dzieciakow:))
fajowo bylo:))

boskie dzieciaki a slodyczy duzo nazbierali??
brzusio sliczniutki nie no panienka bedzie :cheess:
a ja Oliw tez Halloween zrobilam :cheess: ale ona to raczej niestraszyla a o to ponizej moj kroliczek :cheess:a i troszke zebrala slodyczy :cheess: a najwiecej od mamy hehe bo ona tak dwa mieszkania i do domu 2 mieszkania i do odmu po slodycze hehe moja niunieczka kochana a ile frajdy miala ze hoho a ze M niebylo to kolega nasz chodzil z nia po mieszkaniach a ponizej zdjecia jak byli u mnie po fanty :cheess:
ahh i tak Aneczka TY piekna jestes....i niewierze ze sie zapuscilas bo twoja uroda jest naturalna i z taka uroda niemozna sie zapuscic :cheess: a dzieci masz boskie i fat jak sa razem to Olivier to taki anioleczek jak z obrazka te loczki blond i ta buziunia a Tyra muwisz diabelek no i czarny loczek dlatego na glowie :36_2_31:
Agha Misia jest piekna!!!!a ten usmiech pelna geba to mnie powalil :cheess:
no a co do zabkow to moja Oliw miala 1szego jak miala 10 miesiecy a Olenka 6 i juz ma :cheess: wiec chyba niema normy.
Asiku sily kochana zycze a tak z ciekawosci zapytam ile twoj M ma dzieci z poprzedniego zwiazku?
moj ten niefajny brat w PL i jak zwykle miesza :36_2_31:wrrrr wredny cham ot co....obgadal mojego Igora do naszej starszej siostry tylko ze ona go wysmiala....bo ma olej w glowie sklucil ja z jej chlopakiem...i szkoda gadac zawsze musi byc ta czarna owca w rodzinie.ze w PL na grob taty niemoglam w tym roku to pojechalismy nad morze i chcielismy mu kwiatka w morze wrzucic zeby poplynol daaleko niosac sama niewiem co....ale z mysla o o moim tacie ale niestety byla tak ulewa ze niedalo sie wyjsc na odkryte molo tylko na to zadaszone...ale mysli i tak poplynely do mojego taty.....
MamoSloneczka masz racje 1 Listopad to w PL ma taki nastruj jak nigdzie indziej...ja tu nawet niewiem gdzie jest jakis cmentarz....Olenka zasnie to pewnie sobie podumam bo taki dzien ze zawsze dumam....oh jak ja tesknie za tata mialam go tak malo w swoim zciu.....

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Hej kochane moje foremki, pozdrawiam z Birmingham!!!

Lot byl okay, i wszystko byloby cacy gdyby nie to , ze mi sie Victor rozchorowal w piatek popoludniu a w sobote rano juz zaliczylismy pogotowie po tym jak zwymiotowal po kaszlu nadal utrzymywala mu sie temperatura i mowil ze go boli pokazujac na ucho i brzuch - no i ma zapalenie uszu, infekcja wirusowa - i antybiotykn i w zasadzie lekarz zyczyl mi szczescia by mu przeszlo przed lotme powrotnym - przez zamieszanie mojej matki chrzestnej mam bilety i na srode i na sobote, ona musi leciec w srode, ja toeretycznie nie,ale ... potem kolejne koszty na dojazd na lotnisko, bo az do Londynu i w ogole...a wiadomoze ciotke trzeba autem odtransportowac i odprawic, i musze leciec z nia bo mi sie pogubi na tym duzym lotnisku (w porownniu do poznanskiego kazde jest duze, hahah)

a ze smiesznych tematow to mialam juz 3 propozycje malzenstwa tutaj, hahaha, no co, milo mi...a jakze...i wszyscy mnie odmladzaja, ekstremalnie to mi po 22-24 lata dawali a nigdy wiecej niz 27, moj brat ma chyba wyszczuplajace lustro bo sie nawet sama sobie zaczelam na powrot podobac...

mam nadzieje ze u was dobrze, nie poczytam, nie popisze, bo musze dziecko czyms zajac bo w domu dostaje szalu a pogoda niby nie zimna, i slonce swieci i jest kilkanascie stopni na plusie,ale jak mi go zawieje to sie zapaleniem pluc skonczy...

obkupilam malego w tak boskie ciuchy, ze szok!
sama sobie kilka kupilam, ceny niemozliwie fajne w Primark-u...

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

hi hey hello !

Witam się w nowym tygodniu bo jeszcze tego nie robiłam.
CO tam lasencje?
U nas zimno jak diabli... brrr... i już mam dosyc a to dopiero początek , wczoraj na noc włączyłam grzejnik u Nastki w pokoju bo nie mogłam spać spokojnie...

Deva plsssssss... nie gadaj jaką jesteś farciarą że możesz sobie porobić zakupy w Primarku bo tylko mnie szlag trafia! :zmartwiony: Tu nie mamy, a i tak pewnie gdyby był to pewnie i tak byłoby drogo. Jedynm słowem ZAZDROSZCZE. Więc mi pozostaje tylko ebayowy primark hehe.. i h&m... i atmosphere... no i same wiecie pół angielki... :lol:
Super hallowenowe zdjęcia mamuśki! Za rok pewnie i ja będe inaczej świętowała. . . ehhh..Majeczko twój brzuch jak dla mnie niestey wygląda na chłopa... nie wiem takie mam przeczucie... choć bardzo chce żeby tam siedziała dziewczynka :D już sobie ją wyobrażam. Co będzie to będzie, będzie fajnie ;) 4 siusiaki w domu... wow..... No nic czekamy z niecierpliwością... a Ty pewnie jeszcze większą :P ... ale głupia jestem.. Pewnie że tak :lup:
No no... widzę że mamy modeleczkę laleczkę na wątku... eh i oh... Anka jestes przesliczna! Wiadomo pokoim te dzieci takie... :)
Asik czekam na zdjęcie bucioszy, a btw... czyli nie zakładałas Natalce butów jak jeszcze nie chodziła sama sama... ?! Bo mi wszyscy mówią że dziecko powinno już nosić buty( chodzi przy meblachi robi pare kroków sama) ale jak? tak po domu w addidasach czy bóg wie czym innym... nie wydaje mi się to wygodne?!
Mi też się bardzo podoba imię Alex, chociaż jeśli będe miała synka kiedyś, to chciałabym żeby miał na imię Cyprian :) nie dlatego że jego dziadek tak ma tylko dlatego że zawsze mi się podobało :)
Mamo słoneczka ja też uważam że to w Polsce tylko taka atmosferę czuć 1 listopada... eh... tutaj to ja nawet nie mysle o tym że był jakiś tam 1 listopada. Serio! W swoim cypryjskim życiu widziałam tylko dwa cmentarze i tyle... hehehe... A co więcej kochana... to tutaj nie czuje się żadnych świat... nawet ! nawet Bożego Narodzenia! tak tak... i nie tylko dlatego że nie ma śniegu, nie wiem,,, poprostu nie i tyle. Ja gdybym mogła to poprostu bym te swięta omineła. Jednak postaram się w tym roku jakoś przekonać.. i może zrobić jakąs śiąteczną atmosfere... ufff...:eee:

a co u reszty pan? Czy Agha to zyje, czy cała głowa już jej spuchneła? Gadaj kobieta czy lepiej u Ciebie? Flor wiadomo zajęta... czekamy na wiesci. Moniq... byś się pokazała :) na chwile...
no i cała reszta tez...

:zwyrazami_milosci:

A no suzzy zajeta zajeta masakra ostatni raz sie przeprowadzam, nigdy wiecej never ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! juz mam dosc a nawet polowa jeszcze nie za mna, dzis siostra przyjezdza pomoze rzeczy nosic i meble, wrrr czekam na okres do konca tygodnia, jutro do lekarza sa wyniki i znow jest jedna bakteria i duzo jej wrrrrrrrrr ale plus taki ze tylko 1 a nie 2 jak wczesniej, zobaczymy co jutro powie lekarz..... w piatek podpisujemy akt notarialny (koszta prawie 8 tys wrrrr ;/) i teraz tylko kombinuje jak najweicej pieniedzy zdobyc aby szybko splacic kredyt, tak wiec nachodza mnie mysli zeby z dzieckiem poczekac przynajmniej jak splacimy polowe kredytu, no zobaczymy jak to wszysko bedzie, wazne ze powoli do przodu :)

Zdjecia cudne!!!!!! wszystkie !!!!!!!!

Ania bardzo podobna jestes do mojej kolezanki, Śliczna :) :*dzieciaczki podobne do Ciebie :)
Majeczko ja sie nie znam na brzuszkach, ale zycze dziewuszki :):) A chłopaki słodziaki tylko całowac:D
Agatko Oliw super wyglada w przebraniu króliczka tak słodko a Aleksandra jaka juz duzaa!! juz pol roczku ma :) ale tez czas leci :)

Agha wspplczuje zeba, ale mam nadzieje ze juz wszysko dobrze ..:) Miska cudna , boskie miny robi, tak sie usmiałam :):):) a i super czerwone spodnie :) :D:D:D
Suzzy A Twoja panienka taka duzaaaa juz jeszcze troche i juz rok, ajj tez jak juz zlecialo, zaczyna sie robic powoli podobna do taty, tz tak mi sie wydaje jak robie takie minki to ze do Twojego A podobna :)
Asik buziaki !! :*:* i ucałuj brzucio odemnie, Majeczka tez:):*
Devachan pozdrawiam:):* :D

Całusy dla wszystkich ah tak!! wszystkie Was wycałuje a co tam:D:D:D

Aniołek 6 tydz

:Płacz:
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvhdge54fl2flm.png

Witojcie!!

mam u siebie siostre i jest gitara (jak to powiada Suzy ;))

Natalka szczesliwa bo ma nowa osobe do zabawy, to moje dziecko bardzo towarzyskie jest i z sama mama niestety sie nudzi

baby no 2 juz mnie niezle trzaska po pecherzu, az sie boje co bedzie dalej!

MamoSloneczka a Twoj Alex to od Alexandra czy po prostu Alex? bo roznie ludzie daja, ja bym wolala zostac przy samym Alexie bo latwiej ;)
masz racje co do 1 listopada, ja odkad jestem w Anglii to ani razu nie bylam w Polsce w tym czasie i juz po prostu jakos przestalam o tym myslec.... powiem Wam szczerze ze im mniej mysle o cmentarzach i smierci to jakos latwiej mi sie zyje, jakas taka znieczulica mnie powoli ogarnia, nie wiem czy to dobrze czy zle...

a w Halloween jeszcze sie tez nie wciagnelam, ale pewnie bede musiala jak dzieci podrosna he he

Suzy zobacz sobie linka do butow
India Shimmer-C G Pre-School Shoes-Clarks
jak sobie przejrzysz cala strone to zobaczysz ze maja buty jak dzieci juz chodza i dla dzieci ktore wlasnie smigaja wokol mebli, ale ja nigdy w domu Natalce butow nie zakladalam, naprawde latwiej im bez.... sama zobaczysz
jest tyle opini na temat noszenia butow i ich jakosci, ja jednak zawsze mowie ze tyle dzieci w Afryce i na swiecie biega bez butow i jakos problemow ze stopami nie maja....
ale to tylko moja opinia :D

Majeczko... hmm... ja porownujac swoj brzuch z pierwszej ciazy i teraz to widze roznice, a Twoj mi tez wyglada na chlopa :D ale wyglad wygladem i wcale to nie musi nic oznaczac, a Ty wez odpoczywaj bo jeszcze masz troche czasu na rodzenie :) nie spiesz sie!!

Flor wspolczuje przeprowadzki, ja zaliczylam juz 3 w swoim zyciu wiec wiem jak to jest :)

Dragon, Suzy jak ja Wam zazdroszcze tym imprezowych wypadow... buuu... ja tez chce!

Devachan oby Vic wyzdrowial przed odlotem bo bedzie sie strasznie meczyl przy ladowaniu, kiedys lecialam i byl chlopczyk zaziebiony - tak plakal przy ladowaniu ze az mnie cos zabolalo. Trzymam kciuki!!
Co do Primarku to wybieram sie tam na swiateczne zakupy :) niestety nie mam kolo siebie wiec czesto jezdzic nie moge :(

Agatko moj m ma 3 dzieci z poprzedniego malzenstwa, chlopaka i blizniaczki. Tylko te dzieci to juz nie takie dzieci bo Adam ma 17 lat a dziewczyny 15 :) Oliwka slicznie wygladala jako kroliczek, bardzo do Ciebie jest podobna.

Aneczka... fiu fiu! :smile_move:

siostra tanczy wlasnie z Natalka wiec mialam okazje do was popisac za dnia :)

a tak poza tym to moja juz od tygodnia nie sypia w dzien .... musialam sie z tym jakos pogodzic...

strzaleczka!

Suzzy - jestem jestem ... juz z zebem lepiej tylko piekny zotly siniak na pol gemby swieci a nie dam rady przypodrowac mocniej bo boli jak dotykam od zewnatrz. Nie bylo mnie bo szkola a tak wychodzi ze w poniedzialek od 18:30 do 21:30 a we wtorek na 9:00 rano wiec nie wiem kiedy te dni mijaja. Co do butow to stara szkola mowila zeby zakladac szybko ale teraz lekarze odzegnuja sie od tego i zalecaja zeby dzieci jak najdluzej chodzily na bosaka i to po roznych powierzchniach. Panele, dywany, mata, piasek, trawa itd. Moja mama pilnowalam chlopca od 9 miesiaca do 15 i rodzice niestety zalatwili mu nozki najpierw przez chodzik (maly jest jak na swoj wiek bardzo ciezki i wysoki i po jakims czasie chodzik go nie podtrzymywal wiec on calym ciezarem odpychal sie koslawo nozkami a rodzice zajeci nie wiem czym nie zauwazyli) a pozniej doprawili zlymi (za sztywnymi) butami ktore tylko utrwalily ta koslawosc. Przez ostatnie 2 miesiace mojej mamie serce sie krajalo ale na zalecenie lekarza ortopedy musial nosic buty ODWROTNIE prawy na lewej nodze a lewy naprawej (taka mial koslawosc !!!!!). Wiec nie sugeruj sie co ludzie mowia i niech chodzi po domu jak najdluzej w skarpetach jak zimno, lub na boso jak cieplo :)

Majeczko - a ja wiem co bedziesz miala HEHEHEH albo dziewczynke albo chlopca (taka jestem sprytna).

Flor - zostawcie wszystko naturze skoro sie wam nie spieszy ale tez nie blokujcie sobie drogi bo jednak macie problemy. Jak bedzie to bedzie ale nie ma co tracic czasu (ale i nie ma po co przyspieszac). Moze jak przestaniecie myslec za duzo i skupicie sie na kredytach to cos wyjdzie ...a pozniej dacie rade :D

ZDJECIA CUDNE ... straszaki male i slodziaki. JA nawet kupilam slodycze na zapas ale nikt nie przyszedl bo tu u mnie jednak sami protestanci, katolicy i muzeumanie wiec tradycja amerykanskiego hallowyn jeszcze tu w powijakach. Ja to bym najchetniej jakos wyposrodkowala miedzy naszym polskim a amerykanskim. W Polsce jak dla mnie jest za powaznie i smutno (a ja jak umre to bym wolala zeby o mnie w taki dzien myslano raczej na wesolo bo i tak nic mi juz nie pomoze heheh). Ale z kolei amerykanskie swieto zatracilo zupelnie ten moment wspominek zmarlych. Podoba mi sie zwyczaj w Ameryce poludniowej (Peru np) gdzie robi sie imprezy na grobach (doslownie NA grobach) z jedzeniem, napitkiem , muzyka ...wszyscy wspominaja zmarlych na koniec zostawiaja jakies przysmaki przy mogilach i poznym wieczorem wracaja do domow.

Moja Miska dzis pierwsza wedline kurczakowa na kanapce miala ... taaaa po mamusi jak odkurzacz wszystko wchodzi, 2 ryzowe ciasteczka , poprawila butla mleka ...a pozniej chciala za wszelka cene z wersalki na lep spasc bo robila co chwile podchody HEHEHEH. Wiec dostala po godzinie przepychanek eksmisje na gore i spi :) A ja wracam do nauki :)

http://www.suwaczek.pl/cache/69aff7552b.png

:36_2_53:

ASIK, Alex jest Alex i kropka :) Alexander bylby zamieniany na Olka w PL, a to imie juz mi nie pasowalo, chcialam tak samo tutaj i w PL (udalo sie, nie ma przeinaczania itp)

Co do bucikow to pierwsze kupilam jak Alex zaczal stawiac pierwsze samodzielne koki, bylo to latem zatem szerokie sandalki za kostke, odpukac nie mamy problemow z nozkami

Za to jak nie spal to dzis spi juz 2 godziny wiec chodze i dotykam czola, bo nie chcialabym, zeby znowu po basenie sie cos nie przyplatalo...

W Italii powoli panika z ta swinska grypa, a jak u Was?

FLOR, szbkiego skonczenia przeprowadzki zycze, ale co na swoim to na swoim!!!

SUZY, a jak bardzo zimno? Tutaj okolo 7 stopni rano, ale wilgotnosc nas przenika do szpiku kosci brr...

DEVACHAN, zdrowka dla Malca!!! Podroznik z niego cala geba wiec na pewno wydobrzeje!

AGATKO, przykro mi z powodu tak wielkiej straty, my tu mamy na cmentarzu mame mojego M, juz chyba kiedys pisalam, ze to wspaniala kobieta byla... I tak jak AGHA by chciala wspominamy ja czesto z usmiechem, ale bez imprezy na grobach ;))) Bo tu sa takie groby w scianach, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi...

MAJECZKO, mi to wyglada na piekne dziecko :))) Nie znam sie zupelnie... Ale trzymam mocno kciuki, zeby wszystko przebieglo szybko!!!

Zaduszki minely, oby do Swiat :)))
:Kiss of love:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-18170.png

Mamo SLoneczka - spider man moglby miec na scianie impreze :D Alex to juz takie duzy chlopak ze szok !!!!! Slicznosci z dynia :D

Asiku - przypomnialo mi sie cos bo pisalas a sikaniu ... jak siedzisz na kibelku to pochylaj sie ile dasz rady do przodu wtedy pecherz sie oproznia bardzie i na dluzej wystarczy. Polozna mi poradzila i sprawdzilo sie przynajmniej troche, a wszystkie wiemy jak latanie do WC moze czlowieka wykonczyc :D

mamo sloneczka Alex taki sliczniutki jejku jejku
Igor wciaz w PL ale dzis juz jedzie do nas tylko niewiadomo o ktorej bedzie jutro ale cos kolo12 mi no troszke ciezko ale tylko rano bo musze wyszykowac dwie dziewczynki bo Oliw do szkoly no i Olenka musi z nami isc :D a ten malpiszonek sobie wymyslil ze spi do 9 a Oliw do szkoly na 8.30 wiec akladam jej polarek wkladam do spiworka do spania i do spiworka z misiem i jej cieplo a pod spodem ma pizamke wszystko robione na spiocha :) dzis jak juz wychodzilismy z domu sie obudzila i rozmawiala z nami :Dpo drodze i jakos dzis poprzestawiala sobie dzis rytm dnia.bo tak normalnie to wstaje o7.30-8 potem szla spac o 10.30-11 spala do 13 czasem nawet 14 wieczorem o 18 pol godzinna drzemka i spac na noc 21,a jak niespi o 18 to spac idzie na dobre o19.w nocy czasem raz czasem dwa karmie.z deserkami i obiadkami wciaz lipa :nerw: ale codziennie prubujemy :)

a tak no to nic nowego musze wrocic do szkoly ale jakos mi sie niechce :/ ale wkoncu bedzie trzeba .....milej nocki mieszanki dobranoc.

witam sie dziewczyny wqrwiona jak niewiem co czekam na M i wyciagam doslownie ciezkie dziala do walki!!!
wyobrazcie sobie ze znajomi M z Ukrainy wczoraj przyjechali (mieli razem z M) dzis rano kolega M przychodzi domnie i pyta czy mam termometr ja tak a bo jego zona ma goraczke
a on jest tak tepy ze bardzo szczery i mowi mi prosto z mostu ze u nas na Ukrainie epidemia i boja sie czy jego zona niezarazila sie i jeszcze mowi no przyjechalismy przed Igorem (moj M) bo Masze (jego zone) gardlo pobolewalo i wczesniej wyjechali zeby swojego syna niezarazic (ma 9 miesiecy) a to przepraszam moje dzieci mozna??
siedze zamknieta w swojej sypialni i ani sniadania niezjadlam....wyobrazacie sobie jacy Ci ludzie sa jebnieci.ku...wa jak oni naprawde to swinstwo nam przywlekli??M powinien byc za 3 godz i juz do niego dzwonilam ze ma ich wyprosic od nas z domu.my mielismy jechac w wekend do Paryza,dlatego przyjechali.ku....a co za poje... ludzie!!!!!!!!!!!!!!!

dziewczyny nasza jedna majoweczka jest w ciazy i dostala krowtoku prosze o wyslanie dobrych mysli

DZIEKUJE KOCHANE ZA CIEPLE SLOWA :-)
Ano Alex rosnie i teraz wszedl w okres powtarzania (zarowno po polsku jak i wlosku), co jest rozkoszne ;)

AGATKO, slow mi brakuje na takich nieodpowiedzialnych no i co tu duzo mowic - egoistycznie nastawionych - znajomych... Faktem jest, ze Ukraina przezywa epidemie i rozsadne byloby nie roznosic jej po swiecie (a juz na pewno odizolowanie od malutkich dzieci)... Mam nadzieje, ze zle samopoczucie znajomej nie rozwinie sie w nic powaznego, a i Ty Agatko zachowaj spokoj (choc wierze, ze trudno), wywietrz dobrze mieszkanie, o higienie nie musze Ci przeciez mowic... Trzymam mocno kciuki, zebyscie byli Wszyscy zdrowi!!!

Wiecie, ze ja tez sie zastanawiam co z robic z wyjazdem na Swieta... Bo podobno epicentrum ma byc na przelomie grudnia i stycznia, a szczepionek na razie nie widac... Ja jestem daleka od paniki, ale uwazam, ze zdrowy rozsadek (i na przyklad unikanie zatloczonych miejsc) przy malym dziecku kazdej zimy byloby wskazane... Co myslicie na ten temat?

Mamo Sloneczka i ja doszlam do wniosku ze w tym roku w domu zostaniemy lepiej dmuchac na zimne.
znajoma niestety poronila :( strasznie smutno sie zrobilo...
M przyjechal ale tylko zostawil torbe i pojechal do ksiegowego na zebranie znajomych od rana niema wiec narazie spokuj jak M wroci i jego znajomi to musi z nimi porozmawiac i konie.ja niebede ryzykowac.ja moge swoim kosztem jakos pomagac czy cos ale nie narazajac dzieci bo oni niechca swojego zarazic...im wiecej o tym mysle tym bardziej jestem poirytowana.....

witam!

Ja nadal sie tocze:)) hehehe ledwie ale sie tocze:) hihi

Mama sloneczka
Alex sliczny:))

Agatko
szkoda slow na takich znajomych...... nei wiem co napisac... heh....

My na swieta plany mamy no jasna sprawa:) my na porodowce:) hahahaha

Mamusia przyjezdza do mnie wachaala sie ale ja poprosilam ze naparwde bylo by super gdyby byla tutaj. Wiecie ja tu znajoimych nei za bardzo jakis bliskich wiec jak bede w szpitalu to ona moze popilnowac chlopakow a M cos mi podwiezie co potrzebuje czy sami wiecie jak to jest:))

Maly jedzie na drugim antybiotyku..... mam nadzieje ze jzu sie wyleczy Kubei udalo sie po pierwszym dojsc do normy.

Pisalam wam ze Kuba chodzi do szkoly codziennie na 2,5 godziny? JEst swietnie bardzo lubi szkole na poczatku nic nei mowil kompletnie martwilam sie bardzo bardzo ale od paru dni zaczyna mowic coraz wiecej i wiecej:))

http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/9Lfj.jpghttp://lb5f.lilypie.com/9Lfjp1.png

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/reqG.jpghttp://lb3f.lilypie.com/reqGp1.png

http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/mr8W.jpghttp://lb1f.lilypie.com/mr8Wp1.png

Hej forumeczki moje :)

Tak więc co u nas przez te ostatnie dni - hm, nie pisałam, bo Brat ma 128 RAMu w kompie i to tak wolno chodzilo, ze tragedia...
zresztą posiedziec przy kompie to nawet nie było kiedy bo - na 7 wieczorów spędzonych tam 4 przebalowalismy i to dwa do 7 rano...co potem trzeba bylo odespac i w efekcie życie zaczynałam w południe lub później...i trzeba było trzoche czasu z własnym dziecięciem spędzić oraz z rodzinką...
zakupy udane, no ciuchy tańsze niz w PL bo dzinsy za 40zl lub bluzki po 10zł itp, bo NEXTa nawet nie dotarłam tyle zostawiłam w Primark'u...

SUZYja ostatni raz to bylam na takiej super wyprzedazy jak bylam w 6tym tyg ciąży, więc frekwencja niewielka, hahaha...

ale warto było no i - były to zakupy pod hasłem zaległych prezentów więc Vic dostał kilka ciuchów od swego Wuja, a ja Bratu lajsłam buty do kosza - to brat, ode mnie nie ucieknie, hahahaha...
finansowo na pewno troche popłynęłam z imprezkami włącznie,a le warto było, bo mi psychika tak odżyła i lekko "otrzeźwiała" - równiez z powodu dzisiejszego powrotu bo miałam zostac do soboty a bilety kupiłam pod czyjes dyktando też na dzis i jestem podwójnie stratna...
ale nie ma tego złego, tym razem Brat rozważa przylot tu na Andrzejki ;)
dzięki niemu miałam najbardziej udane Halloween w zyciu :)

Vic nadal na antybiotyku, uszy wydaja się mieć lepiej za to kaszel mu sie taki zrywający pojawił - jednak moje silne dziecko na chorowitka nie wygląda, i broił nieprzeciętnie - nawet dzis na lotnisku jak nigdy odchodziły sceny dantejskie - ale to pewnie dlatego , że wcześniej w aucie 2 godz jazdy na lotnisko byl spokojniutki i potem w samolocie zasnął...

a ja zaczynam tak w ogóle zastanawiac sie nad Englandem(nie po raz pierwszy zreszt ą), może warto popodróżować jeszcze zanim na stałe gdzies pupsko swoje usadzę...

Buziaczki dziewczyny, gaszę światło i ide spać !

Viking - Victor Leon

AGATKO, i jak tam?
Mam nadzieje, ze nic nie podlapaliscie!
Przykro z powodu poronienia znajomej :(

MAJECZKO, mysle, ze na Swieta to juz w domku w komplecie, co? Pewnie, ze pomysl z przyjazdem Mamy jak najbardziej trafiony!!! A jak sie Mama czuje? Juz OK mam nadzieje?

DEVACHAN, usciski dla VICKA!!!

My tu mielismy biala noc i nie wiem czy to jelitowka czy cos stanelo Malcowi na zoladku... Ale raczej jakis lagodny (mam nadzieje) wirus, bo nam tez cos "jezdzi" po zoladku...

No nic, zmykam, bo nie wiadomo ile dzis pospimy

:36_2_53:

hej, tylko wam przekleje co u mnie, tak na szybko, bo pózno już...

Mnie cos wieczorem gardzioło podgryzało, ale potraktowałam sie Halsetem a do spania sie Febrisanem poczęstuje albo aspirynką, byle do jutra, to kupię czocha i będę się leczyc na śmierdząco ale skutecznie, zawsze pomaga ;)

Mój małżon będzie od soboty wieczór do wtorku popołudniu w PL bo ma urodziny w poniedziałek i juz mu w prezencie kupiłam bilety na przelot, żeby nie bręczał w efekcie , że ja nie zamierzam jeszcze wracac - no w koncu czas tak szybko ucieka ze jeszcze wszystkiego nie załatwiłam ;)

dzis trafiłam na kumatą kobietke w urzedzie wojewódzkim w wydziale dla cudzoziemców jutro mam dzwonic po potrzebne informacje, bo musi poczytac w ustawach kobita - bo moze by mi dal zamiast czasowego pobytu stały od razu ze wzgledu na to , że ja tylko przestane byc Polka jeśli sie zrzekę, a byłam przez 30 lat, a wymagaja zasiedzenia na 5 lat by sie starac o stały pobyt - kicha jest przez to, że na czasowym moge miec tylko takie zameldowanie, a z takim to sie nic nie da załatwic jak nie masz zameldowania na stałe - a poza tym dziecko podlega pod matkę i on ma stałe i zostanie Polakiem - i co wtedy? no, tego nawet jak Pani nie ustali to ja bede musiała, al to nie bywa łatwe...

Zobaczymy co z tego dalej wyjdzie...

Viking - Victor Leon

Widze, ze jesien markotna u wiekszosci...

WITAJ KATA, kto zapomnial, co??? ;))) Zycze Wam obu zdrowia i szybkiego zakonczenia remontu!!!

DEVACHAN, skomplikowane to troche dla mnie, wazne, ze Ty trafilas na kumata Kobiete! Zdrowia!!!

MAJCZKO, u nas tez buro i raczej ogolnie nieciekawie na razie...

Ide z dzieckiem do pediatry jak sie wyspi...

Pa Dziewczyny!

Hej Mieszanki
A co to za chorobska sie przyplataly co? :( a KYSZ
Kata - jaki remont bo nie pamietam?
Mamo Sloneczka - oby to tylko jakis malutki wirusik i zaraz bedzie po wszystkim. A ty tez chora?
Devachan - mam nadzieje ze kobita cos sensownego Ci powie bo nie ma nic gorszego niz latanie od urzednika do urzednika a i tak czlowiek nie jest pewien czy wszystko dobrze zalatwil.

Ja dzis mialam niespodziewana pobudke o 5 rano bo Michaeli zachcialo sie bawic ... ja tu myslalam ze brzuszek - sruszek bo jak czlowiek od 4 miesiecy przesypia od 10-13 godzin przy dziecku to jak cos sie stanie to sie kombinuje heheh. Pobawilam sie z nia 10 min swiatlem (sznurek mam z dzwonkiem do wylacznika) popstrykala posmiala sie i poszla spac a ja do wyrka bo na 9 do szkoly.
Poza tym wracam do formy bylam na basenie a od nastepnego tygodnia od czwartku Michaela zacznie basenowanie. Mam nadzieje ze Jonathan bedzie mial wolne to ten pierwszy raz pojedziemy samochodem i zobaczymy co i jak. Planuje kupic juz siedzonko dla Misi na rower i bedziemy jezdzic na rowerze pozniej razem :). Reszta spoko - pogoda do bani jak zawsze tu na zime :(

u nas tez szaro i buro dzis nawet dosc chlodnawo...

terrorow nocnych ciag dalszy, ja to sie juz chyba nigdy w zyciu nie wyspie...

MamoSloneczka i jak Alex?? ale slodziak na tym zdjeciu

Agha mowisz ze Misce sie na zabawy zebralo he he, oby to jednorazowy wybryk :D

Kata zdrowka dla Was, usciski dla Zosienki! konczcie ten remont i wracajcie do nas!

Majeczko super ze mama przyjedzie. Jak sie czujesz? mialas znowu jakies skurcze?

Agatko brak mi slow co do zachowania znajomych Twojego m. Mam nadzieje ze nic sie tam nie rozwinelo.

nic lece, milego weekendu!!

Ja dzis byłam w biurze meldunkowym i co mi dobrego powiedzieli to to ,że jakbym nawet zmieniła obywatelstwo to adres stały zameldowania zostaje mi taki sam (mimo iz wg wydziału dla cudzoziemców nie mam do niego wtedy prawa, bo jestem obcokrajowcem i moge miec stałe zameldowanie tylko jesli dostane pobyt stały po 5 latach mieszkania nieprzerwanie czyli minimum 6 miesiecy w roku co trzeba potwierdzic dokumentami, nawet chocby najmu mieszkania, zameldowania, cokolwiek...)
ale mogłabym sie starac po zmianie obywatelstwa od razu o prawo stałego pobytu ze wzgl na wczesniejsza PL narodowść...ze przeciwskazan nie ma - tyle mi baba w wojewodzkim powiedziala...
czyli wyglada na to ze moglabym zmienic jednak to obywatelstwo...

pozdrawiam, miłego weekenda, ja bede miała męża na karku, więc nie wiem czy mi sieuda usiasc do kompa...przynajmniej przezenty dla niego to nie problem - kupilam mu przelot do PL i perfumy DKNY w Englandzie, do tego dzis dostałam DVD z relacja zeszłorocznego eventu Sunrise muzyki trrance, do tego jeszcze przyjecie dla rodzinki i jakies balety i juz...

Viking - Victor Leon