Skocz do zawartości
Forum

Szczęśliwe Marcowe Mamy 2010... :)

Rekomendowane odpowiedzi

kingusia ja siedze z mała w domu prawie 24h on ma zajecia codzien od 15 do 20 dodatkowo w systemie zmianowym 12godzinnym pracyje wiec w skrócie wygląda to tak ;)
Ja gotuje i zajmuje sie ogólnie kuchnia ale naczynia myje on(ja nienawidze!), sniadania szykuje ja kolacje on jesli jest w domu :)
Kapiel małej zawsze on :) (chyba ze jest na nocy w pracy)
Kwiatki pielegnacja i zajmowanie moj mąż :)
Sprzatanie takie ogólne codzienne na zmiane, generalne teraz mi duzo pomaga bo ciazko mi samej :)
Pranie robie ja on zbiera i składa ;)
Rybkom sprzatam tylko ja, bo sa moje i Lenuśki karmi córa ;)
Zabawki w domu sprzata córka.
No i oczywiscie jesli on sie uczy ja zajmuje czyms mała i na odwrót bo ja ucze sie zaocznie.

to tak w skrócie ;) jak cos mi sie przypomni to napisze bo nie wiem czy nie opminełam jakis kwesti:)

Edit:
Ogólnie obydwoje z mężem jesteśmy dość pedantyczni co udziela się już nawet naszej córce. W domu wszystko ma swoje miejsce i tego się trzymamy. Nie ma miejsca na rozrzucone rzeczy czy nieład. Dodatkowo jesteśmy minimalistami i brak u nas bibelotów i szpargałów, ograniczamy się do rzeczy niezbędnych, nawet Leny zabawki są mniej wiecej co miesiąc segregowane i podawane dalej. Jestem okropnie uczulona na drobiazgi porozkładane na połkach. ;) Jedno czego jest w domu dużo to kwiaty bo obydwoje bardzo lubimy :)

racuszek u nas ten "rytm" wyrobił sie sam ;)