Skocz do zawartości
Forum

Szczęśliwe Marcowe Mamy 2010... :)

Rekomendowane odpowiedzi

Kurczę babki to poczekajcie z tymi krzesełkami, wiem ze mam zboczenie zawodowe, ale 6,5 miesiąca to naprawdę nie czas na siedzenie jeszcze. Jeśli już to faktycznie takie z regulacja oparcia za to cholernie drogie. Ja chcę poczekać aż Fran będzie siedział stabilnie (na razie kompletnie nie czai o co chodzi z tym siedzeniem, choć na leżaczku tez się podciąga, ale to tylko trening mięśni:) i kupić takie w IKEI co da eis przysunąć dobrze do normalnego stołu. Po pierwsze tanie, po drugie wydaje mi się ze jak dziecko ma własny blat to i tak jest odsunięte od stołu przy którym się je. Ale to już sprawa drugorzędna.

http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/d3fd7e8a.gif
Szaymon 10 lat
Franio 5 lat

qmpeela
Niezapominajko, ja właśnie chce z regulacją z powodu wyżej opisanego nie siedzenia Niny.
Ikei nie mam nigdzie w okolicy, zresztą ja wybredna i w ogóle te krzesełka do mnie nie przemawiają.

PS: a Franek już raczkuje??

Raczkuje????? Coś ty, przewraca się z pleców na brzuszek, ostatnio powoli kuma jak jest z przewrotem z brzucha na plecy - ale to początki dopiero. Śmiga z obrotami wokół własnej osi, i jakoś tam po swojemu sie przemieszcza na tyle ze co rusz znajduję go poza dywanem.

A z siedzeniem to nie sa żarty, dużo jest dzieci za wcześnie zsadzanych z krzywymi kręgosłupami, garbiących się.........a potem rodzice przychodzą rozżaleni do terapeuty i pytają dlaczego A jak pytam kiedy był sadzany - no jak to w wieku 6 miesięcy - to im mówię ze mają już odpowiedź. Oczywiście zdarzają sie takie maluchy które juz wieku 6 -miesięcy siedzą stabilnie, ale to nie liczne przypadki. 7,5-8 miesiecy to raczej taki standart z siedzeniem.

http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/d3fd7e8a.gif
Szaymon 10 lat
Franio 5 lat

Niezapominajkaa
qmpeela
Niezapominajko, ja właśnie chce z regulacją z powodu wyżej opisanego nie siedzenia Niny.
Ikei nie mam nigdzie w okolicy, zresztą ja wybredna i w ogóle te krzesełka do mnie nie przemawiają.

Raczkuje????? Coś ty, przewraca się z pleców na brzuszek, ostatnio powoli kuma jak jest z przewrotem z brzucha na plecy - ale to początki dopiero. Śmiga z obrotami wokół własnej osi, i jakoś tam po swojemu sie przemieszcza na tyle ze co rusz znajduję go poza dywanem.

A z siedzeniem to nie sa żarty, dużo jest dzieci za wcześnie zsadzanych z krzywymi kręgosłupami, garbiących się.........a potem rodzice przychodzą rozżaleni do terapeuty i pytają dlaczego A jak pytam kiedy był sadzany - no jak to w wieku 6 miesięcy - to im mówię ze mają już odpowiedź. Oczywiście zdarzają sie takie maluchy które juz wieku 6 -miesięcy siedzą stabilnie, ale to nie liczne przypadki. 7,5-8 miesiecy to raczej taki standart z siedzeniem.

Moja przewroty opanowała już do perfekcji, zwykle nie zdążam nap w pieluchach pozapinać. I przyjmuje pozycję do raczkowania, buja się pięknie do przodu i do tyłu po czym ląduje kilkanaście centymetrów dalej, w zależności od tego czy odepchnie się łapkami czy nogami leci do przodu lub tyłu ;)

Niezapominajkaa
qmpeela

Mój Kacperek siedzi podparty ale na sofie czasem się podciąga i siada normalnie,nie wiem co mu tak przyspieszyło...wolałabym żeby się nie spieszył z tym siadaniem,sam jeszcze nie siada. Ale leżeć nie cierpi poprostu....

http://suwaczki.maluchy.pl/li-63498.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-63499.png

Siemka !
Witaj Niezapominajko ,fajnie,że się pojawiłaś zwlaszcza,że mam do ciebie milion pytań tylko nr mi wcieło :(
Bo tak sobie myslałam czy nie było by mądrze się z tobą umówić bo to moje dziecko jakoś tak dziwnie pełza.Mamy 11 szczepienia i tam się chciałam jeszcze poradzic bo taka fajna pediatra jest a puki co może wstawie ci filmik i mi powiesz czy takie czolganie się żolnierskie jest normalne co ?

Współczuje żłobka napewno jest wam ciężko ale szybko się przyzwyczaicie :)

Co do krzesełek to ja też sie już rozglądam bo nie mam jak Lenki karmić ona siada na foteliku i je z łyżeczki ze spuszczoną głową w dół masakra jakaś ,nie dośc,że mało je to tak cuduje,że ja na samą myśl o karmieniu dostaje zawału :(
Też myśląłam o tym z ikei bo mam upatrzone takie drewniane z którego dziecko korzysta przez wiele lat ale na początek się nienadaje a wygląda tak :
Krzesełko do karmienia DANCHAIR BABY DAN OD RĘKI (1251383907) - Aukcje internetowe Allegro

A tu jest to moje czołgające się dziecko ktore nóg nie używa i tak jest od ponad miesiąca
http://www.youtube.com/watch?v=ZtsbXDh-qfw

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49y2v4q82ra9xr.png

Agunia
Niezapominajkaa
qmpeela

Mój Kacperek siedzi podparty ale na sofie czasem się podciąga i siada normalnie,nie wiem co mu tak przyspieszyło...wolałabym żeby się nie spieszył z tym siadaniem,sam jeszcze nie siada. Ale leżeć nie cierpi poprostu....

Mój odmieniec znów za siadaniem tak nie goni, ona większość dnia na brzuchu spędza ;) Nawet śpi na brzuchu.