Skocz do zawartości
Forum

Szczęśliwe Marcowe Mamy 2010... :)

Rekomendowane odpowiedzi

kingusia1991
qmpeela ja tam bym się cieszyła obojętnie czy córa czy synek :D na Twoim miejscu.. bo wiesz jak córka to będziesz miała ułatwioną sprawę z rzeczami itp. :D

Hmm.. tak sie tylko wydaje... Bo tak naprawde po córci nie mam juz prawie nic, jakis jeden komplecik i paputki ;) Całą akcje z wyprawką zacznę od odebrania od sióstr rzeczy dla maluszka segregacji a potem dopiero zakupy ;) Tak naprawde obojętne masz racje czy chlopiec czy dziewczynka wazne zeby było zdrowe ale wiadomo córcie juz mam a jest typową córeczką tatusia więc synek był by nareszcie mamusi;)

Kaszaaaaaa
Ojojoj,chyba nie powinnyśmy oglądać tych rozmów :( Niezły czad ...

A ja nie oglądam... Moze to i lepiej ;) Moja córa teraz ogląda program muzyczny dla dzieciaków :D

Waga to ja sie nie martwie bo mam 178cm wzrostu, zaczynałam z waga 70-72kg wahało sie ciągle:) No ale licze ze z 70kg i w chwili obecnej waze 67,5 chociaz 5tygodni temu ważyłam 68 :| Ale skoro wszystko swietnie sie rozwija to nie bede sie tym zamartwiac, ufam mojemu lekarzowi skoro bardzo nie krzyczał znaczy ze nie jest zle ;)

qmpeela
Kaszaaaaaa

A ja nie oglądam... Moze to i lepiej ;) Moja córa teraz ogląda program muzyczny dla dzieciaków :D

Waga to ja sie nie martwie bo mam 178cm wzrostu, zaczynałam z waga 70-72kg wahało sie ciągle:) No ale licze ze z 70kg i w chwili obecnej waze 67,5 chociaz 5tygodni temu ważyłam 68 :| Ale skoro wszystko swietnie sie rozwija to nie bede sie tym zamartwiac, ufam mojemu lekarzowi skoro bardzo nie krzyczał znaczy ze nie jest zle ;)

Tak jak mówisz ! Popieram cię w 100%,ja również uważam,że jak się człowiek zdecyduje na lekarza to musi mu ufać żeby się nie nakręcać .

Ja tam oglądam bo jakoś mnie to nie rusza :) Wczoraj na basenie jak powiedziałam gdzie będe rodzić zaczeły mi dziewczyny odradzać i opowiadać,że na klinikach jest 1000 studentów którzy łażą w tą i spowrotem i zaglądają itd a ja zaczełam się śmiać i chyba sobie pomyślały,że jestem nieżle rąbnięta :D

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49y2v4q82ra9xr.png

Kaszaaaaaa
qmpeela
Kaszaaaaaa

Tak jak mówisz ! Popieram cię w 100%,ja również uważam,że jak się człowiek zdecyduje na lekarza to musi mu ufać żeby się nie nakręcać .

Ja tam oglądam bo jakoś mnie to nie rusza :) Wczoraj na basenie jak powiedziałam gdzie będe rodzić zaczeły mi dziewczyny odradzać i opowiadać,że na klinikach jest 1000 studentów którzy łażą w tą i spowrotem i zaglądają itd a ja zaczełam się śmiać i chyba sobie pomyślały,że jestem nieżle rąbnięta :D

Ja jak rodziłam córe, w poniedziałek jako jedyna rodząca, akurat z samego rana, miałam przy porodzie jakies 10stażystek pielegniarek i 5stazystów lekarzy... Szczerze?? Grzało mnie to :D Przy skurczach pomagały a potem porod skupiłam sie tylko na nim a nie na tym ze dookoła tyle ludzi :) Potem jak juz urodziłam... Ja miałam córcie :):) lezała sobie a stażysta mnie nawet szył, mnie to rybka bo przeciez ona tam lezała oczkami łypała na mnie. :11_9_16:A stazystki tez mi pomagały pytały czy piłka, czy plecy pomasowac, pochodzic, kroplówke prowadzały za mna :) Poduszke mi przyniosły jak zaczeli mnie szyc zeby mi wygodnie było ;) Po porodzie przychodziły pogadac, pomóc ,takze jak dla mnie stażysci nie sa tak straszni, zreszta mozna powiedziec na poczatku ze sobie nie zyczysz. I po problemie :)

No u nas akurat nie można sobie nie życzyć.To są kliniki i studenci muszą się uczyć ale ja właśnie też uważam ,że to zależy jak się trafi,a nóż pomogą.Z resztą nie siedzą tam też 24h .Ach co ma być to będzie :) Im więcej broniłam wczoraj swoich racji tym bardziej mi jedna z ciężarnych próbowała wybić to z glowy ale ona tam już 3 dzieci urodziła więc mnie to tak bawiło strasznie,że nawet nie słyszałam wszystkich argumentów bo ryłam a potem kaszlalam bo z tego śmiechu się nałykałam wody :) hehe

Agunia
Witam się wieczorem.
Ja tez oglądalam rozmowy w toku :) Po częsci znam trochę pewnych podobnych historyjek o jakis była mowa,ale mnie to na szczęscie nie dotyczyło.
Mam tylko średnie przezycia z cesarki ale wolę nie opisywac,jak to było. Dlatego teraz się boję bardzo porodu.
Pozdrowionka dla wszystkich.

Będzie dobrz :) Bo wszystkie marcowe dzidzie urodzą się szybciutko i bezboleśnie ,taki jest plan !! :)