Skocz do zawartości
Forum

Styczeń 2010

Gość goska

Rekomendowane odpowiedzi

Witam się i ja :)

ja jem właśnie śniadanko - śledzika Lisnera :D a na deser princessa orzechowa :D

Co do wóżka do fajny. Ale ja osobiście nie polecam w takiej cenie bo je osobiście oglądaliśmy i stwierdziliśmy że są kiepskie. My kupliśmy taki 4590 WÓZEK 3W1 TAKO JUMPER + FOTELIK + 3 GRATISY (795214090) - Aukcje internetowe Allegro zielony. Wszystko pożądnie wykonane i te przykrycia na nogi i na gondolę i nosidełko takie grubsze żeby na zime były.
Evelka ja oczywiście nic nie odradzam ale najlepiej jak sami pojedziecie sobie gdzieś do sklepu i tam już obejrzycie. Wiesz już co Ci się podoba więc na pewno od razu jakiś wpadnie w oko. Choć jak ja weszłam do przeraziła mnie ilość do oglądania :D
Ja się cieszę że już mamy i wózek i łóżeczko bo jak łażę więcej niż godzinę to masakra.

witajcie...:))

Anna..:))-jak tam siostra Twojego sie miewa..???? i jak Ty sobie dajesz rade z nowymi obowiazkami..???

Joas-ja na 56 mam 6 kompletow i wystarczy...:))) w sumie,nawet jak polezy w tym tydz lub dwa to bedzie ok..;)) a co do baladachimu to mialam takie z 2 osatanich dzieci i jest to suuuper sprawa..:))) w ciagu dnia zapewniaja polmrok jak spia , tlumia w sumie nadmierne halasy i po przebudzeniu dziecko lubi sie przygladac kolorowym wzorkom...wiec jesli o mnie choidz to polecam...:)))

Evelka- ty nie szalej kobietko,bo Twoja szyjka juz sie skrocila chyba ok 2 cm..wiec uwazaj,lez i olej wszelkie sprzatanie...ja,chociaz mam rozwarcie to mam swoja na 3 cm z groszami dluga...za wczesnie jeszcze na rozpakowanie,wiec trzymajmy sie dzielnie kochane,by potem moc byc na jednym watku z dzieciaczkami..:)) bo to tak glupio potem pisac z listopadowymi czy grudniowymi mamami,jesli ciaze przechodzilysmy razem...na pewno tamte kobietki tez sa fajne...ale trzeba sie znow by od poczatku zapoznawac....

a ja juz kupilam wszystko dla Zosi ..mam 2 paczki pampersow,kosmetyki,podklady do przewijania,butelki,mleko...sama sobie juz kupilam wielkie podpaski..w PL sa dobre te ogromne firmy Bella... i trafilam na jednorazowe majtki..:))) w Tesco na dziale dla dzieci ,na poleczce maternity..:))) super sprawa..:))) lozeczko dla Zosi mi sie trafilo gratisem...kolezanka ma niepotzrebne i juz chciala je wywalic..z nowym materacem...wiec ja skorzystam...teraz tylko musze kupic zmiany ,przescieradelka i poduszki...

http://lb1f.lilypie.com/jTsX.png

http://s6.suwaczek.com/200504064865.png
OLA..:)))

http://suwaczki.maluchy.pl/li-40144.png

http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxard19951025_-8_JANUSZ.png

Margolcia Wczoraj rano dostalam smsa ze prawie sama zeszlam z tego swiata... Mama Jarka napisala ze Dorota nie oddycha ze jest pod tlenem, ze ma wode z pluc sciagana i wogole prawie umiera... ja mialam powiedziec to J. i jego 10cio letniej siostrze. Nie wiedzialam jak sie zabrac do rozmowy z J. a co dopiero tlumaczyc dziecku... zadzwonilam do J. zaczelam mu tlumaczyc co sie dzieje... jeszcze sie nasluchamlam ze w Polsce lekarze doprowadzili ja do takiego stanu itp itd... Jarek zalamany zucil telefonem i zabronil mi do siebie dzwonic i mowic na ten temat... Z Oliwia nawet nie zaczelam rozmowy. Wieczorem dostalam nastepna widomosc... przeniesli Dorote z Jeleniej Góry do Wroclawia... Tego juz bylo za wiele wiec zadzwonilam do domu... odebrala trzecia siostra Jarka. No i wreszcie wszystko sie wyjasnilo... Mama panikuje, robi z igly widly i wszystkich dylkatnie mowiac wkur...!!!! Dorota jest przytomna, tlen ma podawany w masce tylko jesli ma kaszel by jej ulatwil oddychanie, woda nie zbiera sie w plucach a w oplucnej gdzie przy osobie larzacej jest to normalne i drenem woda pod wplywem grawitacji sama splywa i nie sa to duze ilosci, ze jest osoba lezaca ma cewnik i pampersa a wszystko dla tego ze od dziecka ma nie rozwinietajedna nerke bo druga jest taka jak u niemowlaka. Jak zaczela rodzic kamienia to, to pogorszylo jej stan... ale dziecko jest zdrowe i nic nie zagraza ich zyciu!!! Bedzie musiala zostac w szpitalu do konca ciazy i najprawdopodobnej w 7 mies ciazy urodzi przez cc a pluca u dziecka beda sie dalej rzwijac w inkubatorze. Nie przewiezli jej do kliniki we Wroclawiu bo nie ma takiej potrzeby!!!
Sama stwierdzilam ze Jarka mama powinna sie leczyc i zostac w tym szpitalu, a nie sieje panike jek jakas psychiczna kobieta... ja w 30 tyg ciazy z dzieckiem 10 cio letnim na karku, jej praca przy sprzataniu gdzie musze sie nabiegac, nazginac i z rekoma i nogami w dupie wracam do domu z gaciami spoconymi gotowac obiad i jeszcze takie popierdzielone zaklamane wiadomosci mi wysyla. Popiepszone babsko!!! Jarkowi zszargala nerwy i doprowadzila do nerwicy!!! Wczoraj jeszcze zadzwonilam do J. i powiedzialam o wszystkim... poparl mnie we wszystkim i teraz tylko bedziemy czekac az ona wroci i ja spiepszam do siebie nie chcem z ta baba miec nic wspolnego, nech ona do mnie nie dzwoni i mnie nie denerwuje wiecej bo eszcze ja pekne i jej powiem co o tym wszystkim sadze!!!

gosiorek27 nie martw sie, ja teznie mam jeszcze nic dla siebie do szpitala i zadnych kosmetyków, pampersow itp dla dzidziusia. Jeszcze zdaze :)

goska

anno wspolczuje i mam nadzieje ze wytrzymasz i dasz rade ale oszczedzaj sie troche

Teraz jak znam prawde to mam to wszystko w d... A jak przyjedzie mama i powie mi ze byly na mnie jakies skargi to jestem gotowa powiedziec jej ze jest sama sobie winna i niech sie bujato nie moja broszka, ja pracowalam do 28 ty ciazy ciezko na fabryce i garba sobie nie dorobie tylko dla tego ze ona ma cos nie tak z klepkami. Tak ze spoko, juz puszczam na luz i dzis leze i odpoczywam :D bez biegania i scierania sie ze cos bedzie nie tak a zawsze moge powiedziec ze sie zle czulam :D:16_12_9:

Anna..:))-no wiesz co..??? ale historia...tak sie martwiliscie,a ona sobie tutaj jakies szopki uskutecznia...mozna powiedziec,ze sama usmiercala corke...walnieta...i na dodatek Ciebie doprowadza do nerwow i zwala na Ciebie robote w tak zaawansowanej ciazy...trzymaj sie od niej z daleka,bo jak ona takie cuda na patyku tworzy to nie wiadomo co kiedys z Twoja osoba w roli glownej wymysli.........

Gosiorek-nie wiesz co masz kupic z kosmetykow..??? hm,ja kupilam balsam do ciala ,bo oliwki sa dla mnie za tluste i sie lepia...plysn do kapieli,zel do myscia,bo wygodniejszy niz kostka mydla,wazeline do pupci,masc Bepanthen do pupci i to wszystko...i srodek do pielegnacji pepka..pod kikutkiem trzeba przemywac,pomimo klipsa...trzeba wysuszyc by odpadlo i nie wdala sie infekcja...ja stosuje zwykly spirytus rozcienzony z przegotowana woda...i waciki..ale nie stosujmy ich do czyszczenia uszu...tylko do pepka...bo to sa za male dzieci by im tam grzebac jeszcze w uszkach...mozan przebic bebenek lub zatkac uszko woskowina....mozna tez kupic sol morska do np.ewentualnego katarku czy sapki...czysci sie tym noski...pudru w sumie nie plecam...u chlopcow czasem sie zdarza ze zakleja siuraczki i wiecej szkody niz pozytku...chusteczki do pupy...jakies rumiankowe...iw sumie powiem tak-moje kazde dziecko bylo uczulone na samym starcie na kosmetyki Johnsona...polecam kosmetyki Nivea lub Oilatum..albo jakies Boubsie,Bambino czy inne..a na koncu dodam standardowo-ze to tylko moje wlasne opinie i zdanie.kazda niech sie kieruje wlasnymi pogladami

goska
Margolcia co racja to racja ale widze ze chyba polowa dzieci ma uczulenie na produkty Jonson bo moja tez miala
a co u ciebie jak Zosia i reszta dzieciaczkow sie ma juz zdrowe?

Zosia ciagle lezy poprzecznie i wypina cos mi po prawej stronie...czasem sie czuje jak z jakims pakunkiem pod pacha...:))) ale na razie siedzi grzecznie...:))) Ola wczoraj poszla juz do szkoly...pokasluja,ale sa juz na dobrej drodze do wielkiej poprawy...za 2 tyg ma miec szczepionke jakas w szkole...mam nadzieje,ze to HIB a nie na swinska...

a jak Twoja cora i sysonek sie maja..???

Margolcia
Wanilijka-ja jeszcze nie mam mega wielkich podpasek...i szkoda,ze tu nie moge nigdzie wypatrzec tych jednorazowych majtek...to jest super sprawa do szpitala...i dla malej musze tez kupic pampersiki...i kosmetyki...u nas,w sumie jak urodzisz dziecie,to ze szpitala nie dostajesz nic do uzycia,ale jest firma ,ktora zawsze kazdej rodzacej daje plecak pelen roznosci...kosmetyki dla dziecka,proszki do prania...w sumie,super sprawa...jak cos zapomnisz,to tym sie mozesz poratowac w razie h W...:))) gatki wysokie juz sobie zakupilam...bede wygladala jak babcia...ale coz poradzic...:))) klapek tylko nie mam...ale nie wiem,czy cos na moje spuchniete nogi dostane teraz....

dzis jak pojde na kontrole z mala,to zapytam sie jaki preparat z magnezem moge zaczac zazywac...od 2 dni,w nocy i mnie wreszcie dopadply skurcze lydek...na razie nie sa jeszcze mega bolesne,ale wole do nich nie dopuscic...szczegolnie,ze ja preze czesto nogi...
mala czuje,ze wciaz poprzecznie lezy...skrobie mi wlasnie cos w prawym boku....i moze niech juz tak pozostanie ulozona...:)) nie bedzie mnie walila zbytnio w zebra i przy CC ma wieksze szanse,ze nie przetna jej czola...kurcze,po Oli i jej przecietej nodze mam zle skojarzenia jesli chodzi o samo ciecie....

Ja też o takich majtkach myslałam,ale użyję w domu dopiero, bo tam gdzie byłam i myślałam, zeby rodzić, nie wolno po porodzie zakładać majtek, wszystko ma oddychać i być wietrzone, bo się lepiej goi, w sumie nie rozumiem tego, bo te majtki sa z siatki,ale lekarze tak wolą bo im wygodniej badać.

wanilijka
dzięki za odpowiedź Babuszki, ja zaczynam siebie kompletować haha bo nie znasz dnia ani godziny. Tylko, że kiepsko mi idzie bo mam tylko 1 koszulkę haha :) ale spoczko czekam na wypłatę, postanowiłam do końca roku wszystkie zakupki ogarnąć tylko z wóziem poczekać na styczeń no chyba, że byłaby jakaś świąteczna promocja :D
dziś znowu Mamka wdepła z 3ma śliniaczkami i rękawiczkami malusimi dla Synusia:11_9_16:. Gdyby nie rodzina to bym z torbami pod most musiała iść, ale każdy zawsze co może to pomaga :36_3_19:

ciekawe jak nasza Mudik czy już ma swoje łóżeczko w szpitalu

No ja też mam duzo ubranek tylko dzięki rodzinie i znajomym , bo kupione mam tylko po 2 pary kaftaników, śpioszków i body.

Już nie mam bo właśnie wyszłam dziś zw szpitala1 Dzięki za pamięc:-)

Margolcia
Evelka- a co do nozki Oli,to mialam okropna pierwsza cesare...doktor Zdun z Wolomina mi wykonywal i wszystko spartaczyl...przydusil mi mala i przecial nozke...urodzila sie w zamartwicy..zaczela od 5 pkt,a skonczyla na 8 w skali Apgar...na drugi dzien,gdy zobaczylam ja lezaca w inkubatorze,zaciekawila mnie ta ranka na nozce i jakas masc na tym..polozna powiedziala,ze to jest przeciecie...jak spotkalam go na korytarzu to mu powiedzialam,ze w sumie,dobrze,ze z rozpedu nie obcial jej nogi...ale sie wpienil...zaczal mnie ciagnac do malej,wezwal ta polozna i zaczac na nia wrzeszczec,aby glupot nie gadala,bo mala ma jakas zmiane skorna typu krosta....a do dzis ma sznyta na nodze...pewnie bal sie,ze wytocze mu sprawe w sadzie...i w sumie,powiem tak-dobrze,ze mala byla nozkami do dolu,bo inaczej miala by sznyta gdzies na glowie...ale nigdy wczesniej nie spotkalam sie z takim wypadkiem jak u mojej Oli....i mialam tez przeciete udo skalpelem...nie duzo,ale mnie zastanawialo,co ma moja noga wspolnego z brzuchem...rodzilam o 23.50...moze doktorek juz spal jednym okiem...

Masakra co za lekarz, ja bym chyba mu sprawę wytoczyła, koszmar....

katarzyna3004

A co do łóżeczka kupiłam :) tylko z inna pościelą : nie wiem czy tak samo piękną jak tamta ale ze wszystkim włącznie z baldachimem a zależało mi na tym właśnie pościel i tak będę musiała dokupić jeszcze na zmiane więc dokupie taką jak była przy tamtym łóżeczku :)

a oto mój nabytek
W)14el Radek VII TEAK Szufl + Materac KPG+ Posciel (802642872) - Aukcje internetowe Allegro

a kolorek pościeli to miodzio pomaranczowe, mam tylko nadzieje że bardzo sie nie różni wyglądem od zdjęć :)
ale z komentarzy wynika że to porządny sprzedawca :)

Jest przesłiczne, tylko dla nas za drogie, kupujemy zwykłe drewniane bez szuflady.

evellka01
Witam serdecznie. Wczoraj miałam jakąś awarię internetu przez całe popołudnie. Myślałam, że będę miała dużo do nadrabiania a tu cisza straszna. Umrze nam ten wątek niedługo :D Byłam po ten nieszczęsny wypis. Moja szyjka ma 20mm... przez miesiąc skróciła się o 9mm, więc nie wiem dlaczego nie założyli mi tego pessara. Ciekawe co na to powie moja gin. Wizytę mam 17tego. Przepisali mi magnez+B6, luteinę i nospe. Mówiłam im, że nospa mi nie pomaga ale oni swoje. Wkurzyli mnie. Nudziło mi się popołudniu... Jarek poszedł z moją mamą na zakupy, a ja głupia zaczęłam krzątać się po domu, zmywać, wycierać kurze i co? Prawie całą noc nie spałam, bo brzuch twardniał. Dziś nie wychodzę z łóżka.

Uważaj na siebie, lepiej dmuchać na zimne.A ci lekarze dziwni jacyś, na co oni czekają...?

gosiorek27
Witam się i ja :)

ja jem właśnie śniadanko - śledzika Lisnera :D a na deser princessa orzechowa :D

Co do wóżka do fajny. Ale ja osobiście nie polecam w takiej cenie bo je osobiście oglądaliśmy i stwierdziliśmy że są kiepskie. My kupliśmy taki 4590 WĂ�ZEK 3W1 TAKO JUMPER + FOTELIK + 3 GRATISY (795214090) - Aukcje internetowe Allegro zielony. Wszystko pożądnie wykonane i te przykrycia na nogi i na gondolę i nosidełko takie grubsze żeby na zime były.

No mi nie pasuja Tako, podobno strasznie cięzkie są, takie czołgi. Mi się podobają ten i ten, już wybrałam, jak będę kupować to ten albo ten drugi, chyba wybiorę lżejszy choć ten cięższy jest przepiękny i tańszy.

KOMEKO PROMOCJA Alu Śpiworek na Zime lub parasol (804844060) - Aukcje internetowe Allegro

wersja z fotelikiem

KOMEKO SUPER CENA Atest Fotelik Parasolka GRATIS (806018034) - Aukcje internetowe Allegro

I ten lekki niecałe 9 kilo

Graco Cleo Kosypram gond folia pdeszcz osłonka kurier gratis - 490.00 zł : dino sklep dla dzieci oferuje wózki, foteliki i meble najlepszych firm : maxi cosi, mutsy, casualplay, baby vox

anna_:)
Margolcia Wczoraj rano dostalam smsa ze prawie sama zeszlam z tego swiata... Mama Jarka napisala ze Dorota nie oddycha ze jest pod tlenem, ze ma wode z pluc sciagana i wogole prawie umiera... ja mialam powiedziec to J. i jego 10cio letniej siostrze. Nie wiedzialam jak sie zabrac do rozmowy z J. a co dopiero tlumaczyc dziecku... zadzwonilam do J. zaczelam mu tlumaczyc co sie dzieje... jeszcze sie nasluchamlam ze w Polsce lekarze doprowadzili ja do takiego stanu itp itd... Jarek zalamany zucil telefonem i zabronil mi do siebie dzwonic i mowic na ten temat... Z Oliwia nawet nie zaczelam rozmowy. Wieczorem dostalam nastepna widomosc... przeniesli Dorote z Jeleniej Góry do Wroclawia... Tego juz bylo za wiele wiec zadzwonilam do domu... odebrala trzecia siostra Jarka. No i wreszcie wszystko sie wyjasnilo... Mama panikuje, robi z igly widly i wszystkich dylkatnie mowiac wkur...!!!! Dorota jest przytomna, tlen ma podawany w masce tylko jesli ma kaszel by jej ulatwil oddychanie, woda nie zbiera sie w plucach a w oplucnej gdzie przy osobie larzacej jest to normalne i drenem woda pod wplywem grawitacji sama splywa i nie sa to duze ilosci, ze jest osoba lezaca ma cewnik i pampersa a wszystko dla tego ze od dziecka ma nie rozwinietajedna nerke bo druga jest taka jak u niemowlaka. Jak zaczela rodzic kamienia to, to pogorszylo jej stan... ale dziecko jest zdrowe i nic nie zagraza ich zyciu!!! Bedzie musiala zostac w szpitalu do konca ciazy i najprawdopodobnej w 7 mies ciazy urodzi przez cc a pluca u dziecka beda sie dalej rzwijac w inkubatorze. Nie przewiezli jej do kliniki we Wroclawiu bo nie ma takiej potrzeby!!!
Sama stwierdzilam ze Jarka mama powinna sie leczyc i zostac w tym szpitalu, a nie sieje panike jek jakas psychiczna kobieta... ja w 30 tyg ciazy z dzieckiem 10 cio letnim na karku, jej praca przy sprzataniu gdzie musze sie nabiegac, nazginac i z rekoma i nogami w dupie wracam do domu z gaciami spoconymi gotowac obiad i jeszcze takie popierdzielone zaklamane wiadomosci mi wysyla. Popiepszone babsko!!! Jarkowi zszargala nerwy i doprowadzila do nerwicy!!! Wczoraj jeszcze zadzwonilam do J. i powiedzialam o wszystkim... poparl mnie we wszystkim i teraz tylko bedziemy czekac az ona wroci i ja spiepszam do siebie nie chcem z ta baba miec nic wspolnego, nech ona do mnie nie dzwoni i mnie nie denerwuje wiecej bo eszcze ja pekne i jej powiem co o tym wszystkim sadze!!!

Boże co za kobieta !!!!!:36_2_13::noooo::alajjj::alajjj::alajjj:, wspóczuje, dobrze zrobiłąś ,ze się wycofaaś z kontaktu, ale nerwów wszystkim zszargała nie mało...

Margolcia

hm,ja kupilam balsam do ciala ,bo oliwki sa dla mnie za tluste i sie lepia...plysn do kapieli,zel do myscia,bo wygodniejszy niz kostka mydla,wazeline do pupci,masc Bepanthen do pupci i to wszystko...i srodek do pielegnacji pepka..pod kikutkiem trzeba przemywac,pomimo klipsa...trzeba wysuszyc by odpadlo i nie wdala sie infekcja...ja stosuje zwykly spirytus rozcienzony z przegotowana woda...

Ja też byłam uczulona na Johnsona, a Benphaten polecała mi dziewczyna z którą byłam na sali w szpitalu, jest świetny na popękane brodawki.

http://www.suwaczki.com/tickers/eiktdqk3a5z42nzc.png http://www.suwaczki.com/tickers/5b09qps645ovjlyc.png

Mudik
No mi nie pasuja Tako, podobno strasznie cięzkie są, takie czołgi. Mi się podobają ten i ten, już wybrałam, jak będę kupować to ten albo ten drugi, chyba wybiorę lżejszy choć ten cięższy jest przepiękny i tańszy.

KOMEKO PROMOCJA Alu Śpiworek na Zime lub parasol (804844060) - Aukcje internetowe Allegro

wersja z fotelikiem

KOMEKO SUPER CENA Atest Fotelik Parasolka GRATIS (806018034) - Aukcje internetowe Allegro

Graco Cleo Kosypram gond folia pdeszcz osłonka kurier gratis - 490.00*zł : dino sklep dla dzieci oferuje wózki, foteliki i meble najlepszych firm : maxi cosi, mutsy, casualplay, baby vox

Kochana to przecież ja nie namawiam do tej firmy :) okaże się przecież w praktyce czy ciężki i wogóle. Te wózki fajne ale ja wolę duże koła i rączkę całą a nie takie dwa kikutki :D

Dzięki za radę co do Johnsona :) Nivea chyba jest najlepsza. Ja np. sama od kilku miesięcy używam Nivea Baby Mleczko nawilżające hipoalerg. z pantenolem jako balsam do ciała. taka niebieska butelka. Jak będziemy gdzieś na zakupach to może powoli pokupuję wszystko.

no widzę że kobietki się odnalazły,
ja obeszłam kilka sklepó dla bobasów ale chyba jednak skończy się na zakupach na allegro. nie ma u mnie sklepu w którym mogłabym większość rzeczy kupić w przyzwoitej cenie, tak więc sobie jedynie obejrzałam.
wystraszyłyście mnie bo ja nadal mam jedynie troche ciuszków i jakieś kocyki. nic poza tym. muszę się zebrać i pozamawiać, póki remont będe w kartonach trzymać i już.

teraz idę się trochę położyć bo normalnie 4 godzinki się turlałam i nogi mnie bolą okrutnie. dawno się tak nie nachodziłam.

Aniu Twoja teściowa rzeczywiście przegięła, nie powinna Cię teraz w ogóle tak obciążać ani fizycznie ani też psychicznie. Uważaj więc na siebie i nie przemęczaj sie. a jak ona gada to jednym uchem wpuszczaj a drugim wypuszczaj najwyżej. szkoda nerwów.

http://s5.suwaczek.com/20080808650117.png

http://www.suwaczek.pl/cache/ca4d079058.png http://s2.pierwszezabki.pl/033/0334699d0.png?6031

Joaś
no widzę że kobietki się odnalazły,
ja obeszłam kilka sklepó dla bobasów ale chyba jednak skończy się na zakupach na allegro. nie ma u mnie sklepu w którym mogłabym większość rzeczy kupić w przyzwoitej cenie, tak więc sobie jedynie obejrzałam.
wystraszyłyście mnie bo ja nadal mam jedynie troche ciuszków i jakieś kocyki. nic poza tym. muszę się zebrać i pozamawiać, póki remont będe w kartonach trzymać i już.

teraz idę się trochę położyć bo normalnie 4 godzinki się turlałam i nogi mnie bolą okrutnie. dawno się tak nie nachodziłam.

Aniu Twoja teściowa rzeczywiście przegięła, nie powinna Cię teraz w ogóle tak obciążać ani fizycznie ani też psychicznie. Uważaj więc na siebie i nie przemęczaj sie. a jak ona gada to jednym uchem wpuszczaj a drugim wypuszczaj najwyżej. szkoda nerwów.

no dziewczynki mają rację Aniu, nie ładnie teściowa postąpiła :(

Joas ja też mam maleńko ubranek :) nie dostałam nic używanego. Tyle co sama pokupiłam. Mam brata który ma synka 4ro letniego, ale ma strasznie wredną żonę ona strasznie mi zazdrości ciąży bo też chce mieć drugie dziecko (ale mój braciak nie chce) i tak wszystko kisi :) Łóżeczko mi brat proponował, ale jego zona wyskoczyła że drogie było, (a najlepsze jest to że kupiłam ich synkowi- mój chrześniak kochany, łóżko za 1500 zł jak zaczął wyrastać z łóżeczka) a jak oni będą mieć dziecko i powiedziałam mu że to nic wielkiego że kupimy :) Przykro mu się zrobiło ale niestety żone ma fest :) Kupiłam identyczne hehe :) bo mi się podoba. Ale za to siostre mam boską dzisiaj dzwoniła że przyleci do Polski (mieszka w Niemczech) i podekscytowana wygadała że śliczne buciki kupiła a później jej się wyrwało że ciuszski jakieś jeszcze:) W grudniu dokupie takie szpitalne ciuszki dla małego a reszte jak wyjdziemy ze szpitala będę kupować w miarę potrzeb. Bo ja zupełnie nie wiem co i ile :36_3_3:

"When the loved one becomes a memory, the memory becomes a treasure."
http://www.suwaczki.com/tickers/7u22skjoa8gvuhnr.png
http://www.suwaczki.com/tickers/tb73anlijox8178d.png

no to mnie ktoś pocieszył. Dzięki katarzyna3004.

ja tez nic nie dostałam i mam to co sama kupiłam i z mamą moją. ona zakupiła wnusiowi kombinezonik i czapeczkę i szalik. poza tym zamówiłam wózek i mamcia wpłaciła zaliczkę. kochana jest bo tylko ona ma cierpliwość ze mną po sklepach chodzić i po allegro szusować. nie spodziewam się wielkiej ilości prezentow tyle co nasi rodzice ale oni to na pewno z nami konsultują co trzeba. grono bliskich znajomych mamy niewielkie i rodzinę też więc musimy liczyć na siebie.
nie chcę też niepotrzebnie nakupować bo przeciez jak zabraknie coś i ubranka to się na bieżąco będzie kupować. tylko tyle ile na początek maluszek potrzebuje. trochę jednak tego jest więc muszę się trochę zabrać.

http://www.suwaczek.pl/cache/ca4d079058.png http://s2.pierwszezabki.pl/033/0334699d0.png?6031

gosiorek27
Mudik

KOMEKO PROMOCJA Alu �piworek na Zime lub parasol (804844060) - Aukcje internetowe Allegro

wersja z fotelikiem

Graco Cleo Kosypram gond folia pdeszcz osłonka kurier gratis - 490.00*zł : dino sklep dla dzieci oferuje wózki, foteliki i meble najlepszych firm : maxi cosi, mutsy, casualplay, baby vox

Kochana to przecież ja nie namawiam do tej firmy :) okaże się przecież w praktyce czy ciężki i wogóle. Te wózki fajne ale ja wolę duże koła i rączkę całą a nie takie dwa kikutki :D

Dzięki za radę co do Johnsona :) Nivea chyba jest najlepsza. Ja np. sama od kilku miesięcy używam Nivea Baby Mleczko nawilżające hipoalerg. z pantenolem jako balsam do ciała. taka niebieska butelka. Jak będziemy gdzieś na zakupach to może powoli pokupuję wszystko.
Wiem, nie pisałam,że namawiasz, co do kółek, to właśmie dlatego wolę Komeko, bo Graco ma za małe kółka.

http://www.suwaczki.com/tickers/eiktdqk3a5z42nzc.png http://www.suwaczki.com/tickers/5b09qps645ovjlyc.png

Margolcia
witajcie...:))

Joas-ja na 56 mam 6 kompletow i wystarczy...:))) w sumie,nawet jak polezy w tym tydz lub dwa to bedzie ok..;)) a co do baladachimu to mialam takie z 2 osatanich dzieci i jest to suuuper sprawa..:))) w ciagu dnia zapewniaja polmrok jak spia , tlumia w sumie nadmierne halasy i po przebudzeniu dziecko lubi sie przygladac kolorowym wzorkom...wiec jesli o mnie choidz to polecam...:)))

/QUOTE]

ja właśnie myślałam że ten baldachim to nie tylko ze względu na ozdobę ale też żeby osłonić maluszka od okna, tak żeby w ciągu dnia nie opuszczać żaluzji jak maluch śpi.