Skocz do zawartości
Forum

Styczeń 2010

Gość goska

Rekomendowane odpowiedzi

a ja się nagrzewam na kołyski i od 2 dni czaję się na coś na allegro zobaczymy może uda się coś do porodu kupić hihi nie zalezy mi na takiej co się kołysze tylko na takiej by mi weszła koło łózka ;)

w sumie chciałam drewnianą ale widzę że jak mam dokupić materacyk boczki itd to cenowo wyjdzie co te gotowe i mnie to zmieszało

ta jest cenowo dość znośna bo 250zł ale fajnie jakby ktoś sprzedawał używaną bo to dziecko nie zniszczy a może za 150zł by mi się udało kupić do tylu chce na to przeznaczyć bo chyba taniej nie da rady

http://photos03.allegroimg.pl/photos/oryginal/786/21/27/786212724

Puszor i Milka :)

No i witam ponownie :)
Jestem po wizycie u dentysty... sprawdziła ząbki, poczyściła troche kamień bo miałam lekki osad i następna wizyta po urodzeniu dzidzi :)
Wanillijka Jeśli chodzi o opieke medyczną Uk/PL też jestem za tym że jednym podpasuje PL innym UK. Wiem jedno dopuki jest wszystko ok i nic się nie dzieje to fajnei iść na wizyte, pogadać, popytać o wszelkie sprawy ale jeśli czuje się że coś jest nie tak to każdy oczekuje dobrej opieki medycznej. Mam mętlik w głowie, wiem jedno następne dziecko rodze w Polsce mimo że 90% tamtych lekarzy to nie douczone dupki.
Mudik śliczne zdjęcia łóżeczka, pucharków i brzuszka :)

Cześć Ciężarówki :D Dziś spałam do 13tej, a później ciągle sprzątanie. Pomyłam meble w pokoju, podłogę i jestem padnięta. Jeszcze jutro muszę okna umyć, ale mama ma wolne to mi pomoże. Na szczęście jutro albo pojutrze będziemy mieli już tą drugą farbę i będzie po wszystkim. Na ten miesiąc, bo po wypłacie prawdopodobnie panele jeszcze będziemy kłaść.
Co do łóżeczka to ja się bardzo wkurzyłam, bo chcieliśmy kupić takie z którego można zrobić tapczanik, ale takie mają 140cm długości, a tam gdzie chcemy żeby stało jest 130 cm, a później drzwi i nam nie wejdzie, a nigdzie indziej nie da rady go postawić. Trudno będziemy musieli kupić normalne. Uciekam zrobić sobie kakao i spać. Dobranoc wszystkim!!!
Mudik – wszystkie zdjątka śliczne, a jaki brzusio już duży :) Widać, że Maluszek ma wygodnie.

http://kordianek.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png

no Gosia to poszalałaś http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d015.gif mój wczoraj stwierdził, że na wieczór przed spaniem powinnam się jakoś zmęczyć by pospać, cholerka spanie nie idzie mi za dobrze ale zauważyłam że w godzinach 7-9 zasypiam twardo i jakby odsypiam całonocne wiercenie się. Tak zasypiam, że budzę się mokra i poodbijana z poduszek :) ale wstaję wyspana :)))

dzień dobry w ogóle, chyba nikogo jeszcze nie ma http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a020.gif

Ja w nocy ciagle wstawałam przez mojego Vica, miał w zaleceniu ten ch***** kołnierz nosić, w ciągu dnia był grzeczny,ale w nocy bałam się,ze będzie sie lizał to założyłam, ale dopiero jak przeczytałam cała ksiażkę, no i mój psiak nie umie w tym spać, nie mieści się pod łózko, ciągle się budziłam kiedy on stukał w łóżko kołnierzem, normalnie zasypiał na stojąco, żal mi go było, więc rano oboje byliśmy padnieci(o 6.30 Michał się budzi do pracy).
Jak wrócił z psami ciagle spałam, dołączył nie wyspany pies-efekt wstałam 45 minut temu!:36_19_2: W ogóle mam niskie ciśnienie dziś mierzyłam dwa razy raz 96, a raz 99/75. Troszkę zjadłam,ale w ogóle nie mam apetytu, najchętniej znów bym się położyła.
A tu obiad trzeba zrobić, wymyśliłam placki ziemniaczane i barszczyk czerwony.
Tylko nie pamietam,czy do placków ziemniaczanych maka zwykła pszenna czy krupczatka?? Podpowie mi , któraś???

Oj tak Gosia zaszalałaś, nie ma co! hihihi

http://www.suwaczki.com/tickers/eiktdqk3a5z42nzc.png http://www.suwaczki.com/tickers/5b09qps645ovjlyc.png

cześć dziewczyny

u mnie maluszek rośnie na całego płeć niby dziewczynka wiec jest 2:1 dla dziewczynki :)

okażę się na 100% przy porodzie na następnej wizycie będziemy sprawdzać jeszcze raz :)

ważne ze zdrowe wszystko gra zero skurczy zero rozwarcia

odpowiada 30-31 tygodniowi (główka 31 , nóżki 30 ) wiec rośnie sobie ładnie :)

miałam ktg serduszko pięknie biło

za tydzień do szpitala jadę będę mieć wymaz na paciorkowca robiony ginekolog mówił że to teraz obowiązkowe ale i tak chciałam zrobić z tym że teraz z wynikami trzeba jechać do szpitala na poród niby dużo zachorowań jest maluszków przez to paskudztwo :(

Witam. Ja tez niedawno wstałam, bo noc miałam nie przespaną. Wierciłam się strasznie, Jarek chrapał... A jak już zasnęłam to śniło mi się, że Jarka drzewo takie wielkie przygniotło :D Tak na dobrę to zasnęłam ok. 7 rano. Teraz siedzę, zajadam się utartymi kiszonymi ogórkami+cebulka+majonez, a zaraz idę robić blok czekoladowy, bo mnie naszła ochota hihi.

Mudik - ja zawsze do placków używam zwykłej, pszennej :)
Mamaski - cieszę się, że wszystko ok i ślicznie dzidzia rośnie :*

http://kordianek.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png

Goska super brzusio!!!

ja mam zdjecia swojego ale nie chce mi się wkurzać ich w komputer dosłownie mega lenistwo mnie opanowało :36_1_4:

czekam aż mężuś się odezwie bo auto jechał nowe oglądać a tu cisza a ja nie mam jak zadzwonić zawsze mi się kończy karta jak jest potrzebna :36_2_12:

Myślę też czy mi spodnie warto zamawiać hehe szkoda mi kasy na nie bo po porodzie już nie założę a to 100zł wolałabym już takie po ciążowe sobie za tą kaskę kupić

no i przyszły wczoraj pończochy co sobie zamówiłam od razu nogi inne już bym miała mega opuchnięte po wieczór a tu nogi się nawet trzymają nieźle :)

Ja wpierniczyłam 2 drożdżówki i kawałek tortu ...to dopiero uczta a cały dzień dbałam o linię :36_1_4:

ale mam mega nerwy na męża wkurzył mnie tak ze ryczeć mi się chce od rana ...najpierw stwierdził ze sprzeda auto (duże ekonomiczne kombi) ok zniosłam to jakoś choć byłam zła powiedziałam zeby chociaż to nowe miało bagażnik no i podstawa z tyłu drzwi ....ok szukał fajnych aut uzgodniliśmy że kupi auto które mi się nie zbyt podobało ale jemu tak tylko o takim wozie marzył no ok jak chce nich kupi ma bagażnik ma z tyłu drzwi ....dziś rano znalazł małego gluta z 2 drzwiami jak dla emerytów gdzie kupują w markecie 2 bułki i pół kg ziemniaków i to im wejdzie w bagażnik a nie zakupy na 4 osobową rodzinę a gdzie wózek chyba na lince za nami ...tak się wkurzyłam że ryczałam przyjechał po niego brat mieli jechać oglądać ale ten mu go odradził bo mały samochodzik wiec mi napisał że zrobi to dla mnie i nie kupi ...znalazł inne też nie duże ale już plus że są drzwi z tyłu pojechali oglądać i niby nie ciekawe wiec ten pojechał oglądać tamto auto i kupił ale mnie teraz wkurzył na maksa już mam łzy w oczach kurde wiem że to nie koniec świata takie gówniane autko ale w życiu w to nie wejdę z 2 dzieci chyba że cycki będę do szyby przyciskać ...teraz to chyba brzuch na maskę będę zarzucać w życiu nie zgodzę się na to by córa jeździła za mną i kopała mnie w plecy przez siedzenie niech on sobie brzuch na kierownice zarzuca i męczy się tam z dzieckiem!! cholera ale jestem zła ....:36_1_4:
przejrzy na oczy jak będzie foteliki montować i dzieci z tyłu zapinać bo ja tego robić nie będę oj nie !!!

to się wyżaliłam :36_1_4:

Donia ciesze sie ze sie pokazalas i juz po remoncie, nie denerwoj sie tak tym badaniem bedzie wszystko dobrze. Ja mialam w 20 tyg. badanie tez serca dzidzi bo corcia z wada sie urodzila i jest wszystko dobrze . trzymam kciuki za was.
Mamaski nie denerwoj sie faceci sa jak dzieci i jak sie upra na cos to ich juz nie odwiedziesz od tego , dopiero po fakcie przegladaja na oczy

a ja siedze i sie nudze nie wiem co mam robic i jakos w telewizii nic interesujacego nie ma
tu tez cisza nie ,a spac sie nie chce . i badz madrym i wiedz co ze soba zrobic

Goska no kurcze nie idzie się nie denerwować mam tylko nadzieje że nie będzie tak źle jak myślę

ja się nie piszę na pakowanie do tyłu dzieci bo już to raz przechodziłam i po to zmienialiśmy auto ...z młodą musiałam najpierw wsiadać do tyłu a mąż mi podawał fotelik i tak go mocowałam i musiałam przypinać fotelik z nią (zależy czy był odpięty czy był w aucie ) a jak fotelik był w aucie to wsiadałam ja i mąż mi podawał młodą a tu uważaj na główkę rączkę nóżki by gdzies nie uderzyć.... a tak otwierałam drzwi i zapinałam młodą w foteliku lub z włożeniem było mniej problemów nie musiałam się pakować do tyłu albo wyginać by dosięgnąć do niej

a teraz jak wsiądę chyba na drugi fotelik ?

niech on się teraz martwi :36_2_12:

idę młodą kąpać bo marudna ;)