Gość Mama A Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Listopad 2018 Radzę uważać na tego lekarza. Prowadziłam ciążę u dr Jankowskiego. Zakładał mi też szew, ponieważ szyjka zaczęła się otwierać. Przed zabiegiem żadnych badań chociażby na krzepliwość krwi. Ksiazeczka ciazy wypełniana...byle jak. Trzeba się było prosić o uzupełnianie, bo w razie ewentualnych powikłań inny lekarz nie wiedziałby co się dzieje, a i tak była uzupełniona nie dokładnie. Miałam rodzić przez CC u doktora. Panicznie bałam się porodu naturalnego. Zostawiłam sporo pieniędzy u doktora, który w najważniejszym momencie zostawił mnie na lodzie. Tydzień wcześniej, był to czwartek miałam wizytę, powiedział że napór na szyjkę jest, ale szew trzyma i trzymamy się ustalonego terminu (30.07) Zadzwoniłam do niego w poniedziałek, że mam skurcze dość mocne że nic nie pomaga. Kazał przyjechać. Powiedział, że to będzie wczesniaczek, że on nie przyjmie porodu bo nie mają patologii noworodka ( mógł mnie o tym poinformować wczesniej wtedy szukałabym chociaz położnej i lekarza w innym szpitalu na taką ewentualność). Mówiłam mu że umawiał się ze mną na 30.07 na cc. Stwierdził, że to niemożliwe, że tak późno i na pewno się tak ze mną nie umawial (serio?)Wypisał skierowanie na Kopernika. Kazał powołać się na niego i dr Pytynskiego, który zakładał mi szew. Ponoć jest tam szefem. Powołałam się w efekcie dowiedziałam się że mnie nie przyjmą, bo nie mają miejsc. Kolejne badanie ginekologiczne tam. I dzwonienie po szpitalach gdzie mnie przyjmą. Na Kopernika ujście bylo jeszcze zamknięte. W końcu przyjęli mnie na Narutowicza o 3 nad ranem u Jankowskiego byłam po 24... Urodziłam naturalnie synka, bo miałam już 1 cm rozwarcia przy szwie. Nie udało się zatrzymac akcji. Poród przebiegal dość sprawnie choć boleśnie jednak nie mam złych wspomnień pomimo że przyszłam z ulicy miałam porod rodzinny i świetna położną. A co najważniejsze mój synek miał fachową pomoc zaraz po przyjściu na świat. Pan Jankowski chciał to wstrzymać na Kopernika do 9.07 i wtedy zrobić cesarkę. Pomijam fakt że moj synek i tak byłby wcześniakiem dla których oni nie mają odpowiedniego sprzętu. Nie wiadomo w jakim byłby teraz stanie, za to Panu Jankowskiemu zasiliłoby się konto o kilka tysięcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Goshax Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2018 Hej Mamusie :) jestem szczęśliwą mamą dwójki dzieci, ale dopiero drugie dziecko urodziłam w feminie, właśnie pod opieką dr jankowskiego. Pierwsze rodziłam u Siemiradzkiego, też nie mogę narzekać, ale jednak przy cc obawiałam się publicznego szpitala, dlatego po wielu ciepłych słowach zdecydowała się własnie na jankowskiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Igaw Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Listopad 2018 Hej!! Powiedzcie dziewczyny co w przypadku jak się zacznie przed planowanym cc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koso22 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Listopad 2018 Dziewczyny, ja teraz dopiero zdecydowałam się własnie na Femine, przy trzeciem dzieciatku, bo jestem juz tuz przed 40, mozemy sobie z mezem na to pozwolic. Troszkę obawiam się rodzić w tak poznym wieku w szpitalu publicznym. Poki co mam świetną opiekę i bardzo mily personel, mam nadzieje, ze sam porod też się uda bez problemów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asssska 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Listopad 2018 ja rodzę w marcu, w feminie, ponieważ moja teściowa mocna mnie namawiała, twierdząc że jej corka byla bardzo zadowolona. Dr jankowski jak do tej pory bez zastrzeżeń - polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
faberka22 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Grudzień 2018 Fakt - wygląd szpitala jak z kosmosu, pięknie wyposażony, obsługa bardzo miła. Ja tam rodziła, polecam obydwaj lekarze Jankowscy bardzo sympatyczni i kompetentni! super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Magdalena85 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Grudzień 2018 Dziewczyny a nie macie żadnych wątpliwości co jeśli pójdzie coś nie tak? Femina odsyła na Kopernika? Wiecie jak to jest? Mam coraz więcej wątpliwości :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zubiczek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Grudzień 2018 Niee coś Ty nigdzie nie odsyła, moja siostra tam rodziła normalnie doprowadzają ciążę do końca, zawsze chyba możesz do nich napisać i spytać o wszelkie wątpliwości. Ja jestem dopiero w ciąży i na razie chodzę do lekarza na nfz, ale wiem że moja siostra z komplikacjami normalnie tam rodziła u nich.! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Magdalena85 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Grudzień 2018 Dzięki bo mnie zaczęli wszyscy straszyć. Chyba się tam przejdę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szoskowik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Grudzień 2018 tak tak, ja też słyszałam różne rzeczy, ale to jakies gadanie, normalnie sobie tam zadzwoń i Ci wszystko powiedzą, albo przejedź jak masz czas :) Ja rodziłam u młodego pana dr Jankowskiego i wszystko się dobrze skończyło, bez żadnych kłopotów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mama A Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Grudzień 2018 Mnie odesłał na Kopernika, ale i tak nie przyjęli. Jeżeli zaczniesz rodzić przed terminem to raczej Cię nie przyjmą tam nie ma na miejscu anestezjologa i całego zespołu żeby przyjąć poród. Nie ma nawet odpowiedniego sprzetu do ratowania dziecka w razie komplikacji... A chyba to powinno być priorytetem... Nie super wygodnie łóżko i piękne sale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Magdalena85 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Grudzień 2018 Jak on odsyła na Kopernika to jak oni przyjmują porody naturalne które mają niby w ofercie?? Przecież naturalnego nie zaplanujesz na konkretną godzinę. Widzę, że cennik porodów usunęli ze strony albo nie mogę znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mama A Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2018 Powiem Ci szczerze, że nie mam pojęcia... Ja panicznie bałam się porodu naturalnego, dlatego chciałam rodzić przez cesarskie cięcie, liczyłam na profesjonalne podejście do sprawy i ufałam, że zostane potraktowana tak jak mnie zapewniał, że jest dostępny 24h/7. No niestety nie. Mogłam za mniejsze pieniądze znaleźć sobie lekarza w państwowym szpitalu i do tego własną położną, a z własnego doświadczenia powiem, że nie ma nic gorszego jak rodzisz i nie wiesz gdzie trafisz i na kogo... Jeżeli chcesz rodzić w Feminie rozumiem, przecież sama chciałam... Tylko znajdź sobie dla pewności jeszcze jakiegoś lekarza i położną, który w razie czego Cię przyjmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Magdalena85 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Styczeń 2019 @Mama A i jak w końcu miałaś rozwiązanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mama A Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2019 W końcu miałam rozwiązanie w szpiatlu Narutowicza. Rodzilan naturalnie, bo nie miałam do tego przeciwwskazań, a tokofobia nie jest traktowana jako przeciwwskazanie do porodu naturalnego, a dr Jankowski nie napisał żadnego wskazania do cesarki na skierowaniu, bo stwierdził, że szew okrężny jest wskazaniem do cesarki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sunshine12 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Styczeń 2019 hmm trochę jestem zaskoczona, ja opiekę dra wspominam bardzo dobrze. Przez całą ciążę miałam poczucie, że mogę na niego liczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość majeranek Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2019 ja bardzo sobie chwalę klinikę Femina, nie tylko jeśli chodzi o jakość usług, opieki, jaką zapewniają, ale też dlatego, że po prostu czuję się u nich dobrze. Moim zdaniem to jest najlepsze miejsce dla wszystkich przyszłych mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość redhair Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Luty 2019 też podzielam te pozytywne opinie, moim zdaniem to jest świetne miejsce dla każdej kobiety. Nie tylko do prowadzenia ciąży. Ale na pewno nie tylko wysoka jakość oferowanych usług zasługuje na wspomnienie ale też ze względu na podejście, opiekę i życzliwość z jaką podchodzą do pacjentki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mama A Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Luty 2019 To miło, że się wami odpowiednio zajął :-) Ja niestety nie mogę podzielać waszego zdania. Napisałam szczerą opinie, niestety nie pozytywną, chociaż kilkanaście miesięcy temu myślałam, że będę tak jak Wy zachwalać tą klinikę. W moim przypadku pieniądze były wyrzucone w błoto i stracone zaufanie do Pana dr. Mój mąż określił dzialania Pana dr jako masówkę i byleby się kasa zgadzała. Jak już widział, że ze mnie kasy nie będzie, bo porodu nie zatrzyma to olał i zostawił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość smerfiaczek Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2019 Przykre jest to, że masz takie wspomnienia i doświadczanie. Na pewno nie każda z pacjentek musi być w 100% zadowolona z opieki, jaką ma. Szanuję Twoją opinię, chociaż osobiście mam inne odczucia. Dobrze się tam czuję, mam poczucie, że dr o mnie i o dziecko dba. Czuję się bezpiecznie, a to myślę jest najważniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mama A Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Marzec 2019 Ja szanuję Twoje odczucia, nikomu nie życzę tego co mnie spotkało. Mam nadzieję, że Ciebie to nie będzie dotyczyć. Życzę Ci miłych wspomnień i zdrowego maluszka :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lilka26 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Marzec 2019 jak dla mnie doktor Jankowski to naprawdę świetny fachowiec, moją pierwszą ciążę poprowadził wzorowo. To prawda, ma sporo klientek ale nie nazwałabym tego masówką, do mnie miał bardzo indywidualne podejście :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość unana Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2019 Czy zaglądają tu jeszcze jakieś mamy planujące urodzić w Krakowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kamyczka88 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Maj 2019 Jaaa! Rodziłam dwa lata temu i teraz znowu jestem w ciąży ^^ wtedy wybrałam dra Jankowskiego i teraz chyba też się na neigo zdecyduję, jednak co sprawdzone to najlepsze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Elkaa28 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Maj 2019 tez zastanawiam się nad porodem w tej klinice, jednak wolałabym poród SN ze znieczuleniem... rodził ktoś tam SN? Jakie wrażenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach