Skocz do zawartości
Forum

swędzenie

Gość IzAbela326

Rekomendowane odpowiedzi

Gość IzAbela326

jestem w 16 tyg ciąży, to ,,ze skora na twarzy zrobila mi sie bardziej wrazliwa to rozumiem, ale od pewnego czasu swedza mnie plecy i pojawily sie jjuz czerwone plamy, zaczyna swedzic dekolt, czy mam sie udac tym do dermatologa czy czegos uzyc? teraz p kapieli stosuje oliwke , moze powinnam zmienic na jakis balsam? z gory dziekuje

ja jeatem w 12 tyg ciąży i od dłuższego czasu swędzi mnie skóra.Być może poprostu stała sie wrażliwsza.Pomagają mi tylko balsamy do ciała dla kobiet w ciąży.Oliwki również używałam,teraz dolewam jej tylko odrobinę do kąpieli żeby nie wysuszać skóry i wszystkie ubrania musze prasować(nawet piżamę,jeśli jej nie wyprasuje to przez pół nocy się drapie,aż wkońcu zasypiam ze zmęczenia ;) )

http://www.suwaczek.pl/cache/7ae1cf3e1e.png
http://www.suwaczek.pl/cache/41439b0e6b.png

IzAbela326
jestem w 16 tyg ciąży, to ,,ze skora na twarzy zrobila mi sie bardziej wrazliwa to rozumiem, ale od pewnego czasu swedza mnie plecy i pojawily sie jjuz czerwone plamy, zaczyna swedzic dekolt, czy mam sie udac tym do dermatologa czy czegos uzyc? teraz p kapieli stosuje oliwke , moze powinnam zmienic na jakis balsam? z gory dziekuje

o ile dobrze pamiętam mieszkasz w szwecji? ja miałam podobny problem i byłam z tym u dermatologa i nie były to rozstępy!( swędzące plamy) lekarz polecił mi kupić w aptece szampon o nazwie fungoral jest to chyba szampon na łupierz:hahaha: ale mi polecił umyć nim ciało kilka razy w tyg, smarowałam sie nim i zostawiałm na ok 5 min i takim sposobem plamy zniknęły po ok 2 tyg! powiedział też że to wina hormonów!

Gość IzAbela326

tysia
IzAbela326

o ile dobrze pamiętam mieszkasz w szwecji? ja miałam podobny problem i byłam z tym u dermatologa i nie były to rozstępy!( swędzące plamy) lekarz polecił mi kupić w aptece szampon o nazwie fungoral jest to chyba szampon na łupierz:hahaha: ale mi polecił umyć nim ciało kilka razy w tyg, smarowałam sie nim i zostawiałm na ok 5 min i takim sposobem plamy zniknęły po ok 2 tyg! powiedział też że to wina hormonów!

dzieki, jest po fakcie , zmienilam oliwke, pozniej mialam na nia uczulenie, obecnie stosuje jakis balsam ekologiczny i jest ok
(mieszkam w norwegii)

Oliwka w ciąży jest moim zdaniem mocno przereklamowana. Używałam jej od początku - już na przełomie 2-go i 3-go miesiąca nie mogłam sobie poradzić ze skórą, zwłaszcza na brzuchu - nie dość, że swędziała, to była tak przesuszona, że po prostu się łuszczyła :( Zmieniłam oliwkę na zwykły balsam nivea do skóry suchej, a krem fissan na skórę brzucha. wszystko minęło jak ręką odjął.

pozdrawiamy
Agata i Wojtek
http://www.suwaczek.pl/cache/91d5f3b744.png