Skocz do zawartości
Forum

Grudnioweczki 2009 :))))

Rekomendowane odpowiedzi

agula7777
yasmelka
agula7777
Tak się zastanawiam jak będę się czuła jak odstawie tablety?
Całe szczęście środa już tuż,tuż i w końcu wizyta u lekarza-ciekawe co mi powie?

powie tak...pani Agnieszko ma pani rozwarcie na 9sm...prosze dwa oddechy a ja zlapie dzidzie...

O tak,tak,tak:taniec1:O niczym innym nie marze:hahaha::hahaha::hahaha:

Zaraz pękne-chce ktos frytki?:36_2_15:
ja bardzo chętnie......bardzo.....dawaj frytasy...

http://www.suwaczki.com/tickers/82docwa1zyg7nb5a.png
http://www.suwaczki.com/tickers/wff2vcqg6w42rjgz.png

ja juz sie na niczym skoncentrowac nie moge...conajmniej jakby moja siostra rodzila :-=
:36_2_21:

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09k2phn9pyy.png

30.04.09 13:13- II kreski
11.05.09-zobaczylismy pecherzyk i Ciebie-mala plamke
29.05.09- ruszasz raczkami i nozkami i mierzysz 29mm
16.06.09-masz 67mm, bijace serduszko i jestes zdrowa/y
28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g
06.10-wazysz prawie 1200g i masz prawie 40cm
06.01.10- urodzilas sie o 9:26

sandra1237
czesc dziewczynki ...
teraz czas ie pochwalic
torba do spitala spakowana
Lóżeczko skrecone czeka na maluszka
W domku lsni.
chyba mam jakis instynkt szykowania gniazdka co myslicie
szyja mnie juz tak bardzo nie boli ogolnie czuje sie wiele lepiej...

gratulacje...i tylko czekać na dzidziusia

Aguu
tak mi się mój balonik troszkę rozpycha na boki :D
teraz tak po skosie leży... może wraca główką na miejsce... ech te dzieciaki łobuziaki... :dzidzia:

ja też tak mam,rozpycha się na boczki,a ostatnio mam wrażenie ,że zmienoła pozycję,a to oznaczałoby źle

majeczka
jestem!!!! :36_1_21:

Chyba ostatnia jestem z relecjami z usg widze hahaha ale bylo dzis tych wizyt!! ho ho ho!!

Wiec wszytsko jest ok moja dzidzia glowka w dol gotowa do wyjscia:)) wazy 2700 i wszytsko ma w normie:)) :36_1_21:
gratulacje !!!!!!!!z dzizdzią wszystko ok i mto najważniejsze...teraz tylko czekać cierpliwie

patrycja`81
dzien dobry:D
Cherry Majeczka no superancko widze po wizycie,Wisnia nawet sobie zalatwila ogladanie Dzidziulca:D

Agula i Majeczka gratki pelnego tygodnia:brawo:

ja po pobraniu krwi,noi postanowili mnie nie fatygowac po poludniu,wiec zrobili ktg,i wzidzialam sie z lekarka(znaczy tylko kilka slow ze mna zamienila)
a po poludniu maja dzwonic co tam wypatrzyli w mojej krwi
na ktg wyszly skurcze,ale lekarka powiedziala ze narazie spoko luzik...chociaz ja mam przeczucie ze to tuz tuz,chociaz nigdy nie wiadomo..........
wczoraj wsrodku nocy mojemu organizmowi zachcialo sie oczyszczania,noi i dzis powtorka z rozrywki:lup:
maz musial po mnie przyjechac(bo ja korzystajac z okazji,ze bylam neidaleko jednego centrum sklepowego- kupilam sobie dresy)ale wiedzialam ze nie dojade do domu-teraz wrocil do robotki,ma niedaleko bardzo wiec wrazie jakby co.....

jesli chodzi o skurcze to- teraz raz mam raz nie mam,takie przyczajone sa:lol:-wiec narazie mi ciezko wyczaic:lol: czy to wciaz przepowiadajace,czy moze to te:D ale pewno za jakis czas sie wszystko wyjasni:wink:

Pati faktycznie przeczułaś sytuacje

panna-em
czesc babeczki ::):
ja tylko na chwilke zdać relacje jak pierwszy dzien po odstawieniu tabletek ::):
no wiec....brzuchol twardy ale bez znacznych zmian ::): dzieje sie to co było jak zapomniałam wziąść tabsa :lol:
rodzic jeszcze nie chce bo jestesmy w trakcie przenoszenia gratow ::): i kapci nie kupiłam do szpitala :lol:
śliczne brzuszki macie dziewuszki :36_3_1: no i cos mi sie wydaje że niektore grudniowe dzidziulce beda listopadowymi.....
miłego dnia wam życze i zmykam
dbajcie o brzuszki i ucałujcie od e-ciotki Madzi ::):

nono Panna ...następna w kolejce będziesz do przywitania dzidziulca

gosiaj
hej dziewczynki!

panna: Ty to siedz i nadzoruj to przenoszenie gratow, a nie nos nic sama!

cherry: na bank jest wszytsko dobrze i fajnie, ze jeszcze 2 razy bedziesz miala usg :-)

patrycja: skoro masz dresy to jestes gotowa do boju....ja jeszcze nie spakowalam nawet torby...

aguu: no to sobie teraz troszke odpoczniesz od dzieci w szkole, a mozesz zaczac zajmowanie sie swoim :-))))))))))

majeczka: widze, ze kazdej z nas sie wlaczylo ulepszanie i wicie gniazdka- kazdy z nas cos tam jeszcze dokupuje i urzadza :-)

agula: a co dzisiaj gotujesz?

yasmelka i ana: a wy jak sie czujecie? bo najwieksze strachy byly o was....a jednak jakos dalej dzidzie w brzuchach :-) i oby tak jeszcze 2 tyg conajmniej!

ja dzisiaj bylam na akupunkturze....strasznie dziwny uczucie, szczegolnie teraz, bo mialam po 3 igly na kazdej nodze i teraz mnie takie prady przechodza w nogach...taki igly...no ale skoro ma pomoc, to bede chodzila nadal...

ja musze do jutra sama siedziec w domu, juz mi K egzamin zrobil do kogo mam dzwonic jak zaczne rodzic i kto mi przyjedzie pomoc...wyszlo na to, ze do szpitala przyjdzie cala polonia z drezna z bigosem i salatka jarzynowa i wszyscy nasi przyjaciele beda mnie wiezc, razem z rodzina K oczywiscie...i w szpitalu odbedzie sie niezla impreza...hihihihi:36_13_2::36_9_3::guitar::dj::grill::taniec1::weekend::36_27_5:
zobaczymy jak to będzie z nami,bo jak widzisz..tu nu nas nic nie przewidzisz

cherry82
ja po usg ufffff kamien spadl miz zsreca dzidzia ma wymiary dobre z tego co babka mowila na 35tc waga 2350 wiec wszystko ok nastepne usg mam dla pewnosci 3 grudnia za 13 dni a wiec narazie nie amm sie co pzrejmowac i denerwowac nie wiem czemu trak czlowieka denerwuja aa i z 98procent mam juz pewnosc na 100 procent z eto chlopak hehehe jajka byly duze i bardzo widoczne

kolejna dobra wiadomośc...a kochana tak się martwiłaś

zosieńka
ja w nocy też wstaje na siusiu minimum 3 razy i pije jak głupia katar mam od początku ciąży więc przywykłam
Agula to dobrze że skurcze już słabsze a mnie mały wpycha rączki tak nisko że szok i udeża w coś co strasznie boli ałaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

oj boli boli i dośc nie przyjemne uczucie,bo mi tak brzdąc cały czas robi
zosieńka
A to mój maluszek z 32 tygodnia fajnie ziewamy nie?
Moje kochane cudeńko!!!

jakie słodkie foteczki....no ja niestety nie mam takiej pamiąteczki

panna-em
witam wieczorowo ::):
doczytałam zaległości chociaż łatwo nie było ::):
coś słabo o mnie myślicie :lol: nie dobre ciotki, niedobre :lol:
patrycja ale Ty chyba rodzic to jeszcze nie zamierzasz?? do grudnia jeszzcze czas ::):
cherry wieści dobre a Ty biedaczko niepotrzebnie sie denerwowałaś
majeczka moje dziecie wazy 2953 w przyblizeniu oczywiscie a ja juz 38tydzien wiec skoro mi lekarz powiedzial ze wszystko dobrze i odpowiednie to i u Ciebie wszystko w jak najlepszym porządku ::):
ja to po odstawieniu to masakre mam brzuchol tak sie spina że masakra ::(: a jutro planujemy jechać z P na sharme (nie wiem czy tak sie to pisze:lol: ) do Sfinksa bo mnie smaki naszły ::): jakiś czas temu :lol:
w sobote albo niedziele P łóżeczko będzie skręcał ::):
wyczytałam że co niektóre to sie masażują :lol: i seksik sie wam marzy..... ja to nie wiem już z czym to sie je :lol:

zmykam poprzytulać sie do P bo dzis prawie caly dzien go nie widzialam a jeszcze sie nie nacieszyłam i jakoś mi tak tęskno było bez niego :whistle:::(:::(:

milej nocki Wam życze
Panna dzidziuś duży i zdrowy:36_1_11: szykuj się na porodówke,bo zaczyna się rozpakowywaniwee

dorotaiwiki
czesc brzuchalki

u mnie w miare ok .mam niby jakieś skurcze w ciagu dnia ale sie trzymam,hehe jak nie urodze do poniedziałku ,to mam sie zgłosić raniutko u mojego gina na wizyte w poniedziałek,
skierowanie mam jakby co wypisane do szpitala

wiecie co dziewczyny obawiam sie że jak urodze to bedzie w szpitalu zakaz odwiedzin ze wzgledu na grype :(
poczytam was jak zwykle wieczorkiem

a to moje ostatnie zdjecie brzuszka mojego
http://filesrr.vitalia.pl/gfx/paski_wagi/6/4/0/9/5/640955/zdj_b18c221651840363f3cc4ccf9e569785.jpg
ale duuuuuuuuuuuuuży! a co do odwiedzin to u mnie też tak jest,z jednej strony to dobrze,bo chodzi o zdrowie naszych dzieci

cherry82
To moj z wczoraj brzusio moj k bawil sie telefonem i kombinowal z brzuszkiem

:36_1_11::36_1_11::36_1_11:

agula7777
A ja myslałam,że dotrwamy wszystkie do grudnia,no ale cóż...
Pati się pospieszyła,teraz trzymajmy kciuki,żeby wszystko było dobrze:-)

też trzymam kciuki za Pati i mam nadzieję,że z dzidiulkiem będzie dobrze...martwię się bardzo i niech będzie już po

netka3
wczoraj sie pokłóciliśmy bo on mi powiedział ze wpadnie w sobote wieczorem a w niedzielę do widzenia. to ja mu na to ze to wiekszy stres i zmeczenie niz to wszystko warte. zła byłam, ale przecież to nie jego wina, taka ma pracę. nie dobra jestem dla niego, on też cierpi przez tą rozłąkę a ja tego nie potrafię zrozumieć

Netka podziwam Cie,bo ja to nie dałabym rady sobie sama...nie wytrzymuję psychicznie rozłak

yasmelka
a wogole to ja chyba jutro na zakupy pojade i wszystko reszte dokupie bo jak mi smsa napisala patrycja to juz siedzialam na kibelku a dziecko czkawki dostalo....hehehi pewnie jutro na zakupy pojade...jak nie dzis....

ja to miałam schizy nonstop,ale teraz to już w ogóle

majeczka
mi tez sie wydaje ze sie posypiemy szybko:))

ja sie bardzo zle dzis czuje....

bardzo czuej takei parcie tam na dole no i boli jak na okres czasem.......

ciekawe jak tam nasza Pati kochana :))
włąśnie takie parcie odczuwam od wczoraj.ale to chyba tylko dzidziulec uciska

yasmelka
yasmelka
sms od pati:
dzieki za wsparcie. tylko prosze mnie tam nie wyprzedzac z urodzeniem:). mam nadzieje ze nastepny sms bedzie ze juz urodzilam :)

także czekamy...niecierpliwie....

też mam taką nadzieję,bo ześiruję od myślenia

gosiaj
ja juz sie na niczym skoncentrowac nie moge...conajmniej jakby moja siostra rodzila :-=
:36_2_21:

witam w klubie

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9htzkll9el.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ojxe8u69vk2b8jtc.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ojxe8iiky2y17cmo.png http://s2.pierwszezabki.pl/026/0264099b0.png?7172

yasmelka
agula7777
no babeczki,żebyśmy tylko z tych emocji nie dostały skurczy:-)
Bo będzie poród hurtem:-)

Ja dzwoniłam do mojedo doktorka i mam zmniejszyć dawke tabletek-no super;-)
no to zmniejszaj ja już zmniejszylam....i czekam nadal niby troszke wiecej skurczy ale chyba sie normuje...

Od jutra zaczynam zmniejszać;-)
Dzięki jeszcze raz za wiadomość na pw:-)