Skocz do zawartości
Forum

Grudnioweczki 2009 :))))

Rekomendowane odpowiedzi

Gość patrycja`81

yasmelka
to pisze jeszcze raz, ale juz w skrocie...
usg...moje dziecie nadal siedzi w bardzo dziwnej pozycji....ginka powiedziala że taka pozycja to bardzo rzadko wystepuje...no coz moje dziecko to indywidualista....nie wiadomo czy sie wogole odwroci...jest niby na to szansa ale....
pozatym moge chodzić ale bez jakichs tam szalenstw...leki mam zmniejszone o 1 dawke - czyli do dwoch razy dziennie...
za niecale dwa tygodnie mam je calkowicie odstawic...
ja sie boje cesarki....a moj maz mnie pociesz....."seksik wczesniej bedzie bo piczka cala...heheh" ten to optymista jest..heheh

nie boj sie cesarki-co prawda nie mialam,
noi to ze dochodzi sie do siebie troszke pozniej niz przy naturalnym(wiec niech mezu sie nie cieszy za wczasu,bo choc cipeczka cala lecz krwawiaca,to jednak cc to operacja)

ale po tym spotkaniu o porodzie,co bylam na nim w ubiegla srode i tylko na polowie-inaczej do tego podchodze
babka powiedziala na przykladzie cesarki,zeby to co sie widzi napoczatku zle to trzeba na to spojrzec pozytywnie i z optymizmem
i ze trzeba sie cieszyc ze jest cc,i ze w niektorych przypadkach jest to najlepsze rozwiazanie dla matki i dziecka-wiec spoko Yasmelka-nie boj sie-bedzie dobrze,a moze i lepiej:D

dzien dobry dziewczyny ::):
my z Pawłem po wizycie bardzoooooo zadowoleni :36_3_1:
na 100% DZIEWCZYNKA :smile_move::smile_move: prawie 3kg waży ::): główką w dół ułożona, leki odstawiłam ::): znaczy o 12 brałam ostatnią dawke ::): lekarz powiedział że jeśli do 2 tygodni nie urodze to mam przyjść na wizyte jeszcze ::): i co dla mnie również najważniejsze lekarz powiedział że nie widzi ŻADNYCH przeciwskazań do naturalnego porodu ::):
zmykam na obiad a pozniej lecimy z P do mojej babci i do siostry ::):
buziaki dla Was i Waszych brzuszków :D
ale sie ciesze :D:D:D:D:D:D:D:D
yasmelka człap powoli :oczko:

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr:

panna-em
na 100% DZIEWCZYNKA :smile_move::smile_move: prawie 3kg waży ::): główką w dół ułożona, leki odstawiłam ::): znaczy o 12 brałam ostatnią dawke ::): lekarz powiedział że jeśli do 2 tygodni nie urodze to mam przyjść na wizyte jeszcze ::): i co dla mnie również najważniejsze lekarz powiedział że nie widzi ŻADNYCH przeciwskazań do naturalnego porodu ::):

świetnie!! super wiadomości!!

http://www.suwaczki.com/tickers/82docwa1zyg7nb5a.png
http://www.suwaczki.com/tickers/wff2vcqg6w42rjgz.png

Młoda usnęła,ja sobie pojadłam,zarzyłam prochy i uciekam do łóżeczka odpoczywać,póki diabełek spi:-)
W zasadzie mam troche roboty ale nie chce mi się,poza tym robota nie zając,nie ucieknie:36_1_21::36_1_21:

Panna gratki córeczki-waga super:-)
Dawaj znać co jakiś czas jak się czujesz po odstawieniu tabletek:-)

hej dziewczyny ja już po wizycie u gina
i tak wiesci mam superowe
bo sie jednak przekrecił ten mój maluszek,jest bardzo nisko ułożony i siedzi już głowka w kanale rodnym,szyjke mam miekka i skróconą aaaa i najważniejsza wiadomosc mam już 2 cm rozwarcia

nie byłam u ogólnego lekarza,tylko ginekolog mi przepisał antybiotyk na ten kaszel ,a i powiedział ze moze byc tak ze jak gwałtownie zakaszle to moga mi wody plodowe odejsc

przez w dni lezałam w łózku,bo taki kaszel miałam ze szok i tepmerature podwyzszona 37,5

Kiedy trzeba wspi

yasmelka
usg...moje dziecie nadal siedzi w bardzo dziwnej pozycji....ginka powiedziala że taka pozycja to bardzo rzadko wystepuje...no coz moje dziecko to indywidualista....nie wiadomo czy sie wogole odwroci...jest niby na to szansa ale....
pozatym moge chodzić ale bez jakichs tam szalenstw...leki mam zmniejszone o 1 dawke - czyli do dwoch razy dziennie...
ja sie boje cesarki....a moj maz mnie pociesz....."seksik wczesniej bedzie bo piczka cala...heheh" ten to optymista jest..heheh

no to praktycznie dobre wiesci a twoja niunia moze juz cwiczy jakies pozycje ktore bedzie w przyszlosci cwiczyc albo poprostu jej tak wygodnie no ale moze sie jesczce odwrci a co do sexiku to ci faceciu nasi sa identyczni mysla tylko o sexie ehhee

panna-em

gratki 100 dziewczynkji no i ciesze sie ze wszytsko wporzasiuz wizyty teraz tylko zdawaj relacje po odstawieniu tabsow dzidziulec juz 3 kg niezle mala kolosia hihi

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39814.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39815.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39810.png

17.04.2009-2 piekne kreseczki
22.06.2009-zobaczylismy cie masz juz 72,2mm w 13,4tc
28.07.2009-masz juz 15cm
28.07.2009-USG-SYNEK
19.08.2008-slyszelismy bicie twojego serduszka

dorotaiwiki
bo sie jednak przekrecił ten mój maluszek,jest bardzo nisko ułożony i siedzi już głowka w kanale rodnym,szyjke mam miekka i skróconą aaaa i najważniejsza wiadomosc mam już 2 cm rozwarcia

nie byłam u ogólnego lekarza,tylko ginekolog mi przepisał antybiotyk na ten kaszel ,a i powiedział ze moze byc tak ze jak gwałtownie zakaszle to moga mi wody plodowe odejsc

przez w dni lezałam w łózku,bo taki kaszel miałam ze szok i tepmerature podwyzszona 37,5

:cherli3:jejku super na dniach urodzisz ciesz esie ze dziszia sie przewrucila odpowiednio nic tylko teraz odliczac tik tak tiok tak

28.07.2009-masz juz 15cm
28.07.2009-USG-SYNEK

ja sie musz ezbierac i id ena wizyte malec poruszyl sie juz 3 razy czyli troszke odetchnelam zobacze co mi polozna powie moze da mi na jakies usg
pati czy ty dostalas ytez pismo do ginekologa na badanie bo ja amm na 3 grudnia na 9 rano pisz etam cos o barmoszce i zapytam sie mojej poloznej co to nmo nic spadam sie ubierac narty

28.07.2009-masz juz 15cm
28.07.2009-USG-SYNEK

hej kobietki:

panna: no to super wiesci :-) to jednak bedzie JUdytka :-) obys wytrzymala do grudnia...kurde...musimy byc wszystkie grudnioweczkami! no i gratulacje dla P, ze bedzie mial coreczke!

dorota: to tez dobre wiadomosci, ze dzidzius juz dobrze ulozony! ty tez jeszcze nogi zaciskaj z calych sil!

yasmelka: no moze jednal dobrze, ze bedziesz miala cc, przy tym ulozeniu dziecka...a poza tym swietnie, ze dotrzymalas do bezpiecznego tygodnia...a masz juz ustalona date?

majeczka i cherry: trzymam kciuki za wizete! wracajcie z dobrymi wiesciami!

patrycja: no to niezle stresujaca mials noc...troche bez sensu, ze nie powiedzieli od czego masz taki twardy brzuch...

netka: ja jeszcze nie mam spakowanej torby...

a to moj brzuszek, swiezo sfotografowany moim zepsutym aparatem:

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09k2phn9pyy.png

30.04.09 13:13- II kreski
11.05.09-zobaczylismy pecherzyk i Ciebie-mala plamke
29.05.09- ruszasz raczkami i nozkami i mierzysz 29mm
16.06.09-masz 67mm, bijace serduszko i jestes zdrowa/y
28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g
06.10-wazysz prawie 1200g i masz prawie 40cm
06.01.10- urodzilas sie o 9:26

dorotaiwiki

no to pięknie!! To co chyba będziesz pierwsza? nie wiadomo nawet czy dotrzymasz do grudnia....jeszcze ile dni? 12 dni do grudnia...

gosiaj
hej kobietki:

panna: no to super wiesci :-) to jednak bedzie JUdytka :-) obys wytrzymala do grudnia...kurde...musimy byc wszystkie grudnioweczkami! no i gratulacje dla P, ze bedzie mial coreczke!

dorota: to tez dobre wiadomosci, ze dzidzius juz dobrze ulozony! ty tez jeszcze nogi zaciskaj z calych sil!

yasmelka: no moze jednal dobrze, ze bedziesz miala cc, przy tym ulozeniu dziecka...a poza tym swietnie, ze dotrzymalas do bezpiecznego tygodnia...a masz juz ustalona date?

patrycja: no to niezle stresujaca mials noc...troche bez sensu, ze nie powiedzieli od czego masz taki twardy brzuch...

to znaczy jak sie nie obroci to na 100 cc, terminu nie mam ustalonego bo jest jeszcze szansa ze sie odwroci.....moja ginka powiedziala ze ma dyzur 26 grudnia...ja mam termin na 27 grudnia....wiec pewnie kaze mi przyjechac 26 zrobi usg i jak nie odwroci sie to mi odrazu cc zrobi......byloby swiateczne dziecko....o ile wogole dotrzymam tyle czasu...

http://www.suwaczki.com/tickers/82docwa1zyg7nb5a.png
http://www.suwaczki.com/tickers/wff2vcqg6w42rjgz.png

yasmelka
agula7777
Dorota to już pewnie na dniach będziesz tuliła dzidziusia;-)
Majeczka a Ty gdzie się podziewasz?

Ja dopiero wstałam-usnęło mi się,a teraz mam nieziemski apetyt i nie wiem co by tu zjeść???
marchewke....ja wcinam juz drugie kilo w ciagu dwoch dni...hehe

Mnie znowu wzięło ostatnio na mandarynki:36_1_21:ale po nich dzidziulec strasznie mi szaleje:-)

agula7777
Dorota to już pewnie na dniach będziesz tuliła dzidziusia;-)
Majeczka a Ty gdzie się podziewasz?

Ja dopiero wstałam-usnęło mi się,a teraz mam nieziemski apetyt i nie wiem co by tu zjeść???

polecam jablka i mandarynki :-)

28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g

netka3
dzień dobry kochane

widze ze mój brzuszek wam też wydaje sie mały ale dla mnie to naprawde gigant. podejrzewam ze jeszcze was dogonie bo ja dopiero 34 tc mam a niektóre z was juz duzo dlaej ode mnie. w kazdym razie dziekuje wam wszystkim za miłe słowa.

majeczka widze ze ty to juz bys chciała rodzić, odwazna z ciebie dziewczyna
panna no ja depiluje sie jeszcze sama ale moze tez dlatego ze nie ma kto mi pomóc a po sąsiada isc to raczej nie wypada:lol:
pati masz ty teraz stresy kochana ale najwazniejsze ze jakos sobie radzisz i szcześliwie rozwiazujesz wszystkie problemy
ana widze ze masz sie lepiej i jestes weselsza, tak trzymać kochana
cherry[/B] jak ty slicznbie wygladasz i wogóle cała wasza rodzinka super a córeczka cukiereczek
Mia napewno czy cesarka czy poród naturalny wszystko bedzie dobrze a widok dzidzi wynagrodzi ci wszystkie stresy które przechodzisz
Gosiaj, Yasmelka, Agu i inne dziewczynki życze wam miłego dnia i duzo uśmiechu dzisiaj:36_1_21:
Netka faktycznie jestem weselsza,bo już coraz bliżej i jestem spokojniejsza,bo dzidka rośnie zdrowo

agula7777
majeczka
witam!!

grtaki dla wszytskich pelnych tygodni! :36_3_19:

agula no no daj tylko znak i ja lece! hahahaha

normalnei nei moge sie dozekac szpitala ostatnim razem bylo tak fajnie:0 same baby byly ze mna i czulam sie jak na jakies babskiej imprezie:) hehehehe

boze jak u nas wieje matko boska! Myslalm ze wybiore sie do miasta kupic pare rzeczy ale chyba mi glowe urwie jak wyjde za drzwei:) hehehe

Najweselej jest na porodówce,hihihihiihihi:36_1_21::36_1_21:
Spoko,dam Ci znać jak mnie coś ruszy ale nie w tym tygodniu:-)
Za tydzień odkładam prochy,to wtedy-więc się szykuj:-)hihi
oj my wszystkie już niecierpliwe....dopiero zacznie sie....rozpakowywanie jednak w grudniu

cherry82
witam ja dzis w malej desperacji od wczoraj prawie dzidziulca nie czuje juz sie nie moge doczekac dzisiejszej wizyty nie wiem czyu spi tak caly czas cycus ale nie bryka mi dizdziulec jak zawsze cala noc probowalam wybudzac go ruszac brzuch by tylko sie poruszyl nie wiem czy jego ruchy byly od tego z esie przewracalam cz7y jednak to on sie sam rusza nad ranem juz chhcialam dzwonic do mojego by wracal bo za cholere nie moge poczuc kopniakow potem cos tam sie obrucilo ale nie wiem czy to pzrez zmiane pozycji jejklu ale sie denerwuje od rana zas nic wizyte mam na 15-30 mam nadziejje ze dzidziulek poprostu tyle spi

moja mała też jakaś leniwa wczoraj była i miałam różne schizy....daj znać po wizycie...am nadziję,że wszystko oki

cherry82
agula7777
Cherry ja jak dłużej nie czuje kopniaków to wcinam cos słodkiego i od razu skutkuje:-)
Napewno wszystko jest ok.
Widze,ze juz prawie wszystkie mamy schizy i wsłu****emy się w nasze ciała

to prawda,świrujemy równo

ja to zawsze ciepla woda jak leje np pod prysznicem wtedy bryka malec ale wczoraj nawet nie drgnal od kakao tez zawsze bryka a na noc 2 szklanki wypilam i tez nic od glaskania pepka tez zawsze brykal a teraz nawet jakis ten brzuch mam nieczuly jak dotykam nie czuje ze dotykam nie wiem ja juz mam schize w nocy jesccze cora mnie strasznie przestraszyla wychodzi z zpokoju i sie schowala za lozkiem kucala s eja na laptopie ogladalam dziecko rosmery ciemno bylo tylko laptop odpalony i nie uslyszlaam kiedy weszla i sie chowala nagle film sie skonczyl a ja zapalilam lampke chhcialam wstac sie napic a z nad lozka ona sie patrzy juejkuuuuu jaki sozk to byl dla mnie myslalam ze serce mi stanie wystraszylam sie wlasnej cory potem cala noc mialam schizyu ze ona stoi nademna nie no masakra ja chyba mam naprawd edepreche
rozbawiłaś mnie tą sytuacją z córą,aż mnie brzuchol boli ze śmiechu:hahaha:

majeczka
wlasnei dzwonili ze szpitala mam usg 14.30 :36_1_21:

wiec pozegnam sie z wami i zaczne sie zbierac do miasta :36_1_21:

odezwe sie jak wroce!

milego dzionka do pozniej!

buzki!
Majeczka czekamy na wieści....może dowiesz się czy córunia:36_1_11:

agula7777
majeczka
wlasnei dzwonili ze szpitala mam usg 14.30 :36_1_21:

wiec pozegnam sie z wami i zaczne sie zbierac do miasta :36_1_21:

odezwe sie jak wroce!

milego dzionka do pozniej!

buzki!

Daj znaka jak wrócisz z usg;-)

Cherry,ja cos czuje,że urodzę pod koniec listopada,brzuchol nisko,mam nieraz wrazenie,ze dzidziulec zaraz mi wypadnie i do tego te silne skurcze od 3 dni.
Dzwoniłam do lekarza ale mi powiedział,że póki bóle przechodzą, nie nasilają się to jest ok.
Jak będą regularne to mam od razu uderzać na porodówke-powiedział mi,że skoro córe urodziłam 3 tyg wcześniej,to teraz może byc podobnie ale nie musi
tak samo odczuwam to niskie położenie tyle,że mój brzusio już od miesiąca jest nisko

yasmelka

oj uparte te Twoje dziecie,ale cały czas jest szansa,więc jak możesz juz chodzić,to porób te ćwiczenia,może obejdzie się bez cc....a co do seksiku,to ja dopiero po zdjęciu krążka będę mogła,bo póki co nie darady

panna-em

gratulacje córuni:36_1_11: ,no i już możesz rodzić....może się zacznie lada dzień

dorotaiwiki

jejku,tu to już masakra...w każdej chwili możemy czekać na wieści od ciebie....chyba jednak nie wytrzymasz do grudnia

gosiaj
hej kobietki:

ale masz ten brzusio wysoko,bo ja już zapomniałam jak to jest...wszyscy myślą,że ja już do porodu się szykuję

yasmelka
no i listopadoweczki zaczynaja chyba akcje rozpakowywania.......a potem.....no kto jak nie my!!

nooooooooooo i nasza kolej,ale z tego co widzę,to niektóre nasze panny wyprzedzą listopadówki

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9htzkll9el.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ojxe8u69vk2b8jtc.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ojxe8iiky2y17cmo.png http://s2.pierwszezabki.pl/026/0264099b0.png?7172

no wlasnie tez mi sie wydaje, ze jeszcze bardzo wysoko mam brzuch...