Skocz do zawartości
Forum

Grudnioweczki 2009 :))))

Rekomendowane odpowiedzi

yasmelka jak po wizycie?? wszystko dobrze??
pewnie szalejesz z paczkami teraz :D:D
ja za tydzien bede przeglądała co tam P przykulał z UK :lol:
rozmawialam wczoraj z nim i powiedzial że skoro prawie wszystkie ciuszki od kogos mamy po chlopcach to zapewne urodzi sie dziewuszka bo takich typowo dziewczecych to nie mamy ubranek, jedynie to jakies biale ale wiekszosc nawet obrazkami przeznaczone bardziej dla chlopca ::): wiec w razie co otworze sklepik w domu :lol:
chociaz P powiedzial że zostana dla drugiego dziecka :D ja jeszcze jednego nie urodziłam a on juz o drugim :sofunny:

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr:

odnosnie artykulu:
co za debile biora dziecko do lozka jak sie nachleja,nacpaja
jaki debil pali w poblizu dziecka(w artykule pisalo o tym cos)

i jeszcze odnosnie artkulu: co za bzdury!!!!
a jak wytlumacza te madre ludzie smierc lozeczkowa w lozeczku:lup:
"znalezli przyczyne" :lup:
ech onet:lup:

zosieńka
dolączam się do was chociaż nie mam żadnego doświadczenia aby maluszek spał u siebie ja się boję spać zmaluszkiem aby nie przydusić jak za mocno usnę a teraz sen mam strasznie mocny jak nigdy w życiu śpie jak zabita ledwo się budzę na siusiu jak jużmnie brzuch rozboli.

troszkem to sie zmienia,jak sie urodzi dziecko-czy to wlozeczku czy w lozku-matka (ojciec czesto tez)uslyszy najcichsze mrukniecie dziecka

zapewniam Was nei ma mozliwosci,zeby przygniesc dziecko-
trzeba byc ostro najeb... lub zacpanym:lol:

patrycja`81

odnosnie artykulu:

Do ponad połowy przypadków nagłej śmierci łóżeczkowej (inaczej: zespołu nagłego zgonu niemowlęcia, ang. skrót: SIDS) dochodzi wówczas, gdy dziecko śpi razem z rodzicem,-to z tego artykułu-BZDURY!!!!!!!!!

Bez sensu jest ten artykuł

panna-em
gosiaj a jak tam twoja paczka?? ::):

panna: jedziemy po nia dopiero po szkole rodzenia, po 20...wiec pewnie zrelacjonuje wam wszytsko jutro...

wlasnie sobie zrobilam spis co mam do zrobienia w listopadzie- jakie zajecia, spotkania, zadania...i normalnie w szoku jestem...ciagle jakies zajecia prowadze...
mam nadzieiej, ze sie w pieniadzach odzwierciedli bo musze prezent dla K na urodziny kupic...

a teraz mam taki zgon, ze szok...wlacze ze snem...mialam nie pic juz 2 lawy dzisiaj, ale jetem lekko sztywna i niestety musze....

dzisiaj mialam taki sen w nocy, ze jak K opowiedzialam go rano, to powiedzial, ze sie mnie boi...normalnie horror!!!!!!nawet nie bede wam opowiadalam, bo stwierdzicie, ze jakas psychiczna jestem...normalnie pamietam, ze w snie chcialam sie ze snu obudzic, bo normalnie takie straszne rzeczy mi sie snily...:uff2:

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09k2phn9pyy.png

30.04.09 13:13- II kreski
11.05.09-zobaczylismy pecherzyk i Ciebie-mala plamke
29.05.09- ruszasz raczkami i nozkami i mierzysz 29mm
16.06.09-masz 67mm, bijace serduszko i jestes zdrowa/y
28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g
06.10-wazysz prawie 1200g i masz prawie 40cm
06.01.10- urodzilas sie o 9:26

koniec na temat spania w lozeczku czy w lozku:sofunny:

dzis wyjatkowo czuje sie jak slonica:lol:
chcialam kupic kurtke,a tu wielkie g(szukalam i w ciuchach i normalnych sklepach)
byl fajny plaszczyk ale nie nadajacy sie na zime(w normalnym sklepie)

noi mnie zmeczyla jazda autobusem-w jedna strone dwoma(jest autobus jeden bezposrednio,ale w godzinach jak ludiz ejezdza i wracaja z pracy)

tez neistety trafilam na autobus,do ktorego musialam wtaszczac po schodach wozek-raz w jedna strone,raz wdruga
ale nie za kazdym sama musialam se radzi,bo sie znalezli dobrzy ludzie:D
i pomogli slonicy:sofunny:
ale niestety nikogo nei bylo jak wczolgiwalam sie na trzecie pietro,z torba przewieszona przez ramie,z zakupami w jednej lapie a w drugiej cora,bo nie mialam sily isc zolwim tempem:lol:

oczywiscie moje wnetrznosci to bardzo odczuly

to sie wyzalilam ustekalam:sofunny:

Wy dzis nie pierwsze,ktore musialy to przeczytac-wysluchac jedynie musial maz,z tyciac razy:sofunny::sofunny:
dzis mam nastroj sloniowy,i czuje sie jak slon:lol:

ja chche, zeby Olivka byla blisko nas, ale nie z nami w lozku...ze wzgledu na nasz komfort przede wsztyskim...K ma bardzo lekki sen i ja sie w ogole obawiam jak on to zniesie z dzieckiem w pokoju...zwykly szelest go budzi i zrywa sie do okna, zeby sprawdzic co i jak...

jak mieszkalam jeszcze w centrum miasta z oknem do ulicy po ktorej jezdzily tramwaje, to nie przesypial nocy...pomieszkiwalismy u niego w mieszkaniu (mial dla siebie mieszkanko w domu rodzicow), prawie 20 km pod miastem...i tak prawie codziennie w jedna i druga strone trzeba bylo poginac- ale wolal to niz halas u mnie w domu...

ja dopoki bede karmila, to Olivka bedzie przy mnie w sypilani, a potem dostanie swoj pokoik...no i ta cala niania bedzie musiala isc w ruch :-) ale do tego momentu mamy jeszcze kupe czasu...

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09k2phn9pyy.png

30.04.09 13:13- II kreski
11.05.09-zobaczylismy pecherzyk i Ciebie-mala plamke
29.05.09- ruszasz raczkami i nozkami i mierzysz 29mm
16.06.09-masz 67mm, bijace serduszko i jestes zdrowa/y
28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g
06.10-wazysz prawie 1200g i masz prawie 40cm
06.01.10- urodzilas sie o 9:26

A ja dziś non stop jem:-)
Przed chwilą zjadłam frytki,a zaraz potem ciastko z kremem,przepiłam wodą z cytryną i czekam na rewolucje:36_7_8:,a tu narazie cisza...może pasowałoby to jeszcze czymś przegryść?,bo znowu zrobiłam się potwornie głodna:hahaha::hahaha:

Najgorsze jest to,że nie wiem na co mam ochote?
A mój dzidziulec po tym jedzonku szaleje jak nie wiem:hahaha:

hallo....jestem. Wiec tak...po wizycie ok. ktg w normie, skurcze sa takie jak powinny szyjka stanela w miejscu.....jutro mam jechac na usg zeby sprawdzic co z ulozeniem maluszka, zeby w razie czego wiedziec co i jak jakby sie zaczelo....
takze........za dlugo chyba chodzilam bo brzuchol ciagnie jak szalony...ale polezalam....a tu paczki...

przyszedl wozek graco z nosidelkiem i podstawka do auta.....
taki o....

i niania takaz oto...
Summer Infant 02740 Day And Night Baby Video Monitor Set

i oczywiscie kolejna moja oszczednosc kosmetyki dla dziecka...wielkie butle....puder, oliwka, plyn do kapania...i inne takie.....
dla Anusi kolejne butki o takie....

takze....chyba...no nie chyba duzo zaoszczedzilam....to kupie ta wanienke z hamakiem a co...heheh

http://www.suwaczki.com/tickers/82docwa1zyg7nb5a.png
http://www.suwaczki.com/tickers/wff2vcqg6w42rjgz.png

yasmelka
hallo....jestem. Wiec tak...po wizycie ok. ktg w normie, skurcze sa takie jak powinny szyjka stanela w miejscu.....jutro mam jechac na usg zeby sprawdzic co z ulozeniem maluszka, zeby w razie czego wiedziec co i jak jakby sie zaczelo....
takze........za dlugo chyba chodzilam bo brzuchol ciagnie jak szalony...ale polezalam....a tu paczki...

przyszedl wozek graco z nosidelkiem i podstawka do auta.....
taki o....

i niania takaz oto...
Summer Infant 02740 Day And Night Baby Video Monitor Set

i oczywiscie kolejna moja oszczednosc kosmetyki dla dziecka...wielkie butle....puder, oliwka, plyn do kapania...i inne takie.....
dla Anusi kolejne butki o takie....

takze....chyba...no nie chyba duzo zaoszczedzilam....to kupie ta wanienke z hamakiem a co...heheh

to dobrze,ze po wizycie wszystko ok:36_2_25:
A wózek super:-)

Ja też miałam mieć dziś wizytę ale siły wyższe.....muszę poczekać do przyszłego tygodnia:le:

patrycja`81

odnosnie artykulu:

dla mnie to oni nic nie odkryli.....dla mnie śmierć łóżeczkowa polega zupełnie na czyms innym a nie na spaniu dziecka w łóżku z rodzicami, nawet jeśli są pijani czy cos innego!!
ehhh no ale przeciez muszą cos pisac :Szok:

yasmelka no to bedziesz szpiegowała dzidziulca :D:D
butki dla Anulki super :D:D
a wózek to on jako głeboki nie jest?? i jak wygląda wanienka z hamakiem??
kurcze a mi dzis cos czesto brzuch twardnieje ::(: no i jak kicham albo kaszle, jak przkrecan sie z boku na bok i czasami bez powodu to boli mnie z tej lewej strony ::(: i to nie tak że gdzies tam w środku cos tylko tak jakby pod skórą..... ciekawe co powie Alfik na to w środe oby tylko nie to co ostatnio :grrrrrr:

panna-em
yasmelka no to bedziesz szpiegowała dzidziulca :D:D
butki dla Anulki super :D:D
a wózek to on jako głeboki nie jest?? i jak wygląda wanienka z hamakiem??
kurcze a mi dzis cos czesto brzuch twardnieje ::(: no i jak kicham albo kaszle, jak przkrecan sie z boku na bok i czasami bez powodu to boli mnie z tej lewej strony ::(: i to nie tak że gdzies tam w środku cos tylko tak jakby pod skórą..... ciekawe co powie Alfik na to w środe oby tylko nie to co ostatnio :grrrrrr:

hej to taka wanienka...ale na allegro jest tańsza...
Wanienka kąpielowa FISHER PRICE - Akwarium | Pielęgnacja i zdrowie | Mycie i kąpiel | Wanienki, przewijaki | BabyClub - WÓZKI | Foteliki dla dzieci | Artykuły dla niemowląt | Avent | Chicco | Wózki dziecięce | Łóżeczka turystyczne | Zabawk

a nosidelko do wozka wklada sie i zaczepia i mozna jezdzic jako gleboki, ma dodatkowo do tego taki kombinezon dopinany do wozeczka i wio na spacer....

http://www.suwaczki.com/tickers/82docwa1zyg7nb5a.png
http://www.suwaczki.com/tickers/wff2vcqg6w42rjgz.png

witam ponownie
yasmelka super ze po wizycie ok tak trzymac :cherli3: wozek fajny ale no wlasnie czy ma gleboka gondole ,butki tez sliczne a nie wspomnie o niani super

a ja dzis zakupilam paczke pampersow jedynki te najmniejsze kupilam bluzeczki ciazowe 2 takie taniochy ale wygodne noi koszule do spania bo juz ubieralam mojego hehe
jedynie co mie martwi to zamowienie ze mi nie odpisano no nic czekam do jutra jak nie napisze babka to ja tam zrobie afere hehe bo nie to z emi sie spieszy ale chodiz o toi ze nie wiem czy mam szukac n ainnych aukcjach innych ludzi zas czy co do jasnej ciasnej kurde pieczone w pysk z przyroda w mord ei nozem no:36_2_39:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39814.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39815.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39810.png

17.04.2009-2 piekne kreseczki
22.06.2009-zobaczylismy cie masz juz 72,2mm w 13,4tc
28.07.2009-masz juz 15cm
28.07.2009-USG-SYNEK
19.08.2008-slyszelismy bicie twojego serduszka