Skocz do zawartości
Forum

Grudnioweczki 2009 :))))

Rekomendowane odpowiedzi

czesc dziewczyny jestem zalamana chyba potrzebuje pocieszenia..
mialam dzis badanie na glukoze i wyszlo nieciekawie mam jutro rozmowe z diabetykiem ale zaczelam teraz przegladac neta ze to moze tez nieciekawie dzialac na maluszka jezu ja mam nadzieje ze nic mu nie jest bo to badanie powinni mi zrobic wczesniej a gdybym sie nie upomniala to pewnie nie mialabym zrobionego wogole.... jezu ja to sie mam juz tabletki od nadcisnienia biore jeszcze by tego brakowalo zebym i insuline musala sobie dawkowac...:(:kiepsko::kiepsko::ehhhhhh::ehhhhhh:

http://img34.glitterfy.com/10116/glitterfy-flpbk0170243696734.gif

sandra nie wiem jak jest tam w Irlandii ale tu robia najpierw obciazenie 50g glukozy i jak wyjdzie podwyzszona to robia obciazenie 75g
nie stresuj sie bo to tez nie dobrze na maluszka wplywa, a pewnie żadna insulina nie bedzie potrzebna tylko dieta i po jakims czasie znowu bedziesz miala obciazenie robione

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr:

sandra1237
mialam dzis badanie na glukoze i wyszlo nieciekawie mam jutro rozmowe z diabetykiem ale zaczelam teraz przegladac neta ze to moze tez nieciekawie dzialac na maluszka jezu ja mam nadzieje ze nic mu nie jest bo to badanie powinni mi zrobic wczesniej a gdybym sie nie upomniala to pewnie nie mialabym zrobionego wogole.... jezu ja to sie mam juz tabletki od nadcisnienia biore jeszcze by tego brakowalo zebym i insuline musala sobie dawkowac...:(:kiepsko::kiepsko::ehhhhhh::ehhhhhh:

jedno jest pewne-na neta wchodzenie i szperanie surowo zabronione!

bo wiem z doswiadczenia,ze wszystko co najgorsze-co sie wyczyta,przypisúje sie do swojego przypadku

bedzie kochana dobrze,jutro diabetyk Ci podpowie co i jak-naprawde wszystko bedzie dobrze:usmiech:musi byc:usmiech:

sandra1237
boze ja wiem ze najpierw dieta a potem jeszcze raz badanie mam nadzieje ze bedzie dobrze ale czasami bedzie ciezko bo ja z natury lubie slodycze no ale czego nie robi sie dla malenstwa...

Nie martw się na zapas:-)
Wszystko będzie dobrze,a słodycze będziesz musiała na jakiś czas odłożyć-ale potem nadrobisz:-)

sandra1237
boze ja wiem ze najpierw dieta a potem jeszcze raz badanie mam nadzieje ze bedzie dobrze ale czasami bedzie ciezko bo ja z natury lubie slodycze no ale czego nie robi sie dla malenstwa...

a tu Cie pociesze, ze słodycze nie są zakazane diabetykom bardziej niż ludziom zdrowym
wszystko z glowa
...i kto to mowi -ciasteczkowo-slodyczowy potwor numer jeden :sofunny:

panna-em
yasmelka pisala że jak Ana jej cos napisze to dam nam znac!

Oki

No i skończył się mój doktorek:36_2_58:,a mogłabym ten serial godzinami ogladać.
Dobrze,że mam kilka sezonów na płytce:smile_jump:

Jeszcze pół godzinki i w końcu puszczę pranie-muszę czekać do 22,bo mam nocną taryfe,a potem jeszcze wieszanie-może do północy się wyrobię?

Witajcie dziewczyny no ja po wizycie już
okazało sie chyba że moja waga kłamie hehe na moja korzyść bo w domu było 76,5 lub 77 nie pamietam już
a u lekarza było 75,5 i odjeła mi 1,5 kilo czyli waże 74 z czego jestem zadowolona

morfologia i siusiu bardzo dobre,słyszałam mocne bicie serduszka,a co do połozenia to nie wiem czy sie dzidzia przekreciła ,jak mnie
gin macał po brzuchu to stwierdził że nie,ale jak badał w środku( heheh reke po łokieć prawie włożył) badał i badał i sam nie wiedział już jak to moje dziecie położone bo niby wymacał głóke hehehe
nastepna wizyte mam 18.11 (czyli 38 tydz)
a jak bedzie nie przekrecone to na bank urodze o te 2 tyg. wczesniej czyli 18.11 :36_11_23:

poczytam was jutro

Kiedy trzeba wspi

dorotaiwiki
okazało sie chyba że moja waga kłamie hehe na moja korzyść bo w domu było 76,5 lub 77 nie pamietam już
a u lekarza było 75,5 i odjeła mi 1,5 kilo czyli waże 74 z czego jestem zadowolona

morfologia i siusiu bardzo dobre,słyszałam mocne bicie serduszka,a co do połozenia to nie wiem czy sie dzidzia przekreciła ,jak mnie
gin macał po brzuchu to stwierdził że nie,ale jak badał w środku( heheh reke po łokieć prawie włożył) badał i badał i sam nie wiedział już jak to moje dziecie położone bo niby wymacał głóke hehehe
a jak bedzie nie przekrecone to na bank urodze o te 2 tyg. wczesniej czyli 18.11 :36_11_23:

poczytam was jutro

Super,że wszystko ok:-)

Coś mi się wydaje,że już w listopadzie zaczniemy się pomału rozpakowywać:-)

sandra1237

bidulko nie stresuj sie tak i zcekja jutro na wiesci od doktorka mam nadziejej ze tylko skonczy sie to tylko ogranixczeniem slkodyczy daj znac po wizycie

dorotaiwiki

poczytam was jutro

no to super ze z dizdzia wszytsko dobrze a jeslimialabys urodzic w listopadzie mysle z eto jzu by byla donoszona ciaza wiec nie ma sie co martwic na zapas

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39814.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39815.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39810.png

17.04.2009-2 piekne kreseczki
22.06.2009-zobaczylismy cie masz juz 72,2mm w 13,4tc
28.07.2009-masz juz 15cm
28.07.2009-USG-SYNEK
19.08.2008-slyszelismy bicie twojego serduszka

sandra1237

sandra, nie martw sie...po 1 to juz nie duzo ci zostalo do konca ciazy, wiec jak bedziesz musiala brac insuline to tylko przez jakies 5-6 tygodni. dasz rade!

poza tym dietetyk powinien ulozyc ci diete i to moze wystarczyc, wiec nie mysl od razu o najgorszym

ex mojego K urodzila ponad rok temu coreczke...w ciazy byla wyjatkowo "duza" i coraka tez urodzila sie duza...okazalo sie, ze ona miala niewykryta cukrzyce w ciazy....no i jedyne co z tego wyniklo to to, ze corka byla wieksza niz inne w jej wieku :-)
dokladnie tak jak u ciebie- badanie nie bylo obowiazkowe, a ona pewnie go nie zrobila z wlasnej woli...

ale wszytsko dobrze sie skonczylo :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09k2phn9pyy.png

30.04.09 13:13- II kreski
11.05.09-zobaczylismy pecherzyk i Ciebie-mala plamke
29.05.09- ruszasz raczkami i nozkami i mierzysz 29mm
16.06.09-masz 67mm, bijace serduszko i jestes zdrowa/y
28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g
06.10-wazysz prawie 1200g i masz prawie 40cm
06.01.10- urodzilas sie o 9:26

agula7777
Dobrej nocki życzę:-)

Ide zaraz powiesić pranie i do spania:-)

Do jutra:36_2_53:

ja chcialam tylko dodac, ze ubranek dla Olivki NIE PRASUJE...wydaje mi sie to baz sensu...pewnie bylby to i tyk jeden jedyny raz, kiedy proasowalabym ciuszki...ja prasuje tylko koszule :-)

wystarczy wyprane i dobrze poskladane w szafie...reszta sama sie wyprostuje :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09k2phn9pyy.png

30.04.09 13:13- II kreski
11.05.09-zobaczylismy pecherzyk i Ciebie-mala plamke
29.05.09- ruszasz raczkami i nozkami i mierzysz 29mm
16.06.09-masz 67mm, bijace serduszko i jestes zdrowa/y
28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g
06.10-wazysz prawie 1200g i masz prawie 40cm
06.01.10- urodzilas sie o 9:26