Skocz do zawartości
Forum

Grudnioweczki 2009 :))))

Rekomendowane odpowiedzi

panna-em
to ja troszke przysmuce.... ::(:
wlasnie pisala mi moja dobra znajoma, żebym jutro wpadla jak bede w UP to da mi ciuszki po swoim Mikołaju bo miała dla bratanka ale dzidziulec nie dał siły walczyc i tylko tydzień był na świecie ::(: wczoraj odszedł do aniołków..... :le:

biedna mamusia...nie wyobrazam sobie tego cierpienia...cala ciaze czuc malucha pod sercem, kochac go, dbac i opiekowac sie 9 miesciecy...a potem cieszyc sie nim tylko tydzien...strasznie strasznie smutne...:36_2_58:

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09k2phn9pyy.png

30.04.09 13:13- II kreski
11.05.09-zobaczylismy pecherzyk i Ciebie-mala plamke
29.05.09- ruszasz raczkami i nozkami i mierzysz 29mm
16.06.09-masz 67mm, bijace serduszko i jestes zdrowa/y
28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g
06.10-wazysz prawie 1200g i masz prawie 40cm
06.01.10- urodzilas sie o 9:26

yasmelka
Hejka jak obiecalam tak pisze........dzisiaj przyszla paczka pierwsza z trzech i prawdopodobnie w sobote beda dwie kolejne...
w tej oto paczce byly dla corochny buty zimowe...takie jak teraz modne no takie emo czy cos....buty na wiosne...adidaski piekne kolorowe z serduszkami......kopa mazakow farb blokow specjalnych drewnianych ozdb do pokolorowania mazakami na choinke...szl piekny i dlugiiii....skarpetki i co tam jeszcze plecak do szkoly....szczoeczki do zebow takie lelektriko..:lol: i chyba tyle acha jeszcze kocyk z malpka taki zielony....taki mily ze ja chetnie bym sama do niego tulila....dla mnie przyszly 4 torby....czarna ktora porwala moja mamuska...swietna...panterka czarno biala dla mnie...trzecia zielona taka jakby starodawna z drewnem i brazowa taka duza skorzana...wycierana zmieszcza sie napewno pieluch butle i inne...
a dla dzidziusia....kzaki na zime heheheheh takie z ftrem...kocyk z podusia z napisem "got milk"?, komplet 6 butelek z kupusia puchatka...rekawczki lapki...skarpetki...pasta ze szczoteczka....masci roznorakie na odparzenia i zabkowanie.....i takie rozne kosmetyczne dla dzidka...a dla taty lornetka...fajowa...no coz....jak zrobie jutro za dnia zdjecia to wstawie....ale radacha jak dziecko...hihhh
teraz czekam na wozek i nianie elektroniczna i inne niespodzianki...mam nadzieje ze w sobote dotra bo jajko zniose....hheh

ale sie opisalam...

super uczucie rozpakowywanie takich wielkich pak i ogladanie prezentow :-) mam nadzieje, ze wszytsko w twoim guscie i ci sie podoba :-) twoj tata stanal na wysokosci zadania :-)

28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g

panna-em
a ja jeszcze dodam że miałam dzis straszną ochote na......... zaupke chinska z radomia :lol: znaczy sie taką wiecie instatnt :lol: pochlonelam całą i..... mam zgage :grrrrrr::grrrrrr::grrrrrr:

ja tez mam zasem ochote na chinskie zupki- do tego kroje troche papryczki, jak mam to kukurydze albo fasolke szparagowa i wtedy zupka jest jeszcze pyszniejsza!

panna-em

kupil mi nawet laktator :D nie wiadomo czy sie przyda ale najwyzej jak nie to sie sprzeda :D z Tommy cos tam :lol: wyobrazacie sobie jak P kupuje laktator?? :lol: musial nieco śmiesznie wyglądać :D:lol:

no taka rola faceta- jak go nie ma to niech kupuje laktatory, wkladki do stanikow, podpaski, a potem jeszcze i tampony:-))):36_11_23:

patrycja`81
ja tez sie pochwalem:lol:
kupilam Emili buciory na zime,takie o:
http://www.vincentshoestore.com/pub_images/original/Tobias_-_Pink_460.jpg

slodkie te buciki, takie cukierkowe :-)

ja wczoraj bylam w kolejnym szpitalu na wieczorku informacyjnym dla przyszlych rodzicow...normalnie wymieklam, bo byl lekarz i dwie polozne i zrobili 90-minutowa prezentacje...niestety nie moglismy ogladac sal, byly tylko zdjecia...

oczywiscie juz zupelnie nie wiem do ktorego szpitala sie zameldowac...ale mam jeszcze ze 3 tyg. do namyslu...

ten jest mniejszy, prowadza go czesciowo siostry zakonne...dobre jest, ze maja caeryfikat szpitala przyjaznego matce i dziecku, to znaczy robia wszytsko, zeby od poczatku dziecko nawiazalo kontakt z rodzicami...nie zabieraja dzieci na wazenie i mierzenie od razu, pierwsza godzine dziecko jest z rodzicami...sa doradcy laktacyjni, kazda mama ma swoja opiekunke...CC tylko w ostatecznym wypadku- nawet opcji z chcianyn CC nie biora pod uwage, bo chcia, zeby kobiety rodzily naturalnie...
no i jest dla swiezo upieczonych rodzicow sniadanie w prezencie od szpitala.

ale minusem jest to, ze maja scisle pilnowane godziny odwiedzin i nawet tatusiowie musza od np. 12-15 sobie isc, zeby mamy mialy spokoj...no i od 19 nie ma odwiedzin...

tatusiowie moga natomiast byc z rodzina, jesli zazycza sobie pokoje rodzinne- wtedy za 30 euro dziennie moga byc, nocowac, maja posilki...

sama nie wiem...kurde...

najlepsze bylo jednak, ze w trakcie tej prezentacji, tak gdzies w polowie, bylo pokazane, ze po CC pod calkowita narkoza dzieciaczki laduja na piersi taty, bo mamy wybudzaja sie z narkozy- a kontakt dzieci z rodzicami jest wazny od poczatku...no i ze kazdy mezczyzna powinien sie zastanowic czy jest w stanie byc przy narodzinach, bo to nie jest styd, jesli dla mezczyzny to za duzo itd...
i nagle WIELKI HALAS...patrzymy co sie dzieje, a tu ktos zemdlal...polozne raze z lekarzem polecialy ratowac ta osobe...ja myslalam, ze to jakas ciezarna miala problem z krazeniem...a sie okazalo, ze to jakis przyszly tatus zemdlal...

jak sobie pomysle, to taki wstyd! ja na miejscu tej kobiety na pewno bym sie zastanowila czy on jest w stanie wytrzymac porod....choc z drugiej strony nigdy nic nie wiadomo...moze koles caly dzien nic nie jadl, nie pil i byl zmeczony...a ludzi byla ponad setka...:nauczycielka:

gosiaj

ten jest mniejszy, prowadza go czesciowo siostry zakonne...dobre jest, ze maja caeryfikat szpitala przyjaznego matce i dziecku, to znaczy robia wszytsko, zeby od poczatku dziecko nawiazalo kontakt z rodzicami...nie zabieraja dzieci na wazenie i mierzenie od razu, pierwsza godzine dziecko jest z rodzicami...sa doradcy laktacyjni, kazda mama ma swoja opiekunke...CC tylko w ostatecznym wypadku- nawet opcji z chcianyn CC nie biora pod uwage, bo chcia, zeby kobiety rodzily naturalnie...

a czemu chodzisz tam gdzie siostry zakonne?tam lepiej czy jak?

tutaj tez nie ma cc na zyczenie-i bardzo dobrze

dziewczyna ktora znam, miala rodzic w anglii(pierwszy porod miala przez cc,nie pamietam czemu-ale raczej nie z powodow medycznych)
i jak jej powiedzieli ze oni nie widza potrzeby cc,to pojechala do Pl :lup:

w se tez nie zabieraja nigdzie dziecka-male jest caly czas z mama i z tata
wazenie i mierzenie jest na porodowce

gosiaj
ale minusem jest to, ze maja scisle pilnowane godziny odwiedzin i nawet tatusiowie musza od np. 12-15 sobie isc, zeby mamy mialy spokoj...no i od 19 nie ma odwiedzin...

tatusiowie moga natomiast byc z rodzina, jesli zazycza sobie pokoje rodzinne- wtedy za 30 euro dziennie moga byc, nocowac, maja posilki...

nie wiem jak teraz przy tej chorej swinskiej grypie(bo wszyscy wciaz ostrozni)
ale raczej tatus nie jest ograniczony z odwiedzinami-inni pewno tak

nam polozna powiedziala(pisaalm juz kiedys-"nie zalapalismy sie" na rodzinny pokoj)
ze tatus dzieciatka moze byc i 24 h
no ale maz jezdzil do domku,zeby sie przespac:D

gosiaj
najlepsze bylo jednak, ze w trakcie tej prezentacji, tak gdzies w polowie, bylo pokazane, ze po CC pod calkowita narkoza dzieciaczki laduja na piersi taty, bo mamy wybudzaja sie z narkozy- a kontakt dzieci z rodzicami jest wazny od poczatku...no i ze kazdy mezczyzna powinien sie zastanowic czy jest w stanie byc przy narodzinach, bo to nie jest styd, jesli dla mezczyzny to za duzo itd...

ja tam jestem zdania,ze wstyd i to jak cholera-i zaden argument do mnie nie trafa
(raczej zaden:D)

wzglednie jak nie ma z kim starszych dzieci zostawic:D
ale wiekszosc ma pod reka babcie,dziadkow ciotkow i znajomcyh:D

no my mamy nadzieje,ze nasze male sie urodzi przed swietami,jak jeszcze znajomi nam nigdzie nie wyjada,bo wiekszosc wyjezdza na swieta
jest prawdopodobienstwo ze jedni zostaja na 99%
a drudzy tutejsi na 90%

ale wczoraj nam polzna powiedziala-ze w takiej sytuacji,ze jak nie bedzie kto mial zostac z Emilia,mamy ja wziasc ze soba-zawsze znajdzie sie jakas polozna co si enia zajmie:D
a wiec spoko luzik:lol:

gosiaj to masz o czym mysleć ::): ale mi bardziej spodobał sie twoj opis tego pierwszego szpitala ::):
a ten facet co zemdlał to musiał miec bardzo wytęrzoną wyobraznie i to moze dlatego :lol:
ale siary narobił tej swojej kobiecinie.....

a wogole to witajcie śpiochy :D:D
ja juz z kawą zakreślam oko i koło 11 zmykam do UP i do kumpeli....tak mi troche glupio bo w poniedzialek ten dzidzius umarł a ja juz po ciuchy ide ale sama napisala ze mam przyjsc, wiecie to troche dziwne ale jakby "lepiej" mi isc wiedząc że to nie byl jej synek....chociaz smutek taki sam ::(:

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr:

patrycja`81
gosiaj

a czemu chodzisz tam gdzie siostry zakonne?tam lepiej czy jak?

tutaj tez nie ma cc na zyczenie-i bardzo dobrze

dziewczyna ktora znam, miala rodzic w anglii(pierwszy porod miala przez cc,nie pamietam czemu-ale raczej nie z powodow medycznych)
i jak jej powiedzieli ze oni nie widza potrzeby cc,to pojechala do Pl :lup:

w se tez nie zabieraja nigdzie dziecka-male jest caly czas z mama i z tata
wazenie i mierzenie jest na porodowce

gosiaj

nie wiem jak teraz przy tej chorej swinskiej grypie(bo wszyscy wciaz ostrozni)
ale raczej tatus nie jest ograniczony z odwiedzinami-inni pewno tak

nam polozna powiedziala(pisaalm juz kiedys-"nie zalapalismy sie" na rodzinny pokoj)
ze tatus dzieciatka moze byc i 24 h
no ale maz jezdzil do domku,zeby sie przespac:D

gosiaj

ja tam jestem zdania,ze wstyd i to jak cholera-i zaden argument do mnie nie trafa
(raczej zaden:D)

chailabym w tym szpitaku, bo jest mniejszy niz inne i bardziej przytulny. Poza tym slyszalam bardzo bardzo dobre opinie o tym szpitalu od kobiet, ktore tam rodzily...Mamy tu bardzo duzo szpitali, ale inne sa ogromne i ciagle siedza tam studenci i sie ucza...i ciagle jest ruch, bo jestes swietnym przypadkiem do nauki i nie ma rodzinnej atmosfery (tak slyszalam z opowiadan kolezanek)
Innym argumentem jest to, ze wlasnie w tym szpitalu urodzil sie K :-)

no wlasnie to mi sie nie podoba za mocno, ze odwiedziny sa takie okreslone z gory- wlasnie o tym wczoraj tez mowili, ze sa co prawda nowoczesna klinika, ale chca chronic spokoj matki i dziecka, zeby oboje mieli czas dla siebie i dlatego sa takie a nie inne zasady...szczerze mowiac, to nie jest to takie zle, bo K mialby czas, zeby pojechac do domu, kupic co potrzebne, przespac sie, wykapac...a nie siedziec przy lozku non stop...
wyjsc mozna w kazdej chwili, najwczesniej 2 godziny po porodzie, wiec jak mi by bylo zle, to mozna isc sobie...

poza tym pewnie beda swieta, to K pojedzie sobie cos pysznego zjesc :-) a i ja cieszylabym sie z chwili spokoju, zeby poznac sie z Oliwka...sama nie wiem...

mi byloby przykro, gdyby K powiedzial od razu, ze on mi w porodzie nie pomaga, bo to moja sprawa...ale wiem, ze on najchetniej sam by Olivke urodzil, gdyby mogl :-)))))
no ale w sumie lepiej, jak facet pojdzie sie przewietrzyc samowolnie jak mu bedzie za wiele wrazen, niz zeby go polozne musialy ratowac jak ja bede miala parte :36_11_23:

panna-em
gosiaj to masz o czym mysleć ::): ale mi bardziej spodobał sie twoj opis tego pierwszego szpitala ::):
a ten facet co zemdlał to musiał miec bardzo wytęrzoną wyobraznie i to moze dlatego :lol:

ja juz z kawą zakreślam oko i koło 11 zmykam do UP i do kumpeli....tak mi troche glupio bo w poniedzialek ten dzidzius umarł a ja juz po ciuchy ide ale sama napisala ze mam przyjsc, wiecie to troche dziwne ale jakby "lepiej" mi isc wiedząc że to nie byl jej synek....chociaz smutek taki sam ::(:

no ja bym sie wstydzila za K gdyby zemdlal...i to wlasnie bylo w momencie , kiedy lekarz mowil o mdlejacych facetach heheheheh...

a co do ciuszkow...ja bym poszla...moze ta kolezanka potrzebuje tez kogos do rozmowy...i lepiej pozbyc sie szybko takich rzeczy, ktore przypominaja o dzieciaczku...

patrycja`81
Kiedy pakujecie torby do szpitala?

ja pakuje swoja dopiero w grudniu...bo na razie to nie mam nawet co do niej wlozyc...

gosiaj
panna-em

no ja bym sie wstydzila za K gdyby zemdlal...i to wlasnie bylo w momencie , kiedy lekarz mowil o mdlejacych facetach heheheheh...

a co do ciuszkow...ja bym poszla...moze ta kolezanka potrzebuje tez kogos do rozmowy...i lepiej pozbyc sie szybko takich rzeczy, ktore przypominaja o dzieciaczku...

ona ma ciuszki po swoim Mikołaju, ktore miala odlozene dla bratanka no ale jak napisala jemu nie bedą potrzebne.....

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr: