Skocz do zawartości
Forum

Grudnioweczki 2009 :))))

Rekomendowane odpowiedzi

Gosiaj no u mnie nieciekawie z rodzicami było,duzo problemów bo ojciec dużo pił i nie traktował nas(czyli siostre blizniaczke) tak samo,zawsze poniżałmoja siostre co wiazało sie z konfliktami z mama

a slub nie wspominam dobrze bo tylko sie z nia kłociłam a szkoda nawet gadać

Yasmelko

a jak ci sie aktualnie uklada z rodzicami?

teraz w miare dobrze ale cieżko było

Zosiu mnie ciagle boli ,piecze tel lewy bok pod żebrem,jutro ide do lekarza to sie zapytam o to

Kiedy trzeba wspi

zosieńka
hej kobitki witam się z rana ja własnie po śniadaku
Panna jak twój ząbek boli?
Ja dziś dopiero idę pierwszy raz do szkoły rodzenia zajęcia mam na 19 do 21 no i idę sama bo mój nie chętny na takie rzeczy a i pracuje.Zaraz was trochę nadrobię jak mi się uda.Tyle piszecie że ciężko nadrobić.Jak się czujecie brzuchatki jak tam Anna?

ząbek nie boli....ale czeka mnie jeszcze jedna wizyta u dentysty :Szok:
a Ana....trzymajmy kciuki a wszystko bedzie dobrze !!!!!!

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr:

dorotaiwiki

Zosiu mnie ciagle boli ,piecze tel lewy bok pod żebrem,jutro ide do lekarza to sie zapytam o to

to daj znać co Ci lekarz na to powiedzial bo ja mam podobnie.... takie dziwne uczucie a jak powiedzialam lekarzowi to popatrzal na mnie jakbym była zielona i powiedzial że nie wie co to może byc. i tyle!

yasmelka
gosiaj
my wczoraj znow fajne zajecia mielismy w szkole rodzenia- o bolach w czasie porobu, potem byla prezentacja boli, a potem sie uczylysmy oddychach...

aaaaa, no i o kupach w trakcie podoru :-):36_11_23:
ble porodowe i kupy...hheheh ciekawe tematy...
a jak wam pokazali bol :lol:
a wogolle to ja najgorzej wspominam jak mnie badal lekarz ile mam rozwarcia.....

polozna lezala na materacu na boku i "dostala boli" i zaczela oddychac i od czasu do czasu krzyczyla auaaaaaaaa, aaaaaaaaaaaa...a my umieralysmy ze smiechu :-))))))

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09k2phn9pyy.png

30.04.09 13:13- II kreski
11.05.09-zobaczylismy pecherzyk i Ciebie-mala plamke
29.05.09- ruszasz raczkami i nozkami i mierzysz 29mm
16.06.09-masz 67mm, bijace serduszko i jestes zdrowa/y
28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g
06.10-wazysz prawie 1200g i masz prawie 40cm
06.01.10- urodzilas sie o 9:26

na NK jest fotka aguu z mezem :-) slicznie wygladala, choc to zdjecie tylko glow w sumie...

28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g

no nie bedzie nam pewnie do smiechu...

powiedziala tez, ze u kobiet, ktore maja akupunture przed porodem od razu widac to przy porodzie...idzie duzo szybciej i szyjka jest bardziej miekka i szybciej sie skraca i wszytsko otwiera...
zaoytam nasteonym razem polozna czy moze na 4 sesyjki przyjsc....laczne koszty to 20 euro za 4 sesje...

dorotawiki biedactwo może jakoś maluszek tak coś uciska ja przez pewien czas miałam takie kłucie bardzo bolesne pod żebrami z lewej strony po mc przeszło lekarz powiedział mi że to maluszek mnie uciska.
Panna to dobrze że ząbek już nie boli.
Za Ane trzymamy kciuki z maluszkiem bardzo mocno aby tylko maluszek tak się na świat nie śpieszył.
Gosiaj jestem ciekawa jak będą wyglądały moje zajęcia w szkole.Jutro zdam relacje.
Yasmelka ty też się oszczędzaj i odpoczywaj.
A jeśli chodzi o malutkie swędzonki to i ja miewam własnie wybieram się jutro do apteki po maść.Nie byłam pewna czy clotrimazolum można używać.A jak zwykle lekarz mnie zgadał i zapomniała o tym powiedzieć.A ostatnio mnie badał i było wszystko oki.A piecze tylko czasami i tylko wieczorem ech trochę to dziwne nie?

http://suwaczki.maluchy.pl/ci-50418.png
http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnsg18r28igx75.png

babeczki i znowu nie mogę z wami pogadać mam nadzieję że się na mnie nie gniewacie że żadko wpadam.Idę pozmywać i przyprawić mięso na obiada potem idę do sąsiadki bo obiecałam a o 17 muszę wyjść z domu a jeszcze zdążyć upiec mięso.Buzaiki dla was i maluszków niech rozrabiają w mamusinych brzuszkach a co niech wiedzą że mają maluszki w brzuszkach papapapapapapap

http://suwaczki.maluchy.pl/ci-50418.png
http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnsg18r28igx75.png

ja zaczełam sprzatac ale postanowilam że reszte zrobie pozniej albo jutro bo jakas spiaca jestem.....
no i moj dzidziulec wreszcie szaleje.... wczoraj zasnelam dopiero kolo 2 i dzidzia tak szalala że jak sie nie ułożyłam tak dzidziolcowi bylo niewygodnie i kopał jak nie wiem :36_3_1::smile_move:
dzisiaj tez juz pokazal na co go stac :D:D cos mi wpycha pod zebra z prawej strony i siedze taka przekzywiona na lewo :lol:

a co do wagi.....to ja wczoraj stanełam u mojej babci na takaą elektroniczną (dla mie mało wiarygodną) i wyszlo że mam 15kg na plusie :whistle: jutro ide do UP do po drodze wejde do poloznej to sie zwaze i jak bede terminy to przepisze sie do innego lekarza a wlasciwie do do lekarki ::): no i zapytam ją o te zasady becikowego bo czytam o tym i czytam.....i coraz mniej wiem :Szok:

panna-em
ja zaczełam sprzatac ale postanowilam że reszte zrobie pozniej albo jutro bo jakas spiaca jestem.....
no i moj dzidziulec wreszcie szaleje.... wczoraj zasnelam dopiero kolo 2 i dzidzia tak szalala że jak sie nie ułożyłam tak dzidziolcowi bylo niewygodnie i kopał jak nie wiem :36_3_1::smile_move:
dzisiaj tez juz pokazal na co go stac :D:D cos mi wpycha pod zebra z prawej strony i siedze taka przekzywiona na lewo :lol:

a co do wagi.....to ja wczoraj stanełam u mojej babci na takaą elektroniczną (dla mie mało wiarygodną) i wyszlo że mam 15kg na plusie :whistle: jutro ide do UP do po drodze wejde do poloznej to sie zwaze i jak bede terminy to przepisze sie do innego lekarza a wlasciwie do do lekarki ::): no i zapytam ją o te zasady becikowego bo czytam o tym i czytam.....i coraz mniej wiem :Szok:

Ja już o tym becikowym poczytałam-musisz mieć od lekarza na piśmie,że od 10tyg.ciąży byłaś pod opieką lekarską-bez tego papierka nic nie dostaniesz-tak wyczytałam ale w poniedziałek mam wizytę,to się mojego lekarza wypytam o wszystko:-)

tyle to i ja wyczytałam ::): i że to wcale niemusi być jakies zaswiadczenie tylko moze byc karta ciazy ktorą podobno po porodzie w szpitalu powinni oddac!!
ale ja szukałam raczej informacji ktory lekarz ma ewentualnie wystawic zaswiadczenie jesli pod koniec ciazy zmienilam lekarza. Takie zaswiadczenie powinno informowac ze bylo sie pod opieką od poczatku do konca pod opieka lekarską.

Od 1 listopada zmiana zasad wypłacania "becikowego" - Praca i ubezpieczenia - Gazeta Prawna - największy dziennik gospodarczy

tam pisze że "kobieta, której 10. tydzień ciąży będzie przypadał po 31 października br., będzie musiała przedstawić zaświadczenia lekarskie, natomiast kobieta, która po 31 października będzie w ciąży dłużej niż 10 tygodni, nie będzie miała takiego obowiązku"
czyli my nie bedziemy potrzebowaly bo ja juz naprawde totalnie zeswirowalam :lup:

dorotaiwiki
Witajcie cieżarówki
wiec i ja opowiem moją historie poznania sie z moim meżem
W technikum chodziłam z koleżanka do harcerstwa,i ona mi dużo mówiła o swoim chłopaku,po jakims czasie zerwali ze soba,mi dała jego adres a mieszkał odemnie 20 km(nie wiedziałam nawet jak wyglada tylko ile ma lat) miałam tylko ten adres,a pewnego dnia cos mnie podkusiło i napisałam do niego list(to było pare dni przed Wielkanoca)Nie wierzyłam ze odpisze,całkiem zapomniałam o liscie i w Wielki piątek poszłam do koscioła niedaleko odemnie( a i zeby było skomplikowanie to dałam adres koleżanki a nie mój hhehe)
no i jak wychodziłam z koscioła to koleżanka stała z jakims chłopakiem hmm i to był własnie on wiec sie zapoznalismy i mu uciekłam.
no i jak byłam przy domie to sobie pomyslałąm gdzie tata mój wyjezdza bo samochód stał przed domem jak sie pozniej okazało to on stał i hehhe miał identyczny smochód
wiec z nim chwile pogadałam i sie umówiłam w końcu żeby rodzice sie nie czepiali.Pózniej jak sie dowiedziałam ta koleżanka dostała niezłe lanie bo wsiadła do obcego samochodu z facetem i długo jej nie było bo czekali na mnie chyba ze 2 godziny.
no i sie zaczeły potajemne spotkania,niby wychodzenie do koleżanek
a zareczyny były banalne,w pubie z pizza bez pierscionka po 2 lata spotykania sie
(hmm ze wzgledu na nieciekawą sytuacja w domu)
slub był rok po zareczynach i był jedynym możliwym,dobrym sposobem wyrwania sie z domu ,z którego nie mam przeżytych miłych chwil z dziecinstwa
no i tak mija 6 rok naszego małżenstwa :36_3_17:

KURCZE ZES SIE ODWAZYLA LIST NAPISAC HMM KOLEZANKA CHYBA CI OPOWIADALA CO ROBI W LOZKU ZA PIESZCZCOTY CIO:sofunny:ROWNIEZ FAJNA CIEKAWA HISTORIA

yasmelka
panna mam nadzieje ze dzisiaj zabek juz nie boli i tylko odsypiasz.....
dorotaiwiki też fajna adrenalinka przy spotkaniach......najwazniejsze ze teraz jestes szczesliwa....a jak ci sie aktualnie uklada z rodzicami?
sandra co tam wyrabiasz na urlopie ze cie nie ma?]
netka pierwszy kryzys po wyjexdzie meza przeszedl? a brzusio to malenki...ale pewnie teraz wyskoczy...tak jak u mnie w pierwszej ciazy....
cherry a twoj jak tam sie spisuje? tuli tuli?
patrycja twoja mala ssala smoczka bo nie pamietam czy mwilas...
aguu jak tam pannamloda...pewnie jeszcze z nocy poslubnej nie wrocila...hehe
agula jak tam grzybobranie :lol: ja nadal leki i mam juz dosc tych dowcipnych....patrycja a tobie przeszlo?

TAK JEST TULI TULI JAK NARAZIE JEST OK WCZORAJ MUSIALAM MU SIE W PREZENT ZAMIENIC HEHEHE

panna-em
dla naszego brządca znalazłam strój Mikołaja i Mikołajowej ::):
P powiedzial że juz je widzial ale nie wiedzial ktory kupic, to napisalam ze lepiej Mikołaja bo w razie gdyby była dziewczynka to lepiej żeby miala spodenki niż jakby był chłopak i miał mieć sukieneczke czerwoną :lol::lol:
ahhhh tyle pięknych rzeczy znalazłam ale przy niektórych to takie cenyyyyy :Szok:

JA TEZ MUSZE ZAKUPIC MIKOLAJA

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39814.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39815.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39810.png

17.04.2009-2 piekne kreseczki
22.06.2009-zobaczylismy cie masz juz 72,2mm w 13,4tc
28.07.2009-masz juz 15cm
28.07.2009-USG-SYNEK
19.08.2008-slyszelismy bicie twojego serduszka

panna-em
za 13 dni bedzie Paweł :36_3_14::36_3_13::hot over you:

mowie Wam ale sie ciesze :D:D:D

wszystkie sie cieszymy z toba :-) tylko troche szkoda, bo pewnie za czesto sie nie pojawisz na grudnioweczkach :-( bedziesz nadrabiala z P zaleglosci :-))))))

a on sie cieszy, ze wraca (pomijajac fakt waszego dzidziusia)? ja pamietam, ze po robu bycia w angli ciezko mi bylo wrocic do rzeczywistosci studiow i zycia w niemczech...a juz w ogole nie wyobrazam sobie , ze mialabym do polski wrocic...nie to, ze nie kocham ojczyny...ale dorosle nauczylam sie zyc w niemczech...w polsce zylam jako dziecko...wiec musialabym sie wszytskiego uczyc...