Skocz do zawartości
Forum

Grudnioweczki 2009 :))))

Rekomendowane odpowiedzi

Mia
Witajcie dziewczynki :)

Aguu wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!

U mnie dziś nudy... Mąż w pracy, deszcz pada, nie ma co robić

Widzę, że zebrało Was na opowieści o Waszych miłościach. Każda historia całkiem inna :D

A u mnie było to tak:
Jeszcze chodząc z moim byłym spodobał mi się Ł. Znałam go tylko z widzenia. Spotkałam go na pieszej pielgrzymce do Częstochowy, grał w kapeli na gitarze, ale... miał dziewczynę. Pewnego dnia przechodziłam koło niego a on roześmiał się z moich glanów... Pomyślałam, że to dupek i już mi przestał się podobać :D Parę miesięcy później widziałam go jeszcze raz - na studniówce, gdzie on towarzyszył jakiejś dziewczynie a ja jednemu kolesiowi. Nie zamieniłam z nim ani słowa. Cztery miesiące potem znowu go widziałam. Koleżanka powiedziała mu, że podoba mi się jego tyłeczek. Więc coś zaczął się zbijać ze mnie wraz z kolegą (był po paru piwkach).
Potem w sierpniu znowu poszłam na pieszą pielgrzymkę. Podczas apelu poczułam czyjś wzrok na sobie. To był on. Po dwóch tygodniach, w przedostatni dzień pielgrzymki naciągnęłam sobie ścięgno i byłam zmuszona dojechać na miejsce noclegu autokarem. W ostatnim momencie on również pojawił się w nim. Kiedy wysiedliśmy zapytał się o moją nogę. Odburknęlam mu coś, bo miałam wyrobione o nim zdanie. Sądziłam, że to gbur. Wtedy podeszła do nas jakaś staruszka, poprosiła o wskazanie drogi do bagaży... Pomogliśmy jej a wracając spowrotem zaczęliśmy rozmawiać i... przegadaliśmy calutki dzień, a potem noc, bo spaliśmy w jednym namiocie :D Tzn, we czworo, on, moja przyjaciółka z chłopakiem i ja. Przyjaciółka chciała do niego startować... Nad ranem pożegnaliśmy się i myślałam, że go nie spotkam. No, ale mnie znalazł, zaprosił na kolację owocową (grejpfruta i winogrona), zabrał na spacer, chodziliśmy na bosaka, potelepał go prąd z przedłużacza i takie tam.
Nad ranem spakowaliśmy się i pojechaliśmy w bieszczady :D
Tydzień później powiedział, że mnie kocha. Dwa lata później (4 grudnia) kupiliśmy srebrne obrączki, 3 tygodnie później zrobiliśmy sobie córcię a na 30 kwietnia pobraliśmy się i żyjemy długo i szczęśliwie... Ja mu urodziłam córkę na dzień chłopaka a on w trzy i pół roku później na dzień kobiet zrobił mi drugie dziecko :D

świetna historia...najlepsze to.."prad go potelepal i takie tam"...hhehhehe

patrycja`81
panna-em
[
cherry mi dentystka powiedziala tylko tyle że to nie prawda że dziecko "pobiera" niedobór (jesli jest) wapnia z zębów!!

niedoboru nie pobiera:lol:
ale wapnia potrzebuje:D dla swoich malenkich kosci-a skad je niby ma wziasc jak nie z od mamuski:lol:
a krwawienie to akurat raczej nie jest z braku wapnia:D
tak tylko napisalam na co sa "narazone" baby w ciazy:D

rybka nam umiera:36_2_58:

a mi sie co miesiac ponad 30 rodzi...chyba musze ta mame plodna gdzies komus upchac...bo juz nie mam gdzie tych maluchow trzymac...a jest ich 68...i jest to grupa maluchow i sredniakow..

panna-em
a przez tego zęba to wypiłam juz 1,5 litra wody niegazowanej w 4 godziny, przez noc pojda mi dwie butelki :Szok: i w zwiazku z tym prościej by mi było przeprwadzic sie do łazienki bo na siusiu to co chwile chodze.
no i o dzidzlca sie martwie bo takie spokojne, jak z P gadałam to cos tam dzidzia pokopała ale to nie to co wczesniej że fikał na całego ::(:

haloooooo dzidziulec mamcia Ci obgaduje.... zareaguj jakoś :whistle::whistle::whistle:

pij pij...przynajmniej wode...

patrycja`81
a mnie dopadlo ziazi mojej malenkiej tam na dole:wink:
smaruje i smaruje....ale z checia bym ja wyrwala....:lup:
mam ja wrazliwa,zbyt czeste dlugie gorace kapiele....a ostatnio codziennie-glupi glupol
ona tego nie lubi za czesto
a jeszcze slodycze,jak zlapie to cosik,to najlepiej ograniczyc,a ja wlasnei teraz najwiecej wpieprzam
i jeszcze to,ze nie zareagowalam na samiuskim poczatku,dopiero jak mi sie troszke rozkrecilo-bylam w aptece,kupilam jej medycyne,ale....jeszcze nie jest ok
we wtorek mam wizyte u poloznej-mam nadzieje ze umowi mnie do gina

alez sie wyzalilam:ehhhhhh:

ja tez mam takie problemy...biore cos na to ale i tez mascia smaruje..przewalone...

mialam kiepska nocke....jade do lekarki do szpitala na usg i ktg...zobaczymy co tam sie dzieje....brzusio mi sie spinala lezalam caly czas...mam nadzieje ze nie kaze mi zostac....odezwe sie papa

http://www.suwaczki.com/tickers/82docwa1zyg7nb5a.png
http://www.suwaczki.com/tickers/wff2vcqg6w42rjgz.png

patrycja`81
a mnie dopadlo ziazi mojej malenkiej tam na dole:wink:
smaruje i smaruje....ale z checia bym ja wyrwala....:lup:
mam ja wrazliwa,zbyt czeste dlugie gorace kapiele....a ostatnio codziennie-glupi glupol
ona tego nie lubi za czesto
a jeszcze slodycze,jak zlapie to cosik,to najlepiej ograniczyc,a ja wlasnei teraz najwiecej wpieprzam
i jeszcze to,ze nie zareagowalam na samiuskim poczatku,dopiero jak mi sie troszke rozkrecilo-bylam w aptece,kupilam jej medycyne,ale....jeszcze nie jest ok
we wtorek mam wizyte u poloznej-mam nadzieje ze umowi mnie do gina

alez sie wyzalilam:ehhhhhh:

patrycja...ja juz wlasnie po chorobie...najwazniejsze szybko gnac do apteki po jakies czopki i kremy, zeby sie dziadostwo nie rozkrecilo...

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09k2phn9pyy.png

30.04.09 13:13- II kreski
11.05.09-zobaczylismy pecherzyk i Ciebie-mala plamke
29.05.09- ruszasz raczkami i nozkami i mierzysz 29mm
16.06.09-masz 67mm, bijace serduszko i jestes zdrowa/y
28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g
06.10-wazysz prawie 1200g i masz prawie 40cm
06.01.10- urodzilas sie o 9:26

Mia
Patrycja i mi coś od rana doskwiera w tamtym miejscu a spotkanie z położną mam dopiero w następnym tygodniu :36_2_24:
Nie wiem co można zastosować samemu...

Agula ja ostatnio tak miałam, że laptop mi nie działał, na szczęście mężowi dało się go uruchomić. Pierwsze co zrobiłam to zabezpieczyłam sobie zdjęcia. A było ich sporo, bo z ostatnich 2 lat...

mia: gnaj do apteki!!!!!!!!!!!!jak cos masz w domu od grzybka, to wez ze soba i pokaz w aptece! zazwyczaj clotrimazol jest bez recepty!

28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g

agula7777
Młoda już usypia to troszke popracuje na kompie-moze cos odzyskam:Real mad:

agula: jak odzyskast to wypal od razu na krazku wszystkie zdjecia...

yasmelka: mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala zostac w szpitalu...

ja to sobie nawet nie wyobrazam jak to jest jak sie brzuch spina...

my wczoraj tez sie olivkowa nozka bawilismy, ale to byla tez tylko goreczka a nie odcisnieta stopka...mimo wszytsko super uczucie!

ja o 10 dzisiaj bylam na plywaniu dla ciezarnych..bylo super...45 minut, a potem moglysmy na 15 minut isc do basenu z ciepla woda gdzie odbywalo sie plywanie dla bobaskow- mamo, ale to bylo slodkie! takie kochane male dzidziulce w wodzie :-)

ja juz sobie na urodziny zamowilam u K jako prezent karnet na 10xplywanie dla bobasow :-)

polecam bo zajebiscie...
:basen:
oczywiscie po tych 45minutach bylam zjechana, a jeszcze sie wybralam na zakupy...i jak doszlam do domu to myslalam, ze padne...dzisiaj jeszcze szkola rodzenia...

ja dalej z bólem zęba :le::le: dentystki dzisiaj nie ma bo sie źle czuje :Szok: a ja to niby dobrze sie czuje?? mam przyjsc na 17 i ktos inny mnie przyjmie
Juz mialam z domu wychodzic ale zadzwonila moja mama że jej koleżanka ktora pracuje tam zadzwonila do niej że dentyski nie ma.....
wkurza mnie juz to wszystko a najbardziej to ze ten ząb plombowala mi niecały miesiac temu :grrrrrr::grrrrrr:
no i martwie sie bo moje dziecie taka ciche ::(: moze by pomoglo jakbym polozyla sie na lewym boku i batonika zjadła ale narazie omijam słodycze....

yasmelka czekamy na wiesci!!!
gosiaj ja nawet jak bym chciala to na takie zajecia musialabym jezdzic jakies 30-40km :Szok: bo u mnie to tylko basen taki najzwyklejszy nieprzystosowany do innych zajec jak plywanie w tą i spowrotem ::(: ale wiem że jak juz malenstwo bedzie to razem z P bedziemy jeżdzili z nim na basen od początku ::):

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr:

Czesc:usmiech:

Ale Ci Gosia fajnie:)
my mielismy isc wsobote na basen,no ale ze wzgledu na moja mala i jej przypadlosc...niestety-moze w nastepny weekend
a co chodzenia z niemowlakami na basen-jak tylko ktoras ma mozliwosc to rowneiz polecam
nie wiem czy my po urodzeniu sie malenstwa bedziemy chodzic indywidualnie czy moze znowu na kurs-wszystko zalezy,czy Emilia bedzie tez mogla wtym uczestniczyc kursie-no al enajpierw to trzeba urodzic:lol:

Yasmelka,jak po wizycie?
A u Ciebie Panna?

a tu basenowo:
zdjecie pierwsze Emilia na poczatku kwietnia na basenie:
a drugie czerwiec i nurkowanie z tata:D
(z mama tez emi umie nurkowac:D)

panna-em
ja dalej z bólem zęba :le::le: dentystki dzisiaj nie ma bo sie źle czuje :Szok: a ja to niby dobrze sie czuje?? mam przyjsc na 17 i ktos inny mnie przyjmie
Juz mialam z domu wychodzic ale zadzwonila moja mama że jej koleżanka ktora pracuje tam zadzwonila do niej że dentyski nie ma.....
wkurza mnie juz to wszystko a najbardziej to ze ten ząb plombowala mi niecały miesiac temu :grrrrrr::grrrrrr:
no i martwie sie bo moje dziecie taka ciche ::(: moze by pomoglo jakbym polozyla sie na lewym boku i batonika zjadła ale narazie omijam słodycze....

yasmelka czekamy na wiesci!!!
gosiaj ja nawet jak bym chciala to na takie zajecia musialabym jezdzic jakies 30-40km :Szok: bo u mnie to tylko basen taki najzwyklejszy nieprzystosowany do innych zajec jak plywanie w tą i spowrotem ::(: ale wiem że jak juz malenstwo bedzie to razem z P bedziemy jeżdzili z nim na basen od początku :

troche dziwne, ze cie ten zab boli...czasem boli zaraz po wizycie, bo nerwy sa naruszone...chociaz musze porzyznac, ze ja tez mam takiego zeba, ktorego robila mi K siostra pod kontrola K mamy...i bolial mnie chyba ze 2 miesice...soattanio nie boli...mialam miec robiona korone, bo zabek podobno w bardzo zlym stanie i nie daloby sie juz go chyba plombowac- ale ze wzgledu na chemie w tych materialach do plomby musze sie wstrzymac do "po karmieniu" czyli jeszcze dluuuuuuugo....ale serio bolal mnie zab jeszcze dlugo dlugo po plombowaniu....

a na partaczke tez udalo mi sie trafic...zawsze bylam zadowolona, bo wkladala biale plomby i nie chciala nic extra, wszytsko niby oplacala kasa chorych....ale kiedys zaczelo mi sie nie podobac, ze pod ta biala plomba pojawilo sie ciemne przebarwienie...zmienilam dentyste i jak mi rozwiercila, to byla sama w szoku....tamta nie oczyscila zeba do konca, tylko w pruchnice wmieszala mi plombe...normalnie szok...zab ledwo ledwo odratowany...no i musialam zablacic duzo EXTRA za dobra plombe...

co do basenu, to ja jestem zachwycona- plyanie dla ciezarowek fajne, to w sumie gimnastyka w wodzie...ale fajna, tak juz pod katem porobu...

a jak patrzylam na te bobasy, to az musialam lzy powstrzymywac, taki cudowny widok...

panna-em
patrycja super fotki :D:D ale Emilia juz taka większa była chyba?
ja myslalam raczej żeby jeszcze z takim malenstwem chodzic ::):

a wogole to mozna chyba znieczulenie miec w razie gdyby konieczne bylo usuniecie zęba??

ja myslalam, ze nie chca mi tego zeba robic ze wzgledu na znieczulenie- ale okazalo sie, ze zniwczoulenie jest ok jak jestes w ciazy...wazne, co ci w zeba wkladaja za chemikalia...

patrycja`81
Czesc:usmiech:

Ale Ci Gosia fajnie:)
my mielismy isc wsobote na basen,no ale ze wzgledu na moja mala i jej przypadlosc...niestety-moze w nastepny weekend
a co chodzenia z niemowlakami na basen-jak tylko ktoras ma mozliwosc to rowneiz polecam
nie wiem czy my po urodzeniu sie malenstwa bedziemy chodzic indywidualnie czy moze znowu na kurs-wszystko zalezy,czy Emilia bedzie tez mogla wtym uczestniczyc kursie-no al enajpierw to trzeba urodzic:lol:

Yasmelka,jak po wizycie?
A u Ciebie Panna?

a tu basenowo:
zdjecie pierwsze Emilia na poczatku kwietnia na basenie:
a drugie czerwiec i nurkowanie z tata:D
(z mama tez emi umie nurkowac:D)

super, najlepsze to nurkowanie....

ja troche sie zalamalam, bo rodzice byli z dziecmi w koleczku i chodzili tak wokol dla rogrzewki...i cos ci rodzice spiewali...cholera, ja nie znam niemieckich pioseneczek i przyspiewek dla dzieci....musze kaya na przeszpiego wyslac :-)

panna-em
patrycja super fotki :D:D ale Emilia juz taka większa była chyba?
ja myslalam raczej żeby jeszcze z takim malenstwem chodzic ::):

my tez myslelismy...tylko nam miejsc zabraklo :ehhhhhh:na te dni co chcielismy
a chcielismy w weekend,i zeby byli obydwoje rodzice w basenie-no a ze nie
kazdy taki kurs jest czekalismy od stycznia do marca

przy takich kursach pisze ze najlepszy wiek niemowlecy na rozpoczecie wodnych igraszek to miedzy 3-a 8 miesiacem zycia:D

gosiaj
ja troche sie zalamalam, bo rodzice byli z dziecmi w koleczku i chodzili tak wokol dla rogrzewki...i cos ci rodzice spiewali...cholera, ja nie znam niemieckich pioseneczek i przyspiewek dla dzieci....musze kaya na przeszpiego wyslac :-)

nie ma co zalamywac:D szybko takie piosnki sie uczy:D

ja mam w lutym urodziny, wiec razem z zapisami pewnie dopiero damy rade od kwietnia- i akurat swietna pogoda, wiosna sie zacznie...
mam nadzieje, ze K ze mna na 1 zajecie pojdzie...bo niestety na tym basenie plywanie dla dzidziulcow jest tylko w poniedzialki od rana do poludnia jakos...

a potem bedziemy rodzinni chodzili...oli juz sie nie bedzie bala i K sie bedzie cieszyl :-)

kiedys widzialam taka roczna dziewczynke w polsce...lewo co chodzila, a plywala w jeziorze jak rybka...fajnie
:rybkaszczescia:

Jestem babeczki.
Na szczeście w domu....
moje dziecko nie lubi być podsuchiwane....jak podlaczyly mi ktg to tak zaczelo walić w mikrofon że hej...i tak przez 30 minut....na szczescei pozwolila jechac do domu...nastepna wizyta w poniedzialek...ale jak sama powiedziala to już tydzien do przodu...
przepisala mi clotrimazol w globulach....no i to co zwykle nospa, asmag, luteina...i powiedziala mojej mamie siedzacej na korytarzu że ma mnie przywiazać noga do lożka....a moja corcia lzy w oczach i pyta a jak mamusia bedzie sikala?
Slodziak tak sie o mnie martwi...
no to ja tym czasem zjadlam 14 pierogow z kapucha i chyba padne...heheh ale najwazniejsze zeby lezec...to ide....

http://www.suwaczki.com/tickers/82docwa1zyg7nb5a.png
http://www.suwaczki.com/tickers/wff2vcqg6w42rjgz.png