Skocz do zawartości
Forum

Grudnioweczki 2009 :))))

Rekomendowane odpowiedzi

yasmelka
yasmelka
a ja jakoś tak nie tak jak powinno...
niby w nocy spalam...leki biore i brzuch sie mniej spina....ale tak dziwnie...pozatym dzwoniłam do lekarki raport zdać...i powiedzia plackiem leżeć....i nie wstawać....i że musze 6 tygodni minimum wytrzymać...bo jak nie to mnie do szpitala zapakuje....
po prostu rewelacja...i cay dzień leżałam T mi pomagał jak mg...ale facet to facet....no cóż ale przeleżaam...
kiepsko ogólnie sie czuje do malego musze pukać żeby sie wiercił...ale to też pewnie przez leki....bede spokojniejsza jak mi zrobi usg we wtorek bo w piątek nie chciała ruszać brzucha żeby skurczy nie wywołać...

a i szkoda gadać....ide leżeć i mam nadzieje że wszystko bedzie git..no i to relanium mi kazala brać...a pewnie i dziecko przez to takie ospałe....jestem podłamana...ale byleby 6 tygodni....trzymajcie kciuki..

6 tygodni to jak Panna mowi-minie jak z piczy strzelil:wink:

ja tez ostatnio pukalam i stukalam do mojego leniwca(co mie brzusio bolal)
a pozniej potraktowalam zimna cola-sie obudzilo i juz sie nie leniuchuje:wink:

panna-em
patrycja narazie napisalam mu esa a tym że chyba cos sie "komuś" poj****o ale on napisal tylko że co on moze jak go tu nie ma, nie wie, nie widzi, pogada z mamą to da mi znać, czekam na skypie na niego..... ciekawe co mi powie, że pewnie mamusia sie pomyliła niechcacy i wyjdzie jeszcze że to moja wina....

melisa a na dokladke jeszcze jedna melisa:wink:

patrycja`81
panna-em
patrycja narazie napisalam mu esa a tym że chyba cos sie "komuś" poj****o ale on napisal tylko że co on moze jak go tu nie ma, nie wie, nie widzi, pogada z mamą to da mi znać, czekam na skypie na niego..... ciekawe co mi powie, że pewnie mamusia sie pomyliła niechcacy i wyjdzie jeszcze że to moja wina....

melisa a na dokladke jeszcze jedna melisa:wink:

na takie nerwy to hektolitry melisy nie działają nawet.... gdybym nie byla w ciazy to chyba juz poł paczki fajek bym wypaliła i ze dwa desperadosy wypiła

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr:

panna-em

wiec i tak mi wszystko jedno z ktorą przyjdzie mi mieszkac bo tak czy siak deprecha jak w banku!!
a zanim bedzie swoje to juz w kaftanie bede siedziala

jakby mi teraz przyszlo mieszkac z jedna z dwoch mamusiek-pewno bym byla w kaftaniku w pokoiku obok Ciebie:wink:

z zadna z nich bym sie nie dogadala,jesli chodzi o wychowanie i zajmowanie sie dzieckiem
noi wogole:wink:

z moja Mama lepszy kontakt zlapalam jak wyjechalam:D
spoko babka,ale..
a tesciowa,jak to tesciowa:lup:
bywaja gorsze,ale idealem nie jest

ponarzekam ostatni raz (dzisiaj) :Oczko: i uciekam
mam ochote normalnie wygryzc sobie moją miednice i wymienic :grrrrrr: albo wstawic dupsko w gips i tak do grudnia! tak mnie cholerstwo boli że ja nie wiem jak dzisiejsza noc przezyje ::(:::(:
a jutro ponarzekam na rozmowe z P bo bez narzekania napewno sie nie obejdzie ::):
tak strasznie mnie kocha że musi mnie lekko wkurzyc :Oczko:
ide do lodowki cos wylapac.....teraz tylko tak moge sie odstresowac..... dopoki sie w drzwiach mieszcze
:sofunny:

sandra1237
no czescpytacie jak noc... przejeczalam przy kazdej zmianie pozycji ale wstrzymalam sie z tym szpitalem bo i tak wizyte mam wewtorek a na necie znalazlam ze taki bol moze byc spowodowany przemieszczeniem albo tym ze kosci przygotowuja sie do porodu albo ta nieco gorsza wersja ze spojenie lonowe moglo sie rozejsc co jest czyms pozwaznym no nie wiem narazie czekam do wtorku boli to boli jak sie rozchodze nawet jest ok, no i dzis gadalam z kolezanka z pracy ktpra mi powiedziala ze moze to byc od tego ze bradzo duzo chodze i dziecko moze byc ulozone bardzo nisko i uciskac... narazie zmykam bede pozniej ide polezec

NO TO BABECZKO ODPOCZYWAJ A DO WTORKU SIE DOWIESZ CO CIE TAM BOLI

patrycja`81
zrobilas burze???
a gadalas o tym ze swoim P???

jeszcze sie do tesciowej nie wprowadzials,ale juz teraz zycze Ci szybkiej wyprowadzki:wink:

ja wlasnei szukam inspiracji na necie-szukam czegos swiatecznego do powieszenia w kuchni-nie jeszcze ofert,tylko jedna strone znalazlam narazie
noi dlatego poszukiwania ida kiepsko:ehhhhhh:
(na szwedzkich stronach,bo tu bede kupowac ....ak cos znajde-bo nie lubie placic za przesylke:D-no chyba ze malutko:wink: no bo w sklepach jeszcze swiat nie widac:lol: )

COS ZNAJDZIESZ TO POPROSZE O LINKA JA SZUKALAM NA TRADERA ALE NICI

yasmelka
niby w nocy spalam...leki biore i brzuch sie mniej spina....ale tak dziwnie...pozatym dzwoniłam do lekarki raport zdać...i powiedzia plackiem leżeć....i nie wstawać....i że musze 6 tygodni minimum wytrzymać...bo jak nie to mnie do szpitala zapakuje....
po prostu rewelacja...i cay dzień leżałam T mi pomagał jak mg...ale facet to facet....no cóż ale przeleżaam...
kiepsko ogólnie sie czuje do malego musze pukać żeby sie wiercił...ale to też pewnie przez leki....bede spokojniejsza jak mi zrobi usg we wtorek bo w piątek nie chciała ruszać brzucha żeby skurczy nie wywołać...

LEZEC LEZEC I NIE DERWOWAC

patrycja`81
yasmelka
yasmelka

a i szkoda gadać....ide leżeć i mam nadzieje że wszystko bedzie git..no i to relanium mi kazala brać...a pewnie i dziecko przez to takie ospałe....jestem podłamana...ale byleby 6 tygodni....trzymajcie kciuki..

6 tygodni to jak Panna mowi-minie jak z piczy strzelil:wink:

ja tez ostatnio pukalam i stukalam do mojego leniwca(co mie brzusio bolal)
a pozniej potraktowalam zimna cola-sie obudzilo i juz sie nie leniuchuje:wink:

COLA HEHE
panna-em
yasmelka to juz nie chodzi tylko o ta głupią paczke....
ziarnko do ziarnka i tak sie zbiera
dopoki w ciazy nie bylam to mnie trawili to pewnie mysleli nie pierwsza i nie ostatnia a teraz to juz cóż..... dziecko "problemem" nazwala i z gory zapowiedziala że ona swoje wychowala i nie ma zamiaru tego bawic (nie doslowie ale tak mialam to odebrac), że ksiezniczka jestem i nie przyjde powiedziec jak sie czuje ( ja uwazam ze jak ktos chce wiedziec jak sie czuje to sam powinien pytac, przychodzi czy dzwonic) i wogole.....
zreszta moja mama tez ostatnio świeta nie jest.....
wiec i tak mi wszystko jedno z ktorą przyjdzie mi mieszkac bo tak czy siak deprecha jak w banku!!

PRZEWALONE MIESZKAC Z KIMS ZNAM TEN BOL A ZWLASCZCZA TESCIOWE

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39814.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39815.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39810.png

17.04.2009-2 piekne kreseczki
22.06.2009-zobaczylismy cie masz juz 72,2mm w 13,4tc
28.07.2009-masz juz 15cm
28.07.2009-USG-SYNEK
19.08.2008-slyszelismy bicie twojego serduszka

pierwsza sie melduje :smiech:
niekoniecznie wyspana :Szok:
na badania ide na 8 a juz taka glodna jestem a mam byc na czczo :Szok:
i kawy mi sie chce :whistle:
po rozmowie z P nie bylo najgorzej ::): wkurzyl mnie tylko odrobinke ale coz.... taki jego żywot widocznie :Szok:
umyslał sobie że kupi swoim dzidkom na urodziny (bo mają dzień po dniu) bilety na gale boksu w Łodzi Gołota vs Adamek bo jego dziadek jest fanem boksu. Niby ok ale on chce kupic te bilety na allegro u goscia, ktory ma 2 komenty, wystawil 7 biletow po tej samej cenie co mozna bylo kupic normalnie (czyli nie bedzie mial zysku), zostal mu jeden bilet ale P do niego dzwonil i on mu powiedzial że dwa mu załatwi ale drozej i zeby tylko kase na konto wplacil. Ja w tym czuje wała jak polska cała a poza tym teraz kasa jest potrzebana na inne wydatki a za 300zl to ja moge cos do dziecka kupic a dziadkom cos w aptece na serducho a nie bilety na boks. Cały Paweł...... wieczny św Mikołaj..... może i wy macie jakies życzenia?? hehehe :lol:

panna-em
dopoki w ciazy nie bylam to mnie trawili to pewnie mysleli nie pierwsza i nie ostatnia a teraz to juz cóż..... dziecko "problemem" nazwala i z gory zapowiedziala że ona swoje wychowala i nie ma zamiaru tego bawic (nie doslowie ale tak mialam to odebrac), że ksiezniczka jestem i nie przyjde powiedziec jak sie czuje ( ja uwazam ze jak ktos chce wiedziec jak sie czuje to sam powinien pytac, przychodzi czy dzwonic) i wogole.....

dasz rade....ale moęz wiesz bądźcie chwile tu i chwile tu.....jakoś dasz rade

panna-em
patrycja to przeprowadz sie za miesiac chociaz na tydzien żebym wiedziala że nie jestem sama :36_7_6::lup:

ja ze swoją kochaną mieszkam juz prawie 7 lat....także....wiesz....i powiem ci że jedyną rada jest poprostu się nie dzywać...tzn. odpowiedzieć i robić swoje....a reszte jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać......a dziecko kontakt z dziadkami musi mieć....także....jestesmy jak na razie uziemione...będziemy sie wspierać jakby co...

panna-em
pierwsza sie melduje :smiech:
niekoniecznie wyspana :Szok:
na badania ide na 8 a juz taka glodna jestem a mam byc na czczo :Szok:
i kawy mi sie chce :whistle:
po rozmowie z P nie bylo najgorzej ::): wkurzyl mnie tylko odrobinke ale coz.... taki jego żywot widocznie :Szok:
umyslał sobie że kupi swoim dzidkom na urodziny (bo mają dzień po dniu) bilety na gale boksu w Łodzi Gołota vs Adamek bo jego dziadek jest fanem boksu. Niby ok ale on chce kupic te bilety na allegro u goscia, ktory ma 2 komenty, wystawil 7 biletow po tej samej cenie co mozna bylo kupic normalnie (czyli nie bedzie mial zysku), zostal mu jeden bilet ale P do niego dzwonil i on mu powiedzial że dwa mu załatwi ale drozej i zeby tylko kase na konto wplacil. Ja w tym czuje wała jak polska cała a poza tym teraz kasa jest potrzebana na inne wydatki a za 300zl to ja moge cos do dziecka kupic a dziadkom cos w aptece na serducho a nie bilety na boks. Cały Paweł...... wieczny św Mikołaj..... może i wy macie jakies życzenia?? hehehe :lol:

wiesz...ja tez miaam takiego Mikołaja w domu.....ale potem jak przyszło dziecko i wydatki to nie miaa z czego rozdawać...teraz budowa to też nie ma.....spokojnie.......ułoży sie...najważniejsze są teraz nasze bąble..ide eżeć zaglądne potem...dajcie znać jak na badaniach....

http://www.suwaczki.com/tickers/82docwa1zyg7nb5a.png
http://www.suwaczki.com/tickers/wff2vcqg6w42rjgz.png

panna-em

panna-em: ja kiedys tez mialam taka "tesciowa", wg ktorej bylam ksiezniczka...potrafila mnie obrazic i nawet moja rodzine....ale najgorsze w tym wszytskim bylo, ze moj owczesny chlopak zawsze probowal ja bronic...i po jakims czasie miarka si eprzebrala...bo kurde to jest jego cholerne zadanie, zeby z matka pogadal i zeby ona mi szacunek okazywala, a przynajmniej nie obrazala!!! niestety...facet nie stanal na ysokosci zadania...na szczescie...bo teraz od kilku lat meczy moja nastepczynie...wszytsko co ona robi jest zle...bo przeciez tylko mamucia wie co dla synka najlepsze...

i najwazniejsze, pogadaj ze swoim P, niech on to dla Ciebie jakos yjasni, bo inaczej bedziesz miala przez lata przewalone na calej linii...i ja bym tego na prawde wymagala od mojego faceta...bo jestescie rodzina i musi murem stac za Toba!!!!! i dzidziusiem!!!!:36_11_23:

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09k2phn9pyy.png

30.04.09 13:13- II kreski
11.05.09-zobaczylismy pecherzyk i Ciebie-mala plamke
29.05.09- ruszasz raczkami i nozkami i mierzysz 29mm
16.06.09-masz 67mm, bijace serduszko i jestes zdrowa/y
28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g
06.10-wazysz prawie 1200g i masz prawie 40cm
06.01.10- urodzilas sie o 9:26

panna-em: i yasmelka ma racje- Ty sie w ogole nie odzywaj!!! nie pyskuj, tylko grzecznie zalatw z nia to co musisz i koniec....a reszte niech robi Pawel, bo jemu matka zawsze wybaczy!!! a Tobie niekoniecznie....

28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g

moja tesciowa nie sie miesza w nic....jest super! ale K przeprowadza z nimi zawsze godzinne rozmowy i robi to tak, ze wychodzi na to, ze ma racje :-) :cheess: zdolniacha :-)

kupilismy wczoraj pierwsze lozeczko....zobaczymy jak sie sprawdzi na poczatek- jest z calym wypoazeniem(materac, posciel balachim itd)
FabiMax Erle Kombi - Beistellbett mit Vollausstattung bei eBay.de: Betten (endet 12.10.09 11:56:23 MESZ)

na dlugo nie starczy, bo jest mniejsze niz normalne...ale potem Olivka bedzie spala juz w lozeczku takim dla maluskich dzieci z mozliwoscia przedluzania (sa takie w ikei)...mam nadzieje, ze to byla dobra decyzja...

jeszcze nam zostal do kupienia przewijak montowany na scianie w lazience i koniec!

potem tylko rzeczy dla mnie...

Patrycja: wozek jest fajny, ale dla mnie bylby to ostatni wybor taki trzykolowy wozek...ja chcialam zawsze dwukolowe...
a nie mogliscie dalej uzywac teutonii? napisz co cie przekonalo do trzykolowego joggera?!

u nas swieta w sklepach sie juz zaczynaja...ale dla mnie to troche za wczesnie...jesienne gadzety sa fajne, albo na holloween, ale juz swieta?!?!?

Witam:usmiech:

Panna jak wrocisz to pisz jak bylo:)

przede mna ciezki dzien-ciezki bo bede musiala robic ocs co najbardziej nie lubi ena swiecie-czyli ukladac na polkach:lup:
maz wczoraj zamontowal polki w nowej garderobie(stara zostala zmniejszona na rzecz lazienki)-no ale trzeba jak najszybciej to zrobic-bo przyszly dziecinny od soboty wyglada jak magazyn :D

no ale juz teraz sie ciesze na widok przyszlego pozadku:D

gosiaj
Patrycja: wozek jest fajny, ale dla mnie bylby to ostatni wybor taki trzykolowy wozek...ja chcialam zawsze dwukolowe...
a nie mogliscie dalej uzywac teutonii? napisz co cie przekonalo do trzykolowego joggera?!

niestety nasza teutonia nie pomiesci dwoch dzieciakow,Emilia jeszcze jakis czas bedzie wozkowy dzieciak
a co mnie przekonalo do tzrykolowca-dwoje dzieci zapakowane,a wymiary jak jeden pojedynczy wozek-nie bede sie musiala martwic czy sie zmieszcze w drzwi z szeroka limuzyna

teutonie najprawdopodobniej sprzedamy(jeszcze nie teraz) ale mam do niej taki cholerny sentyment,ze zal bedzie:36_2_58:

dobra zabieram sie do roboty:D

bede sobie robi przerwy,wiec bede zagladac:D

dzieki za dobre rady ale z P nie da sie o tym gadac bo jego mamusia jest najlepsza i ona nigdy nic zlego o nikim nie powie........ sranie w banie a mi kaktus na rece wyrosnie!!!
Od rana mnie tak wku***a że masakra. dzwoni do mnie że mam mu na alllegro bilety zamowic 2 szt to sie go pytam niby jak jesli nie mam tam konta a szwagier jest w pracy i siostra nie zna hasla i wogole sie nie zna i wogole jest jeden bilet do kupienia a on ze dzwonil do tego goscia i moze zamowic ile chce :Szok: jasne..... wałkiem śmierdzi na odległość..... niech go wyruchaja na kase to sie nauczy!!
a do jego rodzinki to ja sie nawet nie odzywam ale przyczepic sie muszą zawsze ::): chociaz twierdzą że wcale nie..... a ja twierdze że jestem królową świata.....