Skocz do zawartości
Forum

Grudnioweczki 2009 :))))

Rekomendowane odpowiedzi

Gość patrycja`81

gosiaj
patrycja`81
netka3

w pewnym stopniu moge się z tobą zgodzić. choć wielu mouch znajomych wyjechało i nie chcą wracać do polski. mi poprostu zależy aby moja rodzina była razem i zebym mogła wspólnie z mężem wychowywać dzidziusia. poza tym jeśli w polsce chce sie być dobrze leczonym to również trzeba słono płacić za prywatne wizyty. tylko niestety nasze zarobki bardzo się różnia :(

ja napisze tak-zarobki sie roznia,ale i inne sa wydatki:wink:

moze jak ktos tylko pracuje za granica,a zyje w Polsce-to jest inaczej

w szwecji tez nei ma becikowego
ale jest za to lepiej rozwiazny macierzynski-nawet jak baba nie pracowala w czasie i podczas ciazy,to ma macierzynski-
dla samotnej matki nie pracujacej-nie bylo by lekko,musiala by sie zglosic do socjalu-to tak z tej mniej kolorowej strony

to ja dopisze, ze w niemczech samotnie wychowujaca matka moze miec do dyspozycji wrecz wiecej pieniedzy, niz ojciec dziecka (placacy alimenty)....tu sie kraj bardzo opiekuje....

ja niestety doliczam sie do K i on zarabia zbyd duzo, zebym ja cokolwiek dostawala....ale jak to mi jedna pani powiedziala- lepiej tak, niz dostac jednorazowa zapomoge a reszte zycia spedzic ledwo dajac sobie rade :-)

gdybym byla zona K to on dostawalby dodatki na rodzine, placil duzo mniej podatkow a ja nie musialambym placic ubezpieczenia, bo mielibysmy ubezpieczenie rodzinne....
ale jak juz pisalam, nie chche tylko z tych powodow ychodzic teraz nagle za maz :-) najpierw moja ciaza, a potem pomyslimy :-) :in_love:

kurde zapomnialam o alimentach:lup:
no ale mnie temat nie dotyczy wiec tak wylecialo

no i tutej jest roznica,ze baba to baba,a chlop to chlop-znaczy zarobki-nie wiem czy dobrze czy nie
tak samo jak baba nie pracuje,nie jest ubezpieczona "u meza" na takich zasadach jak w Polsce

moja Mama zawsze mowi "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma" :lol:

spiesze sie i nie wiem czy skladnei i ladnei pisze:D

Gość patrycja`81

gosiaj
najlepiej mieszkac na granicy- pracowac w niemczech, a mieszkac w polsce i tam wydawac kase :-))))))))))

ja bym tak nie chciala-znaczy pracowac u wikingow,a mieszkac w Polsce-juz pomijajac fakt,ze granica przebiega przez Baltyk :lol:

teraz to juz uciekam,bo daje po nosie:hahaha:

agula7777
Właśnie mi się przypomniało,że dzis ostatni dzień mam internet-kończy mi się umowa:-(
Muszę cos wymyslić,żebym jutro mogła z wami popisać:-),bo tak to klapa:36_1_4:

jeju, agula, ty to zaraz kurde rodzisz!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09k2phn9pyy.png

30.04.09 13:13- II kreski
11.05.09-zobaczylismy pecherzyk i Ciebie-mala plamke
29.05.09- ruszasz raczkami i nozkami i mierzysz 29mm
16.06.09-masz 67mm, bijace serduszko i jestes zdrowa/y
28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g
06.10-wazysz prawie 1200g i masz prawie 40cm
06.01.10- urodzilas sie o 9:26

ale nie przejmuj sie Mia i panna-em jeszcze szybciej :-) :mama:

28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g

ja stawiam na panna-em, ze bedzie 1

Gość patrycja`81

gosiaj

moze byc to mozliwe:D

mi wczoraj kumpela mowila ze bede rodzic kolo 10 grudnia:D

inna mi "wrozyla" ze zEmilia urodze kolo 10 wrzesnia(termin mialam 30 sierpien)-urodzilam 21 sierpnia:lol:

mam nadzieje,ze nie urodze po przewidywanym terminie porodu:D

i druga saprawa ciekawi mnie wciaz czy przepowiednia wrozki Wisni sie sprawdzi-znaczy czy teraz sie urodzi chlopiec:D

patrycja`81
gosiaj

moze byc to mozliwe:D

mi wczoraj kumpela mowila ze bede rodzic kolo 10 grudnia:D

inna mi "wrozyla" ze zEmilia urodze kolo 10 wrzesnia(termin mialam 30 sierpien)-urodzilam 21 sierpnia:lol:

mam nadzieje,ze nie urodze po przewidywanym terminie porodu:D

i druga saprawa ciekawi mnie wciaz czy przepowiednia wrozki Wisni sie sprawdzi-znaczy czy teraz sie urodzi chlopiec:D

na NK widzialam, ze Ci wywrozyli chlopca :-) wrozba z brzucha...poza tym skoro tak malo kg Ci przybylo, to moze rzeczywiscie na chlopca?!?! byloby fajnie, nie?

co do życia za granicą to ja należe do tych osób które z tamtąd wróciły. To nie było życie dla mnie, kompletnie nie mogłam sie odnaleść mimo że byłam tam z P, i wrociłam po 3 m-cach bo inaczej to bym chyba w jakąś depresje popadła ::(:
a poza tym nie wiem czy wiecie ale kupeeeeee osób wróciło do PL jak tylko kryzys dał sie w znaki i w PL podniosło sie bezrobocie ale co tu duzo pisać. Cudze chwalicie swego nie znacie :whistle::smiech:

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr:

no z tych piszacych tu jeszcze jest dorotaiwiki, na 06.12...no to jest konkurencja dl ciebie panna-em :-)

panna-em
co do życia za granicą to ja należe do tych osób które z tamtąd wróciły. To nie było życie dla mnie, kompletnie nie mogłam sie odnaleść mimo że byłam tam z P, i wrociłam po 3 m-cach bo inaczej to bym chyba w jakąś depresje popadła ::(:
a poza tym nie wiem czy wiecie ale kupeeeeee osób wróciło do PL jak tylko kryzys dał sie w znaki i w PL podniosło sie bezrobocie ale co tu duzo pisać. Cudze chwalicie swego nie znacie :whistle::smiech:

jestem dokladnie tego zdania!!!!

netka wózek miodzio normalnie, strasznie mi sie podoba ::): ja wam zaraz pokaże mój :D:D siostra już nie wytrzymała i porządki zrobiła w piwnicy i dziś tyle klamorów mi zwiozła że masakra ::):
znowu dzięki niej połowa zakupów odpada ::):
wózek, przewijak, buciki jakies, takie pojemniki na butelki co ciepło trzymaja, podgrzewacz do butelek, moskitiery, śpiworek i kupe innych rzeczy :D:D:D
jak dobrze mieć siostre z dzieckiem :D:D i do tego starszą :D:D

Gość patrycja`81

ja tez mialam wracac po krotkim czasie pobytu w szwecji-ale poznalam szybciutko mojego potworzastego-i tu jestesmy:D

ale kiedys bym chciala zmienic kraj,zeby mi palemki w ogrodku rosly:lol:
trza pomyslec,zeby na starosc wygrzewac kosci w sloneczku:sofunny:

Gosia z Emilia ze zdjec na nk-tez mi wszyscy a raczej wiekszosc wrozyla chlopaka:D

dobra bo mi autobus ucieknie:D

tylko przylazlam sprawdzic godzine odjazzdu.a tu jak zwykle wyskoczyl parenting:sofunny:

panna-em
a co do becikowego to ja dostene 2tysiące :D:D zawsze to coś :D

no to gratki i stawiasz szampana :-):36_27_5:

wszystkie brzuchatki pitły gdzieś ::):

a z ta siarą to u mnie jakaś lipa..... jakas kropla moze na stelażu sie znajdzie a tak to suszaaaaa
a wogole to zaczynam myslec że od początku byłam przekonana że bedzie chłopaka, taka moja intuicja ::): a teraz to już nie wiem..... normalnie tak mnie wysypało na dekolcie i pyszczku że szok..... bez otynkowania pudrem dziuba z domu sie nie ruszam :D :lol: może dziewuszka urode mi zabiera..... hehe a ja tu wiekszosc rzeczy po Wiktorze mam :D ale różowe body też sie znajdą :D:D jedne ale zawsze coś :D