Skocz do zawartości
Forum

Grudnioweczki 2009 :))))

Rekomendowane odpowiedzi

hewj babeczki no musze to jakos przemyslec na dniach z tymi przesylkami ,ja dizs skacowana tak sie czuje leb nawala caly dzien i ejsccze w pracy bylam i kumpla odwozilismy bo wczoraj moj imprezowal z kolega a ja rano na kacu a wypilam jedno bezalkoholowe piwo kurd eco oni dodaja do tego malutka butelka a czuke sie jakbym, wypila naprawd ealkoholowych piw ze 4 id ezaraz sie myc potem zajz ejesczce a jak u was minela niedizela

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39814.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39815.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39810.png

17.04.2009-2 piekne kreseczki
22.06.2009-zobaczylismy cie masz juz 72,2mm w 13,4tc
28.07.2009-masz juz 15cm
28.07.2009-USG-SYNEK
19.08.2008-slyszelismy bicie twojego serduszka

niedzielne pustki na forum.....
ja wczoraj pochodziłam troszke po sklepach.....kupiłam kocyk, pieluszki tetrowe i flanelowe, smoczki, butelkę jedną narazie :Oczko:, kaftaniki, pajacyka i cieplejszą czapeczke..... za 6 tygodni czeka mnie odstawienie tabletek i wole już powoli sie nastawiać że wszystko się może zdarzyc przed grudniem..... zostały mi do kupienia pieluchy, kosmetyki dla dzidzi i materac do łóżeczka no i od siostry musze przytargać wózek i przewijak......

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr:

panna-em
cherry do grudnia jeszcze troszke czasu jest ::): Troszke.... Ale dziś z tym bólem to ty chyba za wiele nie wymyslisz :oczko:
Za mną chodzi..... Wódka żurawinowa sobieski albo gruszkowa wyborowa :whistle::whistle: Ciekawe jak długo będzie chodzić.... Pewnie do lata....

heheh pewnie do lata przewalone no

28.07.2009-masz juz 15cm
28.07.2009-USG-SYNEK

panna-em
Ja wczoraj pochodziłam troszke po sklepach.....kupiłam kocyk, pieluszki tetrowe i flanelowe, smoczki, butelkę jedną narazie :oczko:, kaftaniki, pajacyka i cieplejszą czapeczke..... Za 6 tygodni czeka mnie odstawienie tabletek i wole już powoli sie nastawiać że wszystko się może zdarzyc przed grudniem..... Zostały mi do kupienia pieluchy, kosmetyki dla dzidzi i materac do łóżeczka no i od siostry musze przytargać wózek i przewijak......

no jasne z ejuz trzeba cos kupowac ja np boje sie z ewszystkiego nie zdaze dlatego zcesciowo a na koncu wozek i lozeczko chyba z ekupie odrazu posciel z lozeczkiem wczoraj pozamawialam ubranka pare spodenki spiochy pajaca cos alla rampersik a jesccz etyle rzeczy tzreba kupic

28.07.2009-masz juz 15cm
28.07.2009-USG-SYNEK

Gość patrycja`81

cherry82
Kurd etyle imprez mnie ominie swieta sylwek 8 stycznia urodzinki 21 stycznia imieninki treraz 19 pazdziernika mojego facieta urodzinki eheheh same okazje nie do zrealizowania

a ja mam abstynencje (alkoholowa,bo imprezek nie omijam:lol:)bez zadnych przerw od 26 grudnia 2007-kiedy sie dowiedzialam,ze jestem w ciazy:D

wlasnie musze znikac z kompa bo maz mnie przegania:lup:

a ja zmykam do łóżka....coś ostatnio z zasypianiem mam problemy bo wczesnij niż przed 1 w nocy nie zasne ::(:
a dzis cały dzien co jakiś czas czuje jak mi dłonie drętwieją a jak sie po coś schylam to aż do łokcia mi czasami dojdzie :Szok: a dłonie od wewnętrznej strony to jakoś dziwnie bolą? na tych "poduszkach" gdzie odciski się robią to jak próbuje ścisnąc dłoń to kurcze boli i nie ścisne ::(: jutro i tak ide do połoznej po recepte bo tabletki sie konczą (chociaż kilkanaście pod meblami są bo mi kiedys pudełko spadło i sie wszyskie wysypały) musze sie jej zapytac czy to normalne bo od wczoraj jakos tak czuje jak wcieram oliwke to u góry brzucha mam takie dziwne uczucie coś jakbyście sobie strupka odrywały :Szok: no i jak chce sie przeciągnąc to mnie tak cholernie skurcze w łydkach bolą że później cały dzien ból po tym skurczu czuje :zmartwiony: mówie Wam babeczki im bliżej tym wiecej coś boli.... :zmartwiony::zmartwiony:
ahhhh a ja sama z tym wszystkim i jak tu nie ryczeć..... :36_1_4::36_1_4:

cherry82
Kurd etyle imprez mnie ominie swieta sylwek 8 stycznia urodzinki 21 stycznia imieninki treraz 19 pazdziernika mojego facieta urodzinki eheheh same okazje nie do zrealizowania

ja tam jakos specjalnie nie tęsknie za oblewaniem imprezowym :whistle: to chyba takie zachcianki ciążowe nie do zrealizowania :D ale jeśli bedzie mi juz mozna to pierwsze co to w Sprite i Desperadosa pyska umocze :D:D:D

a do mojej wyzej wylewnej wypowiedzi zapomnialam dodac że chyba mi brzusio czesciej twardnieje wiec cos mi sie wydaje ze na te ostatnie tygodnie dawke prochów trzeba bedzie zwiekszyc ::(: tyle dobrze że idzie sie przyzwyczaic do nocnego i wczesnoporannego wstawania przyzwyczaic......

ale mam do was pytanie
na te becikowe zakichane trzeba miec zaswiadczenie że było sie pod opieką lekarza od max 10tc do konca a jesli ja zmienie lekarza to ktory ma mi to wystawic?? lepiej ten ktory jest teraz nieswiadomie wypisze juz do konca czy temu nowemu powiedziec o wypisanie świstka czy co oni tam dają? bo czytalam ze takim zaśwoadczeniem moze byc karta ciazy ale polozna powiedziala ze u nas w szpitalu nie oddadzą mi tej karty ::(:::(: złodzieje pieruńskie

Gość patrycja`81

Dzien dobry:usmiech:

jak samopoczucie Ciezarne Babeczki?
Panna,a Ty dzis w lepsiejszym nastroju:wink:
moze juz zaczynasz pomalu puchnac-dlatego masz tak z dloniami ????
po wizycie z polozna prosze to wszystko ladnei napisac-co i jak:usmiech:

noi zdecydowanie do wczesnego wstawania,poznego chodzenia spac,budzenia sie wsrodku nocy-da sie przyzwyczaic:lol:

mnie zaczyna kregoslup bolec-wiec musze znalezc jakies dodatkowe cwiczenia:wink:

ide na jakies sniadanko:usmiech:

panna-em
a ja zmykam do łóżka....coś ostatnio z zasypianiem mam problemy bo wczesnij niż przed 1 w nocy nie zasne ::(:
a dzis cały dzien co jakiś czas czuje jak mi dłonie drętwieją a jak sie po coś schylam to aż do łokcia mi czasami dojdzie :Szok: a dłonie od wewnętrznej strony to jakoś dziwnie bolą? na tych "poduszkach" gdzie odciski się robią to jak próbuje ścisnąc dłoń to kurcze boli i nie ścisne ::(: jutro i tak ide do połoznej po recepte bo tabletki sie konczą (chociaż kilkanaście pod meblami są bo mi kiedys pudełko spadło i sie wszyskie wysypały) musze sie jej zapytac czy to normalne bo od wczoraj jakos tak czuje jak wcieram oliwke to u góry brzucha mam takie dziwne uczucie coś jakbyście sobie strupka odrywały :Szok: no i jak chce sie przeciągnąc to mnie tak cholernie skurcze w łydkach bolą że później cały dzien ból po tym skurczu czuje :zmartwiony: mówie Wam babeczki im bliżej tym wiecej coś boli.... :zmartwiony::zmartwiony:

panna-em: ostatnio wyczytalam ksiazeczce dotyczacej ciazy , ze takie dretwienia rak sa jak najbardziej normalne w ciazy...to jeden z tych urokow, jeszcze niewytlumaczalny do konca...ale jak najbardzoiej w ciazy normalny (przepislabym Ci z checia, zebys byla zupelnie spokojna, ale mam niestety tylko po niemiecku)

no i pewnie Ci palce puchna...ja juz sciagnelam moje pierscionki...w sumie calkiem nieswiadomie, bo do zagniatania ciasta na makaron, ale potem juz nie zdolalalm wlozyc...

a i skurcze w lydkach to normalne...dlatego dobre sa dodatkowe preparaty witaminowe...tam zawsze jest magnez :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09k2phn9pyy.png

30.04.09 13:13- II kreski
11.05.09-zobaczylismy pecherzyk i Ciebie-mala plamke
29.05.09- ruszasz raczkami i nozkami i mierzysz 29mm
16.06.09-masz 67mm, bijace serduszko i jestes zdrowa/y
28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g
06.10-wazysz prawie 1200g i masz prawie 40cm
06.01.10- urodzilas sie o 9:26

ja troche tesknie za czerwonym winem....tyle mam dobrych win w szafce i niestety nie moge...ale za rok w czasie winobran tu w saksonii sobie odbije :-)

28.07.09-jestes na 95% dziewczynka, kochana Olivia Marianna, jestes zdrowa i wazysz 281g

panna-em
ja wczoraj pochodziłam troszke po sklepach.....kupiłam kocyk, pieluszki tetrowe i flanelowe, smoczki, butelkę jedną narazie :Oczko:, kaftaniki, pajacyka i cieplejszą czapeczke..... za 6 tygodni czeka mnie odstawienie tabletek i wole już powoli sie nastawiać że wszystko się może zdarzyc przed grudniem..... zostały mi do kupienia pieluchy, kosmetyki dla dzidzi i materac do łóżeczka no i od siostry musze przytargać wózek i przewijak......

no to ty przyszykowana juz na calości......

patrycja`81
cherry82

a ja mam abstynencje (alkoholowa,bo imprezek nie omijam:lol:)bez zadnych przerw od 26 grudnia 2007-kiedy sie dowiedzialam,ze jestem w ciazy:D

wlasnie musze znikac z kompa bo maz mnie przegania:lup:

matko ja tez tesknie za piwkiem...i to jak...wódka to niekoniecznie ale powko to chętnie....taki zimny okocim mocny albo carsberg albo Lech.....o matko...

panna-em

ja te ostatnie noce też mam koszmarne...kurcze łydek są i stóp też....
moge spać tylko na prawym boku i czasami jak mae mi pozwoli to na plecach.....
a brzuch kochana to twardnieje mi cay czas......a wogóle to znowu mialam dzisiaj jakies sny erotik i budzily mni e skurcze masakra...brzuch bolal tak ze myslalam ze padne...
a kregoslup tez odmawai posluszenstwa....a i co jeszcze cos mnie zlapalo w prawej pachwinie i musze wstajac noge reka na ziemi klasc...no coz tak to jest czasamijest super z czasami jak zlapie to wszystko na raz....
musimy sie trzymac....jeszcze troszke...pozatym panna ty juz 30 tydzien...to cudowne.....trzymaj sie jeszcze te 6 tygodni dasz rade....ja jeszcze 9...

panna-em
a do mojej wyzej wylewnej wypowiedzi zapomnialam dodac że chyba mi brzusio czesciej twardnieje wiec cos mi sie wydaje ze na te ostatnie tygodnie dawke prochów trzeba bedzie zwiekszyc ::(: tyle dobrze że idzie sie przyzwyczaic do nocnego i wczesnoporannego wstawania przyzwyczaic......

ale mam do was pytanie
na te becikowe zakichane trzeba miec zaswiadczenie że było sie pod opieką lekarza od max 10tc do konca a jesli ja zmienie lekarza to ktory ma mi to wystawic?? lepiej ten ktory jest teraz nieswiadomie wypisze juz do konca czy temu nowemu powiedziec o wypisanie świstka czy co oni tam dają? bo czytalam ze takim zaśwoadczeniem moze byc karta ciazy ale polozna powiedziala ze u nas w szpitalu nie oddadzą mi tej karty ::(:::(: złodzieje pieruńskie

nie mam pojecie moze warto to skserować...chyba tak zrobie..

http://www.suwaczki.com/tickers/82docwa1zyg7nb5a.png
http://www.suwaczki.com/tickers/wff2vcqg6w42rjgz.png

czołem ciotki klotki :D
ja do położnej pokulam sie jutro bo niedawno wstałam i wogóle jakaś taka jestem :36_2_16: głowa coś mnie pobolewa
yasmelka ale karte ciąży musiałabym skserować dopiero jak już wiem że nie będę szła na kolejną wizyte a przecież nie wiem tak w sumie kiedy bedzie ostatnia ::):
no i jak sie załapie to odwiedze też jutro lekarza po te skierowanie do ortopedy, a ortopeda bedzie patrzal na mnie jak na korasa że z zaświadczeniem od pediatry przychodze :lol:

a ja jutro znow do dermatologa....bo nadal mam ta wielka czerwona plame od ukaszenia jakiegs robala...normalnie juz miesiac minal i nic nie znika...co prawda dostalam 2 tyg. temu masc, ale w ulotce bylo, zeby w ciazy nie stosowac...wiec kurde nie ryzykowalam...
a jutro ide do Polaka, wiec licze ze mi ze wzgledu na powiazanie krwi cos sensownego poradzi....

w czwartek idziemy ogladac szpital :-) a w przyszly pon. zaczyna mi sie szkola rodzenia :-)

witam kochane kobitki bo długiej mojej nieobecności. mąż wczoraj wyjechał i do grudnia będziemy sie widywać w wekendy co dwa tygodnie. ale po porodzie bedzie dwa miesiące w domku a latem planujemy wyjazdo do belgii całą rodzinką razem z psem. może będziemy razem :in_love:

musze wam napisać ze spedzilam cudowne trzy tygodnie. wspaniale przechodzic ciąże gdy bliska osoba jest z nami. ale musze sie trzymać i dawać rade.

kupilismy praktycznie już wszystko tylko pozostały rzeczy potrzebne do szpitala typu pampersy, kosmetyki dla maluszka itp. podam wam linka do wózka który kupiliśmy. w sklepie wyszedł nas troche teaniej cały zestaw bo ostro walczyłam o rabat. :36_19_3: mój jest w tym jasnym turkusowym kolorku.

VECTOR 4 AIR Espiro +Fotelik +Parasolka!!! (746961114) - Aukcje internetowe Allegro

jak myślicie dobry zakup?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgtgf68m25bmmf.png

netka3
yasmelka
a wogóle to wczoraj pojawila sie u mnie siara......a jak ja poczulam to malo z butow nie wyskoczylam...masakra....tak sie przedzierala t kropelka ze staruszka w szyje ugryzlam...a ten do mnie co a ja na to siara..a on acha...a tośmy se pogadali nie?

o rany pewnie u mnie też niedługo bo ja za tobą zaraz :36_19_2:

a u mnie w cyckach cisza...:36_2_12:

gosiaj
a ja jutro znow do dermatologa....bo nadal mam ta wielka czerwona plame od ukaszenia jakiegs robala...normalnie juz miesiac minal i nic nie znika...co prawda dostalam 2 tyg. temu masc, ale w ulotce bylo, zeby w ciazy nie stosowac...wiec kurde nie ryzykowalam...
a jutro ide do Polaka, wiec licze ze mi ze wzgledu na powiazanie krwi cos sensownego poradzi....

w czwartek idziemy ogladac szpital :-) a w przyszly pon. zaczyna mi sie szkola rodzenia :-)

mi jakoś sie nie spieszy do oglądania szpitala. oby jak najpóźniej tam się znalezc

http://www.suwaczki.com/tickers/relgtgf68m25bmmf.png

netka3
witam kochane kobitki bo długiej mojej nieobecności. mąż wczoraj wyjechał i do grudnia będziemy sie widywać w wekendy co dwa tygodnie. ale po porodzie bedzie dwa miesiące w domku a latem planujemy wyjazdo do belgii całą rodzinką razem z psem. może będziemy razem :in_love:

musze wam napisać ze spedzilam cudowne trzy tygodnie. wspaniale przechodzic ciąże gdy bliska osoba jest z nami. ale musze sie trzymać i dawać rade.

kupilismy praktycznie już wszystko tylko pozostały rzeczy potrzebne do szpitala typu pampersy, kosmetyki dla maluszka itp. podam wam linka do wózka który kupiliśmy. w sklepie wyszedł nas troche teaniej cały zestaw bo ostro walczyłam o rabat. :36_19_3: mój jest w tym jasnym turkusowym kolorku.

VECTOR 4 AIR Espiro +Fotelik +Parasolka!!! (746961114) - Aukcje internetowe Allegro

jak myślicie dobry zakup?

bardzo ladny wozeczek :-)