Skocz do zawartości
Forum

Grudnioweczki 2009 :))))

Rekomendowane odpowiedzi

cherry82
ej zosienka doczytalam ze kolo 28tc dzieic waza gdzies okolo 1200 do 1800 wiec ty to chyba giganciora bedizesz miec cos czuje ze urodzic szybko z taka waga hehe

no ale wcale tak być nie musi ::): czytalam na wrześniówkach że jedna mamuśka Mart jak sie nie myle miała mieć córeczke i wg usg 4kg a urodzila sie niecale 3 jesli dobrze pamietam, takze ja tam nie wiem czy to usg takie dokladne zawsze.....

a poza tym nie wiem jak to zrobiłam ale przegapiłam całą strone co dziewczyny rano naklikałyscie :whistle: zaczelam czytac dopiero jak gosiaj napisala ze do pracy musi isc :whistle:
Ana ja czytalam gdzies jakie są normy w przytyciu w ciazy i pytalam o to polozną a ona mi powiedziala ze niby tak jest ale co zrobisz jesli powiedzmy przed ciazą mialas dobrą wage i powinnas przytyc np max 14kg a przytylas wiecej? przeciez nie bedziesz sie glodzic ::): po porodzie bedziemy wszystkie na silownie chodzic :lol: :step::hop:

yasmelka biedaczko nasza Ty to sie nadenerwujesz niepotrzebnie przez te lachony wstrętne!! ale skoro piszesz że nie mają żadnej szkoły to i nie bardzo sie dziwic ich zachowaniu....gorzej niz dzieci

Patrycja a czemu tylko córcia na wage?? Ty sie pokłóciłaś z wagą?? :lol: :smile_move:

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr:

Patrycja ty chcesz miec 10 na + a ja juz mam 11+ :lol:
Agula nie wiem gdzie u Was sie to załatwia ale ja musiałabym jechać do rybnika załatwiac takie sprawy, jak sie dzidzia urodzi to bede musiala tam jechac po karte dla dzidziulca no i chyba pownnas tez gdzies ale nie wiem gdzie zglosic ze zgubilas bo ludzie teraz różne użytki robią z takich znalezisk

zosieńka
hej brzuchatki a ja mam znowyu zaległości co hihiihihi
Patrycja trzymamy kciukaski za ciebie jutro.
Ta byłam wczoraj u pana.dr. z maluszkiem wszystko oki fajne pozy przybiera albo ma nóżki na głowie albo podwija je pod siebie normalnie jak tatuś hihihi.
A i najciekawszy punkt programu waży już 2,600 jestem przerażona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:36_2_39::36_2_39::36_2_39::36_2_39:

nie martw się to są tylko obliczenia z danych....badań i innych...to tylko przypuszczenia...moja w 8 miesiącu podobno ważyła 3300 a jak sie urodziła to 3320 a napewno przez dwa miechy sporo przytyła także napewno nie ważya 3300 wtedy na badaniu....także nie martw się na zapas....a moja kumpela miała usg w 38 tygodniu i powiedział jej pan że dziecko waży 2800 urodziła tydzień później chłopczyka 4300....także.....

http://www.suwaczki.com/tickers/82docwa1zyg7nb5a.png
http://www.suwaczki.com/tickers/wff2vcqg6w42rjgz.png

panna-em
agula7777
Za to ja tyje jak szalona:smile_jump:,miesięcznie 4 kg:-)
Z córą przytyłam tylko 9 kg-moze dlatego miałam taki szybki poród?

łłłoooooo jeśli tak to myslisz że teraz będziesz sie męczyc??
oby nie ::):
to ile Ty już Agula wazysz?? :whistle::whistle: jesli to nie sekret :smile_move:

Ważyłam bardzo mało przed ciązą-jakies 47 kg?a teraz juz prawie 60kg:smile_jump: i do porodu jeszcze troche zostało,hihhih

Ale te kilka kg mogłoby mi juz zostac,bo byłam za chuda:-(

YO! Yasmelka :D
nooo troche tych stron zleciało ::):
dzis juz jest dobrze ale wczoraj mój brzuch to dosc czesto twardniał i nie jestem pewna czy to dzidzia takim dowcipnisiem byla czy to moze skurcze :whoot:
a ty jak tam? meliske pijesz na uspokojenie??
Jak te lachony dalej bedą Cie tak wkurzać to ty melise przez kroplowke bedziesz miala dawkowaną

panna-em
dzis juz jest dobrze ale wczoraj mój brzuch to dosc czesto twardniał i nie jestem pewna czy to dzidzia takim dowcipnisiem byla czy to moze skurcze :whoot:
Jak te lachony dalej bedą Cie tak wkurzać to ty melise przez kroplowke bedziesz miala dawkowaną

ani mi nie mow...dzisiaj też barany pewnie coś wymyśla ale dzisiaj ochrona bedzie sie krecila na miejscu takze minutka i sa...zobaczymy czy beda sie tak cieszyc....a pozatym to jeden z nic h zaslanial kamerke czapeczka.....to moj staruszek wysmarowal ja od gory smarem....no coz przynajmniej czapka bedzie brudna i leb wysmarowany...

agula7777
panna-em
agula7777

to ile Ty już Agula wazysz?? :whistle::whistle: jesli to nie sekret :smile_move:

Ważyłam bardzo mało przed ciązą-jakies 47 kg?a teraz juz prawie 60kg:smile_jump: i do porodu jeszcze troche zostało,hihhih

to tak jak ja :D:D może nie tyle co za chuda a szczupla bo niska tez jestem wiec to sie jakos równało :D

yasmelka juz wiesz skąd ta Maleńka :D:D:D

panna-em

no weź nawet mi nie mw...ja w tamtej ciaży leżałam od 29 do 36 tygodnia w szpitalu...nudy jak cholera...ani mi nie mw....a nie mialam wtedy dziecka..a teraz dziecko..o matko nie wskazane.....

Gość patrycja`81

panna-em

Patrycja a czemu tylko córcia na wage?? Ty sie pokłóciłaś z wagą?? :lol: :smile_move:

bo na bilansie rocznym sie okazalo,ze jej waga jest lekko poza wykresem,znaczy ponizej
wiec doktor kazala mi przyjsc po miesiacu
noi sie okazuje ze wszystko ok:)

bylam na wadze,i sie jeszcze z nia lubie:D
jak narazie jest dobrze:D
tez pilnuje swojej wagi,bo zpierwszej ciazy nie zgubilam 3kg
a przed ciaza pierwsza nie zdazylam spasc do zadawalajacej mnie wagi-choc wedlug tych wszytskich tabelkow:D moja waga przed pierwszociazowa:D byla proporcjonalana do wzrostu:D

mam malego hopla do wagi podczas ciazy,zeby pozniej po porodzie sie nie stresowac:lol:
a nie jestem z tych szybko gubiacych,niestety

agula7777

moze,moze
ale latwo moge to obalic:lol:
w pierwszej ciazy mialam na plusie 16 kg,i na porodowce spedzilam 57 minut-w tym pomiary,badania,przygotowanie sie:D

ostatnio na drugich pierwszych urodzinach Emilki wszyscy sie smiali,ze jak pobije teraz ten czas to bede debesciara:D
albo tez ze mam jechac do szpitala,jak pierwszy skurcz poczuje...ech znalezli sobie temat do zartow:sofunny:

panna-em
agula7777
panna-em

to tak jak ja :D:D może nie tyle co za chuda a szczupla bo niska tez jestem wiec to sie jakos równało :D

no ja sie domyśliłam po zdjęciu...a ja to chodzinka jestem...byłam i pewnie bede...ale po tamtej ciazy mi zostało 3 kg to po tem może 6 zostanie ogólnie po dwóch bym miała 9kg....ale to chyba sfera marzeń...heheh

panna-em
agula7777
panna-em

No może nie byłam az tak chuda ale te kg by mi sie przydały,lepiej się czuje jak mam czym oddychać i na czym usiąść,hahahahahahahahaha

Gość patrycja`81

agula7777
[

kurde same szczuplaki,dziewuchy tyjcie,tyjcie:Di sie nie przejmujcie
jak bym wazyla 47 przed ciaza,to tez bym sobie przybierala,bez stawania na wadze

ale deszczem daje po szybach:lup:

yasmelka
panna-em
yasmelka a one na umowie byly?? jak tak to dyscyplinarka i całujcie mnie w d**e sku****yny :lol:

na umowie zleceniu....ale wypowiedzenie z dn. 20 dostaną....pozatym dzisiaj jeszcze remanent zrobie bo pewnie są jakieś braki a miały odpowiedzialność materialną...

rece opadają....

no to jednym słowem mają przechlapane :D ale super :D :sofunny: