Skocz do zawartości
Forum

Możecie polecić ciekawe miejsca dla dzieci w Warszawie?

Bravva

Rekomendowane odpowiedzi

Hej! Potrzebuję polecenia jakiegoś fajnego miejsca dla dwójki 4-latków, najlepiej w Piasecznie lub na Ursynowie. Takie miejsce żeby dzieciaki miały ciekawe zajęcie i koniecznie w budynku z uwagi na deszczowy tydzień Niedawno się przeprowadziliśmy i nie znamy jeszcze dobrze okolicy a chcemy spędzić sensownie czas przez końcówkę wakacji

W Piasecznie Pasikonik i Leśna kraina w Ustanówku, obie kameralne, bez automatów, konstrukcje nieduże, ale powinni mieć co robić. Mój w Pasikoniku szaleje na zabawkowej minisiłowni. Leśna kraina jest świeżo po zmianie właścicieli, miała remont i wszystko jest nowe, obok jest niezła pizzeria. I duży bezpłatny parking. Resztę lokalnych sal raczej omijamy. Kakadu jest spoko, ale przy dużych blokach trudno o parking. Jeśli macie blisko i nie trzeba autem, to zajrzyjcie. Dzikie Pląsy są małe, nie robią urodzin na wyłączność, jak się trafi na urodzinki, to jest tłoczno, obsługa nie bardzo ogarnia chaos w sali, na konstrukcji robi się wręcz niebezpiecznie. Popołudniami ciężko o parking, bo to na dużym osiedlu. Większe sale w Warszawie w pobliżu to Szakolandia i Lumo na Slużewcu oraz Spuki na zjeździe z S7 do Puławskiej. Ta ostatnia ma niestety automaty, ale za to ma fajną dużą konstrukcje i świetną obsługę. Liski Urwiski zawsze trafiają się w polecajkach, ale mnie się tam nigdy nie udało spokojnie zaparkować, ani w ciągu dnia w tygodniu, ani w weekend. Możesz też spróbować Traktorka na Ursusie, ale trzeba miec plan B, bo też może być duży kłopot z parkowaniem. W okolicy jeszcze jest Małe zamieszanie w CH Land, ale w tygodniu czynna tylko popołudniami, więc nie udalo mi się odwiedzić, patrzyłam tylko id wejścia i wygląda spoko  https://more4kids.pl/wakacje-w-miescie-gdzie-pojsc-z-dzieckiem-w-warszawie-gdy-pada-lub-jest-upal/ No i my często chodzimy do sali zabaw, naprawdę super salą jest Airo :)