Skocz do zawartości
Forum

Jak rozplanować ogród na działce

Rekomendowane odpowiedzi

Mam sporą działkę i trochę mnie to przerasta, jeśli chodzi o planowanie ogrodu. Zastanawiam się, czy uczyć się tego samodzielnie, czy lepiej zapłacić komuś, kto się na tym zna. Czy możecie polecić jakieś miejsca, gdzie można zdobyć wiedzę? A jeśli ktoś korzystał z usług projektanta, to ile to kosztowało i jak wyglądała współpraca?

Przy realizacji projektu projektantki we własnym ogrodzie zobaczyłam, że sama wizja to jedno, a decyzje typu gdzie dokładnie co ma być, jak to będzie rosło, ile to będzie kosztowało i jak rozłożyć prace, nawet przy zrobionym projekcie, nie zawsze są oczywiste. Tak było dlatego, że nie bardzo wiedziałam czego się spodziewać i czego mogę oczekiwać od projektantki, a jednoczesnie nie zdawałam sobie sprawy z tego czego nie wiem, a ona nie do konca mnie uswiadomila - pewnie dlatego, że dla niej wiele rzeczy jest oczywistych.  Od siebie mogę też dać namiar na miejsce, w któym w dobrej cenie możesz kupić sadzonki drzewek i krzewów na działkę https://krainasadzonek.pl/