Skocz do zawartości
Forum

Nocne karmienie

Rekomendowane odpowiedzi

Hej 🙋🏼‍♀️ szukam porad, wsparcia a moze uznania ze to normalne . . Moim problemem sa czeste karmienia nocne , juz powoli wysiadam z mezem z braku snu. Moja 9 miesieczna corka jest karmiona okolo 3-4 w nocy od momentu zasniecia . Jej godzina snu zaczyna sie o 19:00. Czasem potrafi przespac ciagiem 5h a czasem juz o 21 godzinie wola na mleko a potem co dwie - trzy godziny wola znow. Zastanawialismy sie z mezem czy aby na pewno jest glodna ale wypija mleko , uspokaja sie gdy zje. Dodam ponizej kilka szczegolow ktore moga byc przydatne w ocenie sytuacji. Pomijajac etap noworodkowy, corka do 4 miesiaca jadla po 1-2 razy w nocy, potem chyba przyszedl regres snu i budzila sie czesciej, potem wrocilo to jakos do normy a po 6 miesiacu byl znow regres i mialam wrazenie ze po tym regresie jakies dwa tygodnie corka jadla znow 1/2 razy w nocy ale po tym czasie juz jest czesciej i mam wrazenie ze ostatnie dwa miesiace jestesmy na nogach w nocy.  Wiem ze nastapil regres 8 miesiaca ale nie wiem czy u nas zaczal sie wczesniej ale trwa tak dlugo ze nie wiem czy to to czy skok rozwojowy. Dodam ze zdarzaja sie teraz noce ze po karmieniu corka ma problemy z zasnieciem, nosimy ja na zmiane, usypia na rekach ale gdy przychodzi czas jej polozenia to sie podnosi. Zaczelam sobie tlumaczyc ze moze to przez jej rozwój ( zachodza zmiany fizyczne itd, nabywanie umiejętności) . Corka zaczela sie przekrecac na brzuch w okolicy 3,5 miesięcy, jak miala 5 to pelzala, 6 - siedziala / raczkowala . W 7-8 zaczela stawac i chodzic przy meblach a teraz robi pierwsze kroki w kierunku chodzenia. Myslicie ze taki szybki rozwoj powoduje tak czeste pobudki? A moze to cos innego? Jeden jeszcze ważny szczegół to to ze corka od drugiego miesiaca jest na nutramigen i chyba to nie zbyt tresciwe mleko, wypija po 120 ml max w dniu i nocy, zdarza sie 150 ml ale rzadko. Je co 2/3 godziny za dnia . Z rozszerzaniem diety idzie nam ciezko bo corka nie widac aby chciala ale konsekwentnie daje jej probowac . Przepraszam za dluga rozprawke 😄