Skocz do zawartości
Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Łzs w trakcie diagnostyki.

Zmian skórnych nie mam, jedynie paznokcie.

Zastanawiam się czy moje objawy są typowe, czy cokolwiek uda się potwierdzić.

Od kilku miesięcy dokuczał mi ból stawu biodrowo-krzyzowego z takim uczuciem rozpierania w miednicy. Potrafiło boleć tygodniami, teraz łapie mnie raz na jakiś czas. Na codzien czuje głównie sztywność i nieduży ból.

Bolą mnie też inne stawy. Ale to zazwyczaj jest taki ból jednodniowy. Czasem jest to bark, innym razem nadgarstek i tak różne stawy. Każdego dnia coś innego. Zazwyczaj jest to taki tępy ból, ale zdarza się że boli znacznie bardziej.

Czasem nawet jak nie odczuwam bólu to przy dotyku/ucisku dane miejsce bardzo boli, jakby było obite.

Mam też sztywność stóp, ból taki nad piętą. Utrzymuje się to ok godziny rano. W ciągu dnia różnie, ale zazwyczaj nie boli.

Czy to są objawy ŁZS? Czy po tych objawach uda się coś stwierdzić ? Idę niedługo do szpitala i boję się, że uznają mnie za wariatkę, że w badaniach nic nie wyjdzie i dalej zostanę bez diagnozy, jedynie z bólem

Przede wszystkim łuszczyca paznokci - to może być wysokie ryzyko ŁZS. Jeśli dodatkowo stwierdza Pani palce kiełbaskowate (może to być nawet jeden palec) to raczej pewne.Tak właśnie: mogą boleć różne stawy, mięśnie, ból wędrujący, niesymetrycznie, ból kłujący, rwący, "szpilki", wewnątrz kości, nawet zawiasów szczęki czy mega ból mostka.

Musi ktoś zdiagnozować.

Pytanie czy wykluczała Pani boreliozę poprzez badania Igg IGN lub (i) western blot? To może zlecić lekarz pierwszego kontaktu jeśli powie Pani że miała jakiś czas temu (nawet w latach) ukąszenie, ale zlekceważone, a teraz te objawy. Polecam zastanowić się nad kosmetykiem https://seborh.pl/