Skocz do zawartości
Forum

Materac dla nastolatka

Rekomendowane odpowiedzi

Dla nastolatka lepiej postawić na materac średniotwardy, bo dobrze podpiera plecy, ale jednocześnie nie jest niewygodny. Sprężynowy kieszeniowy to dobry wybór, bo sprężyny są rozmieszczone w osobnych kieszonkach, więc materac dopasowuje się do ciała, a nie ugina w jednym miejscu. Mój syn ma taki od ponad dwóch lat i nadal jest w świetnym stanie. Warto też sprawdzić, czy ma warstwę pianki na wierzchu, bo wtedy lepiej się na nim śpi. Możesz zerknąć na różne modele tutaj: https://sleepinghouse.pl/179-materace-sprezynowe-80x200. Dodatkowo dobrze, jeśli materac ma zdejmowany pokrowiec, bo w tym wieku łatwiej o zabrudzenia, a wtedy można go po prostu wyprać.

16 godzin temu, empelte napisał(a):

Cześć, szukam materaca 80x200 dla mojego syna (15 lat) i nie wiem, jaki będzie najlepszy. Nie chcę czegoś za miękkiego, żeby dobrze podpierał kręgosłup, ale też nie może być twardy jak deska. Czy sprężynowy będzie dobrym wyborem?

materac sprężynowy może być dobrym rozwiązaniem, zwłaszcza sprężyny kieszeniowe, które dobrze rozkładają ciężar ciała.