Skocz do zawartości
Forum

Co załagodzi trądzik różowaty

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, szukam kremu spf dla mojej wymagającej cery - wrażliwej, delikatnej, ultra skłonnej do rumienia jak i kremu na noc (trądzik różowaty wita) ale mieszanej i skłonnej do zapychania. Coś co NIE będzie typowo alkoholowe jak LRP Anthelios uvmun czy Garnier ultra-light anti dark spots (ten używam obecnie) ale też nie bardzo ciężkie, bielące i bez ultra świecenia...Pomocy.

ogólnie zawsze, ale tym bardziej przy trądziku bardzo ważna jest ochrona przed promieniowaniem UVA, czyli PPD w filtrze (standard to około 20, ja używam tylko filtrów z powyżej 45). dodatkowo jeśli jest to trądzik różowaty to ważna jest także ochrona przed IR, a więc nagrzewaniem tkanek, co powoduje rozszerzenie naczyń krwionośnych. z filtrów, które mają tę ochronę: emulsja spf BasicLab (PPD52, IR, HEV, satynowe wykończenie), krem spf Basic Lab (PPD46, IR, HEV, świetliste wykończenie), Pharmaceris capilar protect (PPD48, IR, przeznaczony do skóry naczyniowej i z trądzikiem różowatym, świetliste wykończenie) Nocna pielęgnacja też ma ogromne znaczenie i tutaj mogę polecić jedynie jeden kosmetyk, mianowicie krem do twarzy Acnerose