Skocz do zawartości
Forum

Martwe urodzenie

Polina226

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. 

W 38 tygodniu ciąży pojechałam do szpitala, bo przestałam czuć ruchy maleństwa. Myślałam, że może to zwiastun porodu... Zawiodłam się. Mina lekarza i najgorsze usłyszane słowa w całym moim życiu: "serduszko dziecka nie bije. Dziecko nie żyje". Załamałam się. Urodziłam martwego synka. To moja pierwsza ciąża, starałam się robić wszystko jak należy. Wszystkie wizyty u lekarzy, dodatkowe konsultacje, wszystko. Jeszcze nie otrzymaliśmy wyników sekcji, ale lekarze mówią, że może wcale nie poznamy przyczyny. Czy są tu mamy aniołków w podobnej sytuacji? Czy jest ktoś, kto po takiej stracie kolejny raz zaszedł w ciążę i wszystko skończyło się dobrze? Czy dostałyście jakiekolwiek wyjaśnienie tego co zaszło? Dodam, że ciąża była prawidłowa od początku do końca. Zero problemów, maluch rozwijał się prawidłowo. 

Łączę się w bólu. Ja pojechałam z akcją porodową (38+5), ale w trakcie porodu okazało się, że łożysko odpadło nagle i dostałam krwotoku. Pomimo szybkiej cesarki nie udało się uratować dziecka. Sekcja maluszka wykazała tyle, że przyczyną niedotlenienia było łożysko, ale nikt nie jest w stanie powiedzieć dlaczego miała miejsce taka sytuacja i czy może się powtórzyć.