Skocz do zawartości
Forum

1 czy 2? Help!

Gość Niepewna

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny!

Obecnie jestem 5 dni po terminie spodziewanej miesiaczki.. do tej pory wykonałam już 5 testów i wszystkie negatywne. Test wykonany dziś rano o czułości 10, też negatywny..chyba.. przez moment miałam wrażenie, że widzę tam 2 kreseczkę ale już sama nie wiem.. nie ukrywam, że bardzo chciałabym być w ciąży.. ogólnie czuje się inaczej niż "normalnie" przed miesiączka.. przy dotyku mam delikatnie obolałe piersi, gdzie zwykle przed okresem są mocno powiększone i ciągle bardzo bolesne. Mam też większy apetyt a wieczorami czuje delikatne mdłości.. sama już nie wiem czy sobie sama nie wmawiam tych objawów. Byłam ostatnio przeziębiona i zapewne to jest przyczyną opóźnienia, ale i tak gdzieś po cichu marzę, że może jednak..

Od razu dodam, że w tym tygodniu nie mam możliwości udać się do laboratorium i zrobić betę z krwi.. I nie wiem też czy jest sens kupować kolejne testy ciążowe czy odpuścić

Jak było u Was? Czy któraś miała taki przypadek, że tak czułe testy po takim czasie były negatywne a jednak była w ciąży?

Przyczyn spóźniającej się miesiączki może być wiele: stres, leki, choroba. Sama napisałaś że byłaś przeziębiona. Jeśli wykonałaś już 5 testów po spodziewanym terminie miesiączki i są one negatywne to raczej mała szansa na to byś była w ciąży niestety. Ale nie martw się, dbaj o siebie i odczekaj jeszcze kilka dni. Jeśli miesiączki nie będzie zrób kolejny test 🙂