Skocz do zawartości
Forum

Zakup nowego laptopa

Gość Marmira

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad zakupem macbooka - czy kupować rocznik bieżący czy spokojnie mogę brać wcześniejsze? Pytam, bo niedawno w Media markcie była promka na aira , wszystko super, ale facet mi powiedział że bebechy są sprzed 10 lat , w sensie nowe oczywiście , ale te podzespoły zostały wymyślone 10 lat temu i już dziś szału nie ma jeśli chodzi o porównanie z windowsowym lapkami w tym samym zakresie ceny tyle że bezpieczeństwo systemu pozostaje na wysokim poziomie ...no i się trochę zniechecilam chwilowo ...

Jeśli myślisz przyszłościowo kup nowego Maka z procesorem M1, są dużo bardziej wydajne i szybsze. Apple przenosi się na te procesory i jako że pod te procesory pisze się inaczej programy to pewnie za parę lat nie będzie wsparcia dla poprzednich wersji.

A ogólnie co do Maków, polecam, poprostu działa dobrze. Fakt, że za tę cenę można mieć wyższe parametry u innych producentów ale parametr, parametrowi nie równy. Szczególnie przy procesorze M1.

Sama kupowałam macbooka w tym roku, najnowsze modele na najlepszych procesorach znajdziesz na ispot https://ispot.pl/macbook-air-gwiezdna-szarosc Wybrałam ten właśnie model.