Skocz do zawartości
Forum

3 latek nie lubi rówieśników

Gość Magda

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z synkiem . Rozwija się rewelacyjnie. Wcześnie zaczął chodzi, jak miał 10 miesięcy. Zaczął mówić zdaniami przed 2 r.z . Co do ogólnego rozwój nie mam absolutnie zastrzeżeń. Super odnajduje się w grupie dzieci w wieku 4 lat i starszymi. Jest komunikatywni, otwarty i widać ze mega szczęśliwy ze może uczestniczyć w zabawie ze starszakami :) czasami tez się  „pobawi” z ogarniętym 3 latkiem . Niestety jest to cały czas rzadkość . On po prostu się ich boi, ze np ktoś mu wyrwie zabawkę, popchnie itp . Trwa to już ponad rok . Myślałam ze z tego wyrośnie, ale niestety nie . Nie pomagają regularne spotkania z koleżankami z dziećmi w podobnym wieku . Wręcz efekt jest odwrotny. Tak naprawdę chodzi o to ze 3 latki maja jeszcze etap wyrywania sobie zabawek i mój płacze i się boi jak na niego padnie . Dodam ze nie jest nie śmiałym i bojaźliwym dzieckiem do dorosłych i starszych dzieci. Uwielbia sport i nowe miejsca, maly odkrywca i towarzystwo innych . Dlatego tak mi to nie pasuje ze on tak długo nie moze się przełamać. Czy któraś z mamusiek miała podobny egzemplarz ? ;p