Skocz do zawartości
Forum

Glukoza na czczo

Gość Kolorowa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kolorowa

Cześć ! Zastanawiam się, czy powinnam się martwić kwestia cukru . 
Mianowicie. Jakoś w 25dc (w tym, którym zaszłam w ciaze) miałam ok 3 dniowe plamienia. Zrobiłam różne badania, w tym glukozę, która wyszła 98. Poszłam do gina takiego z marszu z tymi plamieniami. Beta była 55. On mówił, że beta niska (A to byl 3t3d), na usg nic nie widać poza trochę grubszym endometrium i nic nie robić. Cukier mówił, że fakt wysoki, ale przyjść za 2tyg i wtedy powtórzyć glukozę. Jak bedzie zła, to wtedy krzywą.  

Tydzień później byłam u swojej gin. Było już wszystko super widać. Zarodek 4 dni starszy. Glukoza wtedy 89. Moja gin powiedziała, że ten pierwszy pomiar mógł być spowodowany wieloma czynnikami: burzą hormonalną itp. Kolejne pomiary jak sobie robiłam podczas badań krwii to zawsze rząd 79-85 bez diety.

Teraz sie zastanawiam się teraz czy dobrze zrobiłam, że nie cisnęłam o krzywą. Bo w sumie zawsze jak badam cukier, to mam dobry.

Również zgadzam się co do poziomu glukozy na czczo w ciąży bo są wtedy inne limity,ale w Twoim przypadku mógł to być jednorazowy psikus. Ja też tak miałam,co już się potem nie powtórzyło,krzywa też wyszła ok. Mimo to może czasem warto jeszcze skontrolować glukozę dla pewności.

Cześć Bibs! Kontroluję cukier za każdym razem jak idę na pobranie krwii na badania, czyli co 2-3 tygodnie. I zawsze jest w normie dla ciężarnych. 🙂 Niestety nie mam gkukometru, żeby sprawdzać częściej. 😞 Jak do tej pory miałam kilka pomiarów i nigdy wynik powyżej 92 się nie powtórzył. Dodam, że w pierwszej ciąży ani po ciąży nie miałam problemu z cukrem. 😉 To 98 to jedyny tak wysoki wynik który mi wyszedł kiedykolwiek. Zazwyczaj miałam poniżej 90 nawet bez ciąży. 😉

Gość Kolorowa

Cześć Bibs! Kontroluję cukier za każdym razem jak idę na pobranie krwii na badania, czyli co 2-3 tygodnie. I zawsze jest w normie dla ciężarnych. 🙂 Niestety nie mam gkukometru, żeby sprawdzać częściej. 😞 Jak do tej pory miałam kilka pomiarów i nigdy wynik powyżej 92 się nie powtórzył. Dodam, że w pierwszej ciąży ani po ciąży nie miałam problemu z cukrem. 😉 To 98 to jedyny tak wysoki wynik który mi wyszedł kiedykolwiek. Zazwyczaj miałam poniżej 90 nawet bez ciąży. 😉