Skocz do zawartości
Forum

Chyba jednak ciąża.... :(

Gość Róża60607

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Róża60607

Kurcze ja już nie wiem co robić i myśleć.. Tak jak mówiliście, że nie jestem w ciąży tak już uwierzyłam. Stosunek miałam 13 grudnia. Beta hcg z krwi 13 i 29 stycznia wyszła taka sama czyli <1.10mlU/ml. 19 grudnia i 18 stycznia miałam skąpe plamienia bardzo. Dziś robiłam test ciążowy sikany i chyba po czasie trochę(nie wiem dokładnie ile po czasie bo po 5 min nic nie było to wsadziłam do szafki i potem wyjęłam i patrze ze jest( jutro mam zamiar zrobić jeszcze raz ten sam test z rana) wyszła blada kreska, gdzie zawsze inne testy jak sprawdzałam po czasie  to nigdy nie wychodziła żadna 2 kreska... 

Gość Sylwia 86.

Jeżeli stosunek był 13 grudnia i betę robiłaś miesiąc później a jej wynik 1,1 to napewno z tamtego stosunku nie jesteś w ciąży. Lepiej idź do lekarza może cylk ci się poprzestawial. Odczyt testu po czasie dłuższym niż na ulotce nie ma sensu. Może być zaklamany.jezeli nadal masz wątpliwości to idź rano na betę tylko do tego samego labu co ostatnio. 

Gość Róża60607
6 minut temu, Gość Sylwia 86. napisał:

Jeżeli stosunek był 13 grudnia i betę robiłaś miesiąc później a jej wynik 1,1 to napewno z tamtego stosunku nie jesteś w ciąży. Lepiej idź do lekarza może cylk ci się poprzestawial. Odczyt testu po czasie dłuższym niż na ulotce nie ma sensu. Może być zaklamany.jezeli nadal masz wątpliwości to idź rano na betę tylko do tego samego labu co ostatnio. 

Opłaca się iść na przykład jutro na bete skoro byłam 29 stycznia? 

Jeżeli ostatni stosunek był 13 grudnia, a betę robiłaś ostatnio 29 stycznia i wyszła negatywna to w ciąży nie jesteś. 

Wynik testu fałszywie czytasz jako pozytywny. Nie sprawdza się wyniki testu po czasie wskazanym w ulotce - NIGDY!

Udaj się do ginekologa bo cykl Ci się prawdopodobnie poprzestawiał.

Gość Róża60607
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Jeżeli ostatni stosunek był 13 grudnia, a betę robiłaś ostatnio 29 stycznia i wyszła negatywna to w ciąży nie jesteś. 

Wynik testu fałszywie czytasz jako pozytywny. Nie sprawdza się wyniki testu po czasie wskazanym w ulotce - NIGDY!

Udaj się do ginekologa bo cykl Ci się prawdopodobnie poprzestawiał.

No ale robiłam chyba z 20 testów jak nie więcej i zawsze po godzinie bądź jednym dniu a nawet i więcej to nie było 2 kreseczki ani cienia nic.. 

Droga Różo my tobie tutaj już nic nie wymodzimy. Dziewczyny tobie dały doskonałe wskazówki i to od Ciebie zależy co z nimi zrobisz. Testów nie odczytuje się po godzinie czy 2 dniach, bo wynik nie jest wiarygodny. Jeśli masz wątpliwości co do naszych przekazów to jedynym rozwiązaniem będzie zrobienie jeszcze raz bety. Jeśli wynik będzie nadal >1.1 tzn że w ciąży nie jesteś i idź do ginekologa. Pozdrawiam.

Gość Róża60607
Godzinę temu, Gość Ogvh napisał:

Droga Różo my tobie tutaj już nic nie wymodzimy. Dziewczyny tobie dały doskonałe wskazówki i to od Ciebie zależy co z nimi zrobisz. Testów nie odczytuje się po godzinie czy 2 dniach, bo wynik nie jest wiarygodny. Jeśli masz wątpliwości co do naszych przekazów to jedynym rozwiązaniem będzie zrobienie jeszcze raz bety. Jeśli wynik będzie nadal >1.1 tzn że w ciąży nie jesteś i idź do ginekologa. Pozdrawiam.

https://ibb.co/JQr8pPt test z dziś rana

Od cyklu w grudniu do teraz a mamy luty miałabyś mocne grube krechy. A beta byłaby między 2,000 a 120,000. Ty w ciąży nie jesteś i nie wmawiaj sobie. Idź do lekarza albo czekaj na kolejny okres. Na wszystkich forach pytasz o to samo, nie wiem czekaj aż ktoś Ci przytaknie? 

Kobieto to już się robi męczące... Zadajesz to samo pytanie co chwilę. Na teście nie ma drugiej kreski, a beta też wskazuje na brak ciąży. Co do odczytania wyniku wystarczy sobie przypomnieć jak wygląda znak mniejszości i większości. Nie wiem, czy bardzo pragniesz tej ciąży, ale skoro masz takie nastawienie i ciężko Ci cokolwiek zrozumieć to może najpierw udaj się do specjalisty i wszystko sobie poukładaj, bo w Twoim myśleniu nie ma logiki...