Skocz do zawartości
Forum

Beta HCG

Gość Marlena

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gość Marlena

Cześć dziewczyny. Zacznę od tego że w listopadzie 2k20 bylam w ciąży, w 4 tyg poroniłam. Było to samoistne poronienie. Byłam u lekarza (18.12.20) i mówił że jeśli do 2 tyg nie dostanę miesiączki to mam się. Zgłosić. Były święta, początek roku więc nie poszłam. 3 stycznia br zrobiłam test, wyszedł pozytywny, potem zrobiłam drugi i też poz. Potem jeszcze były 3 i też pozytywne. Wybrałam się do ginekologa 5.01, stwierdził że ciąża jest PRAWDOPODOBNIE ale nie może jej potwierdzić bo jest zbyt wczesna. Wysłał mnie na badania beta HCG. Wynik mi wyszedł taki " 705,730 mlU/ml". Jutro idę do gina ale WARIUJE bo wynik wydaje mi się zbyt duży (?) co do wieku ciąży a co najlepsze Chyba nie umiem go odczytać. Proszę, jeśli jesteście mi w stanie pomóc, będę wam wdzięczna. 

4 godziny temu, Gość Olga napisał:

Dziewczyny, lekarz powiedział że to 5 tydzień 4 dzień. Jestem w szoku, bo słyszałam o dwu tygodniowej😜🤣

Jak ciąża może być 2 tygodniowa? W 14dc to do zapłodnienia dochodzi 😊. Cudownie że się wam udało. Pozdrawiam.

W dniu 9/1/2021 o 4:38 PM, Gość Abc napisał:

Byłam wczoraj u ginekologa i wszystko ok. Zrobił mi usg dopochwowe patrzył na macicę i mówił że podczas brania zastrzyków macica jest wąska a u mnie była taka większa ale nic nie powiedział więc chyba ok, ja już nie wiem od czego te zawroty głowy miałam a teraz mdłości mam. Skoro nie jestem w ciąży to nie wiem od czego to, a może za wcześnie i nic nie było widać?