Skocz do zawartości
Forum

Bluzki

Gość Agnieszka3!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Agnieszka3!

Część. Poszukuję bluzek które będą długie i wąskie....

Moje dzieci są szczupłe, bardzo wysokie i przede wszystkim długie w tlowiu. Gdy były małe to praktycznie nie mogły nosić body i pajaców, bo gdy na długość były im dobre to musiały miec co najmniej dwa razy podwinięte rękawy. W swojej szafie mam ubrania 5.10.15, cocodrillo, cool club, Pepco, hm, Lidl i Sinsay.  Mam wrażenie, że wszystkie bluzki są na styk, a po praniu wszystkie bluzki robią się za krótkie. Po podniesieniu rąk widać gołe plecy, nawet gdy biorę rozmiar większe. 5 latek nosi 134!!! Już nie wiem gdzie mam kupować bluzki... Polecicie coś Drodzy Rodzice?

Ja dla wysokich dzieci polecam po prostu minimalistyczne ubranka oversize, są one zwykle dłuższe, więc na wyższe dziecko jak znalazł 😄 Tu: https://smilegirls.pl/blog/2022/12/27/eleganckie-bluzki-dla-dzieci-nasze-typy/ znajdziesz przykłady eleganckich bluzeczek dziecięcych, w tym te oversize, moim zdaniem warto się zapoznać, bo niektóre z tych propozycji są dość nietypowe. Ja sama wolę ubierać dzieci minimalistyczne i mi takie ubrania przypadły do gustu, nie wiem jak tobie i twoim pociechom. 🙂