Skocz do zawartości
Forum

Czy po twarzy widać ciąże?

Gość Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny.  

Niedawno się dowiedziałam że jestem w ciąży ( 3 tydzień) i czytałam odnośnie tego wiele artykułów i filmów na yt. Gdzieś odbiło mi się o uszy że w ciąży zmienia się trochę twarz (okrągła zarumieniona) stopy się powiększają i coś Z włosami że inaczej wyglądają chyba  czy jakoś tak .  To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy będę  to miała. Albo jak zrobię sobie zdjęcie bez brzucha to będzie to widać że inaczej wyglądam? Bo w inernecie  nie wszystko to prawda. Proszę o odpowiedź jeśli coś wiecie na ten temat. 

Może się zmienić pod wpływem.. przytycia 😉 a nogi mogą puchnąć z powodu odkladajacej sie wody.

Jednak póki co u mnie bez zmian jeśli chodzi o twarz, nogi czy włosy... A jestem już w 6 miesiącu. Jedyne co to brzusio się powiększył 

Każda przyszła mama przechodzi ciążę  inaczej. Napewno przybywa jej parę kilo, w związku z tym i na twarzy robi się okraglejsza 😊. Ale to jest normalka. Stopy puchna bo woda się odkłada i to też jest normalne. Piersi robią się większe. Trzeba dbać o ząbki. A z włosami różnie bywa mi np.nie wypadaly.

U mnie włosy były totalnie bez różnicy, nic nie przybyło nic nie wypadło. Wodę nabrałam dwa dni przed porodem i faktycznie buzię miałam jak księżyc w pełni i dłonie jak serdelki 🙈. A cała ciążę zmieniał się tylko brzuch, tak naprawdę pojawił się dopiero w 6 miesiącu 🤷

Ale oczywiście każda kobita i cisza inna ❤️.

Nudnych 9 miesięcy życzę kochana 😘