Skocz do zawartości
Forum

Problemy na usg

Gość Izabela

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie do pan ciężarnych w 30 tyg otóż moja ciaza przebiegała ksiazkowo do 27 tyg aż do wtedy kiedy dowiedziałam się ze Przytyłam 7 kg w ciągu 5 tyg co się wydaje dużo i po prawej stronie macicy mam w 2 punktach słaby przepływ pi 1.21 i nocz(nie wiem czy to tak się pisze) biorę acard Byłam wczoraj u lekarza w 30 tyg i okazuje się Że mam mala ilość wód i nadal 2 przepływy złe z prawej strony podobno dziecko według kończyny jest o tydzień mniejsze lekarz zalecił dietę i wgl ale się boje ze coś może być z dzieckiem nie tak

co do przepływów Ci nie odpowiem bo nie znam sie ale jeśli chodzi o usg to odchyły na nich są nawet do 0,5 kg o czym sie przekonałam w 1 ciąży. W 33 tc dzidzia była malutka o 3 tyg w stosunku do daty z okresu a wszystko zakończyło sie dobrze , urodziłam 3700 , dwa dni po terminie z miesiączki. Teraz jestem 30 tc i juz wg usg 3 trym jestem o tydzień do tylu.

Ja miałam w 35 tc źle przepływy. Kiedy synek na usg wyszedł już ponad 3 tyg mniejszy zdecydowano o cięciu w 38 tc że względu na  duze ryzko zamrtwicy. Na szczęście oddychał. Lekarz wykonujący cięcie powiedział że to był ostatni moment na urodzenie zdrowego dziecka. Poza hipotrofią i kilkoma drobnymi wadami, z którymi już sobie poradzilismy synek jest zdrowy. Z przeplywami nie ma żartów i powinnaś mieć je częściej teraz kontrolowane. Ja lezalam w szpitalu i miałam ktg 3 razy dziennie, a potem już nawet w nocy bo zapisy były niepokojące  absolutnie nie chce Cię straszyć, bo zapewne wszystko będzie dobrze, ale nie pozwól lekarzowi też bagatelizować niczego.