Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Smutna

Wyniki badań

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Smutna

TSH 4.06

FT4 13.8

FT34.89

PROLAKTYNA 371

TESTOSTERON 0.77

Czy dobre są te wyniki? 

2 razy już poroniłam. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Smutna

Napisze dokładnie jak mam i niech się ktoś wypowie? Proszę 

TSH 4.06 lU/ml  zakres 0.270-4.200

FT4 13.8 pmol/l zakres 12.00-22.00

FT3 4.89 pmol/l zakres 3.10-6.80

PROLAKTYNA 371 lU/ml zakres 102-496

TESTOSTERON 0.77 ng/ml zakres 0.06-0.82

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli starasz się o dziecko to TSH zdecydowanie za wysokie. Moje TSH przy staraniach było podobne do Twojego i lekarz przepisał mi euthyrox 25 i mam nadzieje, ze za ok 2 tyg zobaczę dwie kreseczki, bo biorę już 4 tydzień. 


06.2016 synek ❤️

05.2019 córcia Aniołek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Smutna

Tak staramy się o dzidziusia. Jak długo bierzesz euthyrox 25. I na co to dokładnie jest 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak jak napisałam wyżej to biorę już 4 tygodnie. A jest na niedoczynnosc tarczycy. Wyniki ft3 i ft4 miałam w normnie tak jak Ty


06.2016 synek ❤️

05.2019 córcia Aniołek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Smutna
21 minut temu, Anna.a napisał:

 

A jak długo masz brać? A jak u ciebie waga jak bierzesz hormon? I jak zaczęłaś brać lek to od razu możesz się starać o dzidzie? Czy na jakiś czas lekarz zabronił? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak długo ? Hmm... mam się skontaktować z endokrynologiem z ponownymi wynikami badan. Co do wagi to bez zmian. I starać się mogę cały czas nie ma przeciwwskazań. Tylko lekarz powiedział, że jeżeli będę w ciąży to mam zwiększyć dawke z 25 na 50. 


06.2016 synek ❤️

05.2019 córcia Aniołek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Asia

TSH faktycznie za wysokie i zdecydowanie należy skontaktować się z endokrynologiem by to obniżyć przed planowaną ciążą. Ale niekoniecznie tym są spowodowane poronienia (leczę się na niedoczynnosc tarczycy i w 4tc tsh było 6,8... zwiększyłam dawke lekow, teraz juz 20tc). Warto się przebadac w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, z krwi badania: antykoagulant toczniowy, przeciwciala antykardiolipinowe, przeciwciala anty b2 glikoproteinie. To jest czestą przyczyną poronień na początku ciąży. Mam niestety dodatnie te przeciwciała i od początku cyklu koncepcyjnego brałam acard75, a od pozytywnego wyniku testu ciążowego clexane60 i tak do końca ciąży, a wlaściwie połogu...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Smutna

Kochane a powiedzcie mi czy te badania co teraz robiłam to tylko z tymi badaniami iść do endokrynologa? Czy jeszcze jakieś zrobić, czy zleci już dodatkowe badania endokrynolog? Jeśli tak to jakie? I w ogóle jak wygląda taka wizyta u endokrynologa? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...