Skocz do zawartości
Forum

Test pozytywny krwawienie

Gość Myszka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 14 marca ostatnia miesiączka, 15 kwietnia zrobiłam test(pozytywny) 😍 20 kwietnia krwawienie (zrobiłam kolejny test-pozytywny) pojechałam do lekarza, zrobił usg dopochwowe, ale nie widzi ciąży, powiedział że są 3 opcje albo wczesna ciąża i jeszcze nie widać, albo ciąża pozamaciczna, albo poronienie 😥. Przepisał 3xduphaston i kazał zrobić beta hcg. W środę idę na krew i w piątek. Aż się boję. Czy miał ktoś też tak i wszystko było ok? 

Gość Paulina 28

Myszka... Jezeli jest krwawienia jak przy okresie to niestety nie ma szans.... 5 lat temu tez tak mialam... Zrób badania hormonalne jeżeli coś będzie nie tak, niech lekarz przepisze duphaston od owulacji i podtrzyma ciążę... Jednak trzymam kciuki. 

Dziękuję, kochane jesteście. W poniedziałek dam znać jaka beta hcg. Ale coś czuję że znów poronienie. Jakie to niesprawiedliwe, jedni mają na pstryknięcie, albo krzywdę robią dzieciom, a drugi by bardzo chciał maleństwa a nie udaje się. 

W dniu 24/4/2020 o 10:27 PM, Gość Myszka napisał:

Dziękuję, kochane jesteście. W poniedziałek dam znać jaka beta hcg. Ale coś czuję że znów poronienie. Jakie to niesprawiedliwe, jedni mają na pstryknięcie, albo krzywdę robią dzieciom, a drugi by bardzo chciał maleństwa a nie udaje się. 

No niestety ŻYCIE! Nie ma takiego czegoś jak sprawiedliwość i nigdy nie będzie i nie ma co deliberować

Gość Paulina 28

Myszka... Kiedys tez poronilam samoistnie ale z perspektywy czasu powiem Ci szczerze że przy takich poronieniach sa to zarodki z wadami genetecznymi i lepiej wcześniej staracic taka ciążę niz np. Stracić ja później i jeszcze bardziej cierpieć. Moze to brzmi okrutnie ale niestety tak jest... A uwierz mi ze jeszcze będziesz miala dziecko. Powodzenia i duzo zdrowka. 

Gość Myszka

Boże jak bardzo bym chciała drugie dziecko. To już drugie poronienie. Dostałam skierowanie na badania TSH, FT3, FT4, Testosteron i prolaktyna. 2 lata temu miałam wyższy testosteron, może to jest powód. Badania mam zrobić po miesiączce, więc za jakieś 3-4tyg(pewnie) a takie pytanie jeszcze jak można (leczyć) obniżyć testosteron.