Skocz do zawartości
Forum

Krwawienie w 5 tyg pomocy

Gość Paula

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was moze któraś mi pomoże wesprze. A więc jestem w ciąży według lekarza 5-6tydz. Początek ostatniego okresu miałam 01.03. Bete mialam zrobić dopiero po świętach. 

Od dziś rana zaczęłam krwawiec, odrazu pojechałam do gimekologa prywatnie pierwszego lepszego ktory zgodził się mnie przyjść o 9 rano bo dzwoniłam do szpitala to karz stwierdził ze jak. Chcę to mogę przyjechać ale jak to powiedział co ma być to będzie. 

Ginekolog zrobił USG i stwierdził ze jest pęcherz ciążowy czy jakos tak ale bez zarodka i stwierdził 3 opcje. 

1.ciąża obumarla we wczesnym stadium i nie widać zarodka. 

2.(najbardziej prawdopodobne) ciąża pozamaciczna) chociaż nie znalazł w jajnikach czy cos zarodka. 

3. Najmniej prawdopodobna ciąża jest za wczesna żeby ja zobaczyć

Moje pytanie czy któraś z Was tak. Miala czy mogę jeszcze myśleć pozytywnie? 

Lekarz nie przepisał mi żadnych leków kazał czekać przyjść w poniedziałek na oddział do niego to zrobi jeszcze raz usg i gdy będzie to możliwie czyli we wtorek żebym zronilam bete. Zwariuje do. Poniedziałku. Do tego nie mam żadnego bólu jestem tylko bardziej osłabiona. 

Gość Paulina 28

A krwawienie dalej masz??? Ja kiedyś mialam taka sytuacje ze bylam w ciazy 4-5 tydzien i dostalam krwawienia odrazu do szpitala i samoistnie poronilam. W tak wczesnej ciazy jak jest krwawienie raczej nic nie zrobia lekarze. Daj znac koniecznie jak twoija historia potoczyla się. 

41 minut temu, Gość Paulina 28 napisał:

A krwawienie dalej masz??? Ja kiedyś mialam taka sytuacje ze bylam w ciazy 4-5 tydzien i dostalam krwawienia odrazu do szpitala i samoistnie poronilam. W tak wczesnej ciazy jak jest krwawienie raczej nic nie zrobia lekarze. Daj znac koniecznie jak twoija historia potoczyla się. 

Tak dalej krwawie ale bie jest ono ani silniejsze ani słabsze do tego nie mam żadnych bólów  ani skrzepów a nawet miałam troche apetytu ale tez chociaż cały czas leżę to czuje sie starsznie zmęczona. Ja poroniłam rok temu ale wtedy działo to się inaczej było w 8 tyg wieczorem zaczęłam krwawić a w nocy juz było po wszystkim do tego mialam duży ból brzucha. Naczytałam soe juz różnych stron w internecie i wyczytałam ze dużo kobiet krwawilo z różnych powodów a jednak urodziły zdrowe maleństwo i Ja staram sie nie załamywać i jednak mam nadzieję ze jeszcze będzie dobrze i pojawi sie zarodek w macicy bo jak lekarz powiedział do zapłodnienia napewno doszło i macica jest powiększona itp zreszta on tyle mówił a Ja to w takim stresie byłam ze ciezko mi przetoczyć jego słowa ale ostatnie zdanie brzmiało do ciąży napewno doszło ale poronienia jak narazie nie stwierdza ciazy pozamacicznej też nie może i zostało tylko czekać do poniedziałku na kolejne USG. 

Gość Paulina 28

Ja tez jak poronilam to mnie brzuch nie bolal, miala puste jajo i krwawienia wiec ciężko o rokowania ciąży... Co innego gdyby byl zarodek. Ja jak wtedy poronilam to tez byl pusty pecherzyk bez zarodka... Najgorzej ze na tak wczesnym etapie ciazy lekarze nic nie moga zrobić. 

Gość Paulina 28

Ogyh ja tamto poronienie mialam jakieś 5 lat temu, 2 dni wcześniej bylam na usg i byl pusty pecherzyk i po 2 dniach dostałam okres pojechalam odrazu do szpitala i bylo samoistne poronienie. Teraz jestem w 11 tygodniu ciąży i ciaza przebiega prawidłowo w 6 tygodniu już widzialam bijace serduszko 💛  

Moim zdaniem jezeli jest krwawienie to niestety dobrze nie wróży  ☹️

1 minutę temu, Gość Paulina 28 napisał:

Ja tez jak poronilam to mnie brzuch nie bolal, miala puste jajo i krwawienia wiec ciężko o rokowania ciąży... Co innego gdyby byl zarodek. Ja jak wtedy poronilam to tez byl pusty pecherzyk bez zarodka... Najgorzej ze na tak wczesnym etapie ciazy lekarze nic nie moga zrobić. 

Ja właśnie jak poronilam w tamtym roku to miałam śliny ból brzucha a w nocy takie skurcze jak przy porodzie później maialam duzo skrzepów. Najgorsze jest ti ze teraz przez tego wirusa musze czekac do wtorku żeby zrobić bete i po 24h znów i jak lekarz mówił jeżeli sie podwoi czyli ciąża sie rozwija i poprostu owulacja się przesunęła i do zapłodnienia doszło później. 

Gość Paulina 28

Paula w poniedzialek na usg wszystkiego sie dowiesz. I wtedy zobaczysz czy robić ta bhcg czy nie. Szkoda ze wcześniej nie zrobiłaś bhcg. Ja 4 dni przed okresem zrobiłam test wyszedl pozytywny a w dzień okresu zrobilam bhcg i po 2 powtorzylam sama dla siebie zeby wiedzieć ze jest dobrze. 

4 minuty temu, Gość Paulina 28 napisał:

Paula moze byc i tez tak ze owulacja sie przesunela ale niestety jak masz krwawienie to nie wróży nic dobrego niestety. 

Zdaje sobie z tego sprawę ale póki nie mam 100%pewności niechce sie załamywać. Chociaż rano to myślałam że zejdę na zawal ale tez ovawaim sie tej ciąży pozamacicznej lekarz stwierdził ze to może być najbardziej prawdopodobne ponieważ właśnie okolo 5-6 tyg zaczyna sie krwawienie i mówił ze jezeli tylko zacznie mi sie w glowie kręcić odrazu szpital. A z tego co sie orientuje większość kończy sie operacja 

7 minut temu, Gość Paulina 28 napisał:

Paula w poniedzialek na usg wszystkiego sie dowiesz. I wtedy zobaczysz czy robić ta bhcg czy nie. Szkoda ze wcześniej nie zrobiłaś bhcg. Ja 4 dni przed okresem zrobiłam test wyszedl pozytywny a w dzień okresu zrobilam bhcg i po 2 powtorzylam sama dla siebie zeby wiedzieć ze jest dobrze. 

Bety nie zrobiłam ponieważ test zronilam w czwartek i to byl 5 dzień jak. Okres mi sie spóźniał a często miałam tak ze okres mi sie przesuną o 2 czy 4 dni. I dopiero na bete moglam iść we wtorek. 

Godzinę temu, Gość Gość Ogvh napisał:

Godzinę temu, Gość Paula napisał:

A byłam u lekarza co Ci powiedział? I jak sie ogólnie czujesz? Masz jakieś bóle? 

Czuje się super. Nie czuje się jak na ciążę. Czasami mnie pobolewa na dole raz bardzo mocno A raz tylko długo cmi. Piersi mnie wogóle nie bolą, nie mam mdłości. Jest zupełnie inaczej niż we wcześniej ciąży...

Lekarka przepisała mi tylko Luteine i powiedział że macica nie jest powiekszona. Zresztą trzymala mnie na kilometr i nie zabrdzo chciala ze mna rozmawiać no bo wirus, i ta wizyta była taka wlazł-wlazł .

5 minut temu, Gość Ogvh napisał:

Czuje się super. Nie czuje się jak na ciążę. Czasami mnie pobolewa na dole raz bardzo mocno A raz tylko długo cmi. Piersi mnie wogóle nie bolą, nie mam mdłości. Jest zupełnie inaczej niż we wcześniej ciąży...

Lekarka przepisała mi tylko Luteine i powiedział że macica nie jest powiekszona. Zresztą trzymala mnie na kilometr i nie zabrdzo chciala ze mna rozmawiać no bo wirus, i ta wizyta była taka wlazł-wlazł .

U Mnie macica jest większa taka jak. Powinna być na 5 tydz ciąży i jajnik w którym doszło do zapłodnienia tez jest większy to znaczy pokazywał mi na usg ze widać w jajniku ze było zapłodnienie itp obejrzał dokładnie na uag drogi rodnne itp i no sam nie wie na 100 procent a niechce wprowadzać mnie w błąd. 

Paula mi Pani doktor powiedziała że macica nie jest powiekszona jak na ciążę. Podczas usg powiedziała że ciąża jest Ale pecherzyk jest pusty. Powiem Ci że nawet monitora usg nie przekrecila w moja stronę bym mogła zobaczyć, to o czym mówi. Zdjęć też nie pokazała. Zobaczyłam je dopiero gdy o nie poprosiłam. 

Paula ostatnią @ miałaś 1.03. Czyli jesteś w 6tc. A kiedy byłaś u ginekologa? Dzisiaj? 

We wcześniejszej ciąży 6-7tyg.( dokładnie w 42 dniu ciazy) juz było widać pecherzyk z zarodkiem

Wiem kiedy moglo dojść do zapłodnienia, w 12dc przy cyklach 28dniowych. 

Gość Paulina 28

Ja akurat byłam rowno w 6 tyg ciazy na usg to widzialam zarodka z bijacym serduszkiem. Takze w 6 tygodniu lekarz powinien cos zobaczyc.... 

Najgorsze jest to ze Paula miala krwawienie, mimo to trzymam kciuki za jutrzejsze usg. 

A jak dzisiaj Paula twoje krwawienie??? 

2 godziny temu, Gość Paulina 28 napisał:

Ja akurat byłam rowno w 6 tyg ciazy na usg to widzialam zarodka z bijacym serduszkiem. Takze w 6 tygodniu lekarz powinien cos zobaczyc.... 

Najgorsze jest to ze Paula miala krwawienie, mimo to trzymam kciuki za jutrzejsze usg. 

2 godziny temu, Gość Paulina 28 napisał:

Wiesz co po nocy było minimalne teraz w dzień chwilę pochodziłam i jest takie srednie takie jak wczoraj rano czułam sie świetnie teraz zronilam sałatkę i jestem wyczerpana. Dodam ze nadal żadne bole ani skrzepy sie nie pojawiły 

15 minut temu, Gość Paula napisał:

Wiesz co po nocy było minimalne teraz w dzień chwilę pochodziłam i jest takie srednie takie jak wczoraj rano czułam sie świetnie teraz zronilam sałatkę i jestem wyczerpana. Dodam ze nadal żadne bole ani skrzepy sie nie pojawiły 

Ale to krwawienie tez bie jest takie duże ani wczoraj ani dzisiaj. Powiem tak jedna podpaska wystarczyła by spokojnie naa cały dzień nie przemokla by. 

5 minut temu, Gość Paulina 28 napisał:

To trzymam kciuki aby bylo dobrze 😊 a w okres mialas takie krwawienie czy mocniejsze? Daj jutro znac co powiedział lekarz, a jutro o której jedziesz? 

W okres miałam takie krwawienie jak zwykle niczym sie nir różniło od pozostałych ale było duzo większe od tego co jest teraz. Na 10 mam być u niego na oddziale.