Skocz do zawartości
Forum

Crazy Mums

Rekomendowane odpowiedzi

pinklady
cześc Wam!
sory że ja z innej beczki.
mam pytanie.
gdzie sie składa papiery na zasiłek wychowawczy? i jakie papiery musze do tego mieć?
pytam bo nie składałam po macierzyńskim , myslałam że mi zarobki przekraczają, tymczasem mąż koleżanki całkiem sporo zarabia i ona dostała więc pomyślałam że i ja spróbuję. wie ktoś?

pinki składa się wniosek do opieki społecznej
dochód na osobę to 504 zł a więc u Was 2016zł tyle mąż może max zarabiać
składasz wniosek o zasiłek rodzinny a zasiłek wychowawczy jako dodatek do rodzinnego
rodzinny to 64 zł na starszego syna a na małego 48zł na miesiąc

Gość kwiatuszek9876

witam dziewczny powiem wam ze nie chce mi sie czytac tego co naskrobalyscie wiec tylko tą stronkę przeczytałam :)) nie miejcie mi tego za złe :)
Moja Gabi już śpi na spacerku byłyśmy obiadek dla niej wstawiony :) a ja piję kawkę i jem galaretkę z ananasem :))
Ja pamiętam jak mała urodziłam to zimy wogóle nie było i codziennie z nią wychodziłam a teraz jak się patrzy na młode matki to wogóle by nie wychodziły bo zimno bo to i tamto

Gość kwiatuszek9876

Niusiak powiem ci ze tak ja np patrze jak sa te dzieci opatulone to szok . nawet przedwczoraj ( byla taka sobie podoga ) szla babci z wnuczka i pyta sie mnie czy mojej nie jest za zimno , a ja patrze a tamto dziecko zakryte tak jak niemowlak i wogole go nie widac a miala tamta mala juz rok .