Skocz do zawartości
Forum

Clostilbegyt? Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Helios ja 37  więc ten tego 🙂

mnie boli brzuch prawa lewa strona i środek 😞 i boli mnie chyba cały czas   teoretycznie 9 dni do @ chociaż po luteinę różnie mogę dostac. 

i znowu muszę betę zrobić bo jak nie muszę odstawić luteinę / estrofem . 

zawsze nie mogę się doczekać testowania a teraz mam ochotę po prostu o tym nie myśleć bo najbardziej obawiam się zawodu 

Ja tu cały czas Was poczytuje, nie odzywam się bo ostatnio trochę za dużo mnie tu było. 
Jezuu Beti kochana jak ja mocno trzymam kciuki! 😊 no... ja już nie mam wątpliwości, czekam cierpliwie na oficjalne wieści ❤️
Katarnia, dzięki, u mnie bez zmian, wczoraj gorszy dzień, dzisiaj lepszy, ale ciągnę ten wózek 😊

Ewa0 biedulko a może spróbój takich „babcinych” sposobów? Ja znam dwa:

1. posmarować skronie amolem albo kocią maścią

2. namoczyć w lodowatej wodzie ręcznik, mocno go odsączyć i mocno zawiązać nim głowę, tak ucisnąć.

Nie wiem czy są skuteczne ale warto spróbować 😊

Czekam na wieści od reszty testujących 😊

Gość Daisygirl
3 godziny temu, Gość Helios napisał:

Reasumując pytanie o Wasz wiek, popadłam w melancholię.... Kurza twarz jestem najstarsza..... 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭 

Spokojniej niedzielki dziewczynki 😘

Helios, nie bierz do glowy 😊 ja mieszkam za granica i Katarina ma racje, mowiac ze na zachodzie nikt się wiekiem nie przejmuje a wiekszosc mysli o dzieciach po 35 rż☺️ Zazdroszcze Wam ze macie mozliwosc leczyc się w Polsce, u mnie tutaj jest ciezko znalezc jakiegos dobrego lekarza :(( 1szy w ogole nie wspomnial ze trzeba robic monitoring i zapowiedzial ze jesli się nie uda po 3ech miesiacach z clo to od razu in vitro.

Ja do Was piszę z Częstochowy a w lutym mi stuknie 30 😊 mój lekarz trafił na kwarantannę i wizytę przesunęli dopiero na 28 grudnia. Czy Was też po duphastonie tak bolą piersi? Przecież mój małż jak mnie dzisiaj trącił niechcąco to myślałam, że go skrócę o głowę 😖

Gość Magdalena

Jak ja się źle czuje po ovitrelle 😪 mdłości i potworny ból głowy....

Bzykanie było wczoraj i dziś. W planach jutro i w środę. 

Czy laparoskopia jajnikow to to samo co hsg😅

Beti trzymam kciuki mocno 😘

Dzięki dziewczyny za wszystkie rady. 

W styczniu robię wszystkoe badania i mam już namiary na lekarkę, która specjalizuje się w problemach z niepłodnością. Mąż jutro ma się umówić na badanie nasienia, ale niestety podobno terminy są bardzo odległe. 

W piątek byłam na monitoringu, pęcherzyk 23 mm. Jutro idę znowu żeby sprawdzić czy pękł. Od piątkowego wieczoru boli mnie podbrzusze. Też tak miałyście po clo? 

Mam 26 lat i jestem prawnikiem i pracuje w kancelarii. Stresu w pracy mam dużo i myślę, że faktycznie to może wpływać na problem z zajściem w ciążę. 

Dzięki dziewczyny za wszystkie rady. 

W styczniu robię wszystkoe badania i mam już namiary na lekarkę, która specjalizuje się w problemach z niepłodnością. Mąż jutro ma się umówić na badanie nasienia, ale niestety podobno terminy są bardzo odległe. 

W piątek byłam na monitoringu, pęcherzyk 23 mm. Jutro idę znowu żeby sprawdzić czy pękł. Od piątkowego wieczoru boli mnie podbrzusze. Też tak miałyście po clo? 

Mam 26 lat i jestem prawnikiem i pracuje w kancelarii. Stresu w pracy mam dużo i myślę, że faktycznie to może wpływać na problem z zajściem w ciążę. 

Godzinę temu, Gość Magdalena napisał:

Jak ja się źle czuje po ovitrelle 😪 mdłości i potworny ból głowy....

Bzykanie było wczoraj i dziś. W planach jutro i w środę. 

Czy laparoskopia jajnikow to to samo co hsg😅

Beti trzymam kciuki mocno 😘

Dziewczyny wytłumaczcie mi coś... przecież ovitrelle wywołuje pęknięcie pęcherzyka w ciągu 24-36godzin, czy się mylę? To czemu zawsze tu ktoś pisze o planowanych przytulankach nawet kilka dni później? Przecież to nawet lepiej kilka dni przed owu, albo przed ovitrelle współżyć skoro plemniki mogą się nawet kilka dni utrzymać w nas 😉 czyli prosty bilans... zaczynamy starania od razu jak skończy się @ 😉

Gość Magdalena
8 minut temu, Gość Olgik napisał:

Dziewczyny wytłumaczcie mi coś... przecież ovitrelle wywołuje pęknięcie pęcherzyka w ciągu 24-36godzin, czy się mylę? To czemu zawsze tu ktoś pisze o planowanych przytulankach nawet kilka dni później? Przecież to nawet lepiej kilka dni przed owu, albo przed ovitrelle współżyć skoro plemniki mogą się nawet kilka dni utrzymać w nas 😉 czyli prosty bilans... zaczynamy starania od razu jak skończy się @ 😉

starania były po @ także nie tylko po zastrzyku 

Godzinę temu, Gość Olgik napisał:

Olgikt- tak samo mi mówił lekarz,żeby co dwa dni najlepiej sie kochac. raz by sie nagromadziło troche wiecej plemniczków u mężczyzny a dwa, by kobieta miała ciągle plemniki w sobie. 

Witajcie Dziewczyny. Czytam i powiem Wam, że cieszę się, że jesteście. My po roku starań zaczęliśmy leczenie. Trafiłam tu i jakoś mi lepiej, że jesteście wsparciem bo w moim otoczeniu nikt nie miał problemów z zajściem 🥺 a do nas tylko mnóstwo pytań kiedy wy i kiedy wy. Przykre to. Ściskam mocno - jutro idę na monitoring 👏

Beti, nie chcę zapeszac ale jutro chyba usłyszymy dobre wieści! Trzymam kciuki 🙂

Co do migreny - słyszałam, że pomocne są takie chłodzące nakładki na oczy (coś jak te opaski do spania, tylko z chłodzącym płynem w środku).

U mnie dziś 9dc i przedostatni dzień brania clo, pierwszy raz przytulanki bez środków nawilżających, mam nadzieję że to dobry znak! Jednak na owu raczej za wcześnie, chyba czysty przypadek. Monitoring mam dopiero w 20dc, który przypada akurat w wigilię - tak jak się obawiałam. Umówiłam for dzień wcześniej, lepszy 19dc niż 23dc 😄

Heja, ja już po wizycie . Po torbieli nie ma śladu . Zalecenia -jezeli nie przyjdzie małpa naturalnie, to po nowym roku wywoływanie i stulymulacja ale nie Clo tylko innym lekiem o podobnym dzialaniu no i zastrzyk. Jak to doktor powiedział trzeba działać.  

2 godziny temu, Gość Karska napisał:

Heja, ja już po wizycie . Po torbieli nie ma śladu . Zalecenia -jezeli nie przyjdzie małpa naturalnie, to po nowym roku wywoływanie i stulymulacja ale nie Clo tylko innym lekiem o podobnym dzialaniu no i zastrzyk. Jak to doktor powiedział trzeba działać.  

Czyli obie już bez torbieli jesteśmy ;) możemy działać i to jest najważniejsza myśl teraz :)

Beti94 robiłaś dzisiaj betę? Czekamy na jakieś wieści..

45 minut temu, Gość Olgik napisał:

Czyli obie już bez torbieli jesteśmy 😉 możemy działać i to jest najważniejsza myśl teraz 🙂

Beti94 robiłaś dzisiaj betę? Czekamy na jakieś wieści..

Olgik- dużo nas łączy z tego co widzę. Beti94🤞🤞🤞🤞

Kalina - jesteś tu ? Co u Ciebie ? 

Muszę się trochę wyżalić..

Od wczoraj mam strasznego doła.. nie dość że jest @ to jeszcze wszędzie sa dzieci.. wczoraj chyba w każdym możliwym serialu w TV jak nie porody to malutkie dzieci. Szwagierka ma dwójkę i jest w trzeciej zawansowanej ciąży. Strasznie się cieszę bo dużo czasu spędzamy razem i kocham też te małe szkraby.. ale jest mi też trochę przykro ..

We wtorek idę do lekarza porozmawiać z nim o tym monitoringu przy CLO. Zobaczę co powie bo nie widzi mi się szukać nowego lekarza. Szwagierka chodzi do niego już właśnie trzecią ciążę i nie narzeka. Zawsze było wszystko w porządku. Więc jeszcze spróbuję. 

Hej też sobie podczytuje forum i czekam na nowy cykl ale dziś zauważyłam coś dziwnego i widzę, że ostatnio też się pojawił ten temat. 

Obudziłam się  rano i zobaczyłam brązowe plamy dosłownie kilka drobnych plamek (przytulanki były przez ostatnie noce) ale jeden raz zapomniałam wziąć 1 tabletkę duphaston (bo zażywam jedną rano i jedna wieczorem) w piątek nie wzięłam tej wieczorem, a plamy pojawiły się wczoraj rano i dzisiaj rano. W ciągu dnia nic nie ma. 

Myślicie że powodem plam może być to, że nie wzięłam tej jednej tabletki? Czy może stosunek? Wczesniej nigdy tak nie miałam. 🤔

W dniu 12/12/2020 o 10:57 AM, Gość Inez napisał:

Dziewczyny, czy któras miała taką sytuację - napisałam maila do kliniki z pytaniem o badania do sono-hsg i w odpowiedzi dostałam :

Do wykonania zabiegu należy mieć komplet badań takich jak:
Pełna wirusologia (HIV, HCV, HBS, HBC, VDRL) 171zł
wymaz z pochwy 35zł
Wymaz na Chlamydia trachomatis, Mycoplasma genitalium, Ureoplasma urealitycum 270zł
Covid19 metodą pcr 350zł

normalnie jakieś jaja! Nie dość że samo hsg 700zł, badania prawie 500 to jeszcze test na covid!! 

To jest jakiś żart!? 😮 

Ja płaciłam prywatnie 680 zł, miałam tylko donieść biocenoze i cytologie. 

A mieszkam w dużym mieście gdzie ogólnie jest bardzo drogo. 

Szukaj dalej! 🙂 Ja dzwoniłam chyba po 5 klinikach. 

32 minuty temu, Gość Ola napisał:

Muszę się trochę wyżalić..

Od wczoraj mam strasznego doła.. nie dość że jest @ to jeszcze wszędzie sa dzieci.. wczoraj chyba w każdym możliwym serialu w TV jak nie porody to malutkie dzieci. Szwagierka ma dwójkę i jest w trzeciej zawansowanej ciąży. Strasznie się cieszę bo dużo czasu spędzamy razem i kocham też te małe szkraby.. ale jest mi też trochę przykro ..

We wtorek idę do lekarza porozmawiać z nim o tym monitoringu przy CLO. Zobaczę co powie bo nie widzi mi się szukać nowego lekarza. Szwagierka chodzi do niego już właśnie trzecią ciążę i nie narzeka. Zawsze było wszystko w porządku. Więc jeszcze spróbuję. 

Ola ma tak chyba większość z nas:/ ja jestem na etapie odwracania głowy jak widzę kobietę w ciąży bo jest mi tak źle, że tyle czasu się staram i nic. Do tego pełno brzuszków u znajomych, cieszę się razem z nimi ale w środku krzycze. Kilka osób w rodzinie zna mój problem ale i tak drażnią mnie pytania i jak? Czy już? 

Jutro mam monitoring może tym razem coś tam zobaczę 🙂 🙂

Malina ktoś kilka dni temu poruszał podobny temat że po stosunku czasami tak może się zdarzyć 😉