Skocz do zawartości
Forum

Czy jestem w ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć kobietki! Zastanawiam się czy nie jestem w ciąży i chce się was poradzić. Współżyłam bez zabezpieczenia w dniu owulacji ale partner nie skończył we mnie, parę dni później zauważyłam na władce jasno brązowy śluz i jakby 2/3 krople różowej krwi, okropnie bolało mnie podbrzusze I jajniki, co chwilę miałam skurcze, bardzo źle się czułam, ciągle było mi niedobrze, spóźniał mi się okres aż w końcu po 4 dniach spóźnienia dostałam. Zawsze trwał 7 dni i był obfity, tym razem trwał zaledwie 4 dni i był mniej obfity niż zwykle, po tych 4 dniach krwawienia był jeden dzień przerwy a następnego dnia pojawiła się bardzo ciemna plama na wkładce i jeszcze kolejnego dnia brązowy śluz z domieszką krwi i to by było na tyle z okresu. Przestałam już powoli podejrzewać ciąże bo skoro było krwawienie to napewno nie jestem w ciąży, ale teraz znów się źle czuje, dziś odczuwam takie zmęczenie że nie jestem w stanie funkcjonować, cały dzień mnie mdli I tylko jak coś zjem to mi niedobrze. Wyczytałam gdzieś że podczas wczesnej ciąży mogą występować krwawienia, ale nie wiem co o tym sądzić. Nie bolą mnie piersi jak to dużo kobiet opisuje jako pierwszy objaw, często boli mnie głowa, nie wiem co myśleć. Pomóżcie,myślicie że to ciąża?

Witam
Najlepiej gdy wykonasz już jutro test dla pewności i czystego umysłu :)
Moja miesiączka się spóźniła 3 dni, intuicja mnie nie zawiodła i wykonany test wyszedł pozytywny.
Miałam ciągle uczucie, że zara nadejdzie miesiączka i starałam się być spokojna, oczekując nadejścia poniedziałku by wykonać test z krwi.
Niestety dzień przed dostałam plamienia dziwne uczucie w dole podbrzusza i goronczka, plamienie było jasno różowe które po 3 dniach przemieniło się z brązowe.. Test z krwi wyszedł ujemny
Jednak do dziś nie potrafię tego wszystkiego ogarnąć
Czy mogło to być poronienie samoistne? (Na bardzo wczesnym etapie ciąży)

Ps mama Robercika odpowiedzieć mogłaś dziewczynie ..
pozdrawiam

Verka
Tak test wyszedł negatywny
Żadnych innych objawów w danym momencie nie mam, poza żyłami które mi wyszły na piersiach nogach pewnie to nie ma nic wspólnego. Przyczyną mogą być może zmiany hormonalne nie mam pojęcia ale to wszystko dziwne... niedługo będę mieć badania to będę wiedzieć.
A ty wykonałaś dziś powtórny test?
Zgłoś się do ginekologa niech ci porobi badania hormonalne
Zawsze pozytywnie myśl
Pozdrawiam cię serdecznie

Celin, nie robiłam jeszcze żadnego testu bo przez ostatnie parę dni się dobrze czułam, teraz wszystko wróciło I do tego doszedł okropny posmak w ustach, ni to metaliczny ni gorzki, a słyszałam że to tez jest objaw ciąży, a co do twoich żył na piersiach to ponoć na początku ciąży one się uwidaczniają, ale jak wiadomo nie u każdego, ja np nie zauważyłam żadnych zmian w piersiach