Skocz do zawartości
Forum

Hallo! Ktoś uraczy dobrą rada?..

Rekomendowane odpowiedzi

Przechodząc do rzeczy.. Miesiączke zawsze mam co 28 dni i trwa ona 4dni. 26 lutego miałam ostatni raz. 4 marca kochalam sie z chlopakiem, niestety pech chcial,ze pekla prezerwatywa.. Tabletkę ellaone wzielam okolo 6-7h po stosunku nie później.. Czulam sie po niej dosc kiepsko, zawroty glowy,bol jajnikow.. Miesiaczke powinnam dostac 26 w poniedzialek i nic.. Podbrzusze mnie pobolowa i to tylko tyle, zadnych bolow piersi co jest dosc dziwne bo zawsze mi towarzyszyly. Wiem,że dopiero spoznia mi sie 3 dzien i troche panikuje ale chcialabym zapytac czy to mozliwe bym byla w ciazy?

Gość Sawanna1

możliwe że jesteś w ciąży, tabletka ellaone nie ma 100 % skuteczności, ale ma 99% i może też wpływać na organizm poniewaz to ogromna dawka hormonów. według mnie to co się dzieje to sprawa hormonów oraz stresu przed ciąża. najlepiej zrób test ciążowy z krwi. sama brałam tą tabletkę raz w życiu jeszcze jako nastolatka również z powodu peknietej prezerwatywy, nie wiem jaki miałam wtedy dzień cyklu. i również nie dostałam po niej miesiączki w terminie. chyba z 10 testów wtedy zrobiłam. ale jak minęło parę dni i wiedziałam że teraz to już jak test nie wyjdzie to nie ma ciąży. to na następny dzień dostałam miesiączki. test jest w 100% wiarygodny taki sikany 10 dni po terminie miesiączki. bo od stosunku plemniki mogą przeżyć do 5 dni, zagniezdzenie też może trwać, potem trzeba zostawić czas na wzrost stężenia beta hcg. w moczu mniejsze niż w krwi. dlatego zakładam że 10 dni od terminu @