Skocz do zawartości
Forum

Jak poinformowałyście parterów o ciąży? :)

Gość Ami_Ami_ami

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ami_Ami_ami

Hej :) właśnie zaszłam w drugą ciążę :) ogólnie udało nam się za pierwszym razem więc partner w ogóle się nie spodziewa niczego zwłaszcza że powiedziałam mu że dostałam okres a okazało się że to było plamienie takie jednodniowe w terminie miesiączki :) najlepsze jest to że włożyłam tampona i przypomniałam sobie o nim na wieczor, wyjmuje a tam prawie nic :p ale wracając do tematu, chce jakoś go w jakiś fajny sposób poinformować :) jak wy informowałscie swoich partnerów lub czy macie jakieś ciekawe pomysły? :)

Ami, u mnie też się udało za pierwszym razem,a to nasz pierwszy dzidziuś:) Ja miałam duże przeczucie, że się udało, więc zawczasu kupiłam test. Pamiętam, że był 23 grudnia, a ja akurat miałam nockę w pracy i pamiętam, że była to moja najgorsza nocka, bo postanowiłam, że jak wrócę rano do domu, to w końcu zrobię ten test, przez co siku mi się strasznie chciało, bo ani razu nie poszłam do wc. O 6 rano skończyłam pracę,w domu zrobiłam test i w takim szoku byłam, że od razu sie udalo, że zupełnie zapomniałam, że planowałam coś specjalnego na okazję informowania;) Po prostu obudziłam męża, on oczywiście niezadowolony, że budzę go w wigilię o 7 rano. No ale dałam mu ten test i już. Po prostu w takim momencie nie wytrzymałabym z utrzymaniem tego, trochę teraz żałuję, bo parę pomysłów miałam ;)

Gość xWaniliowa

Test robiłam o 2-giej w nocy bo akurat kupiłam bo objawy ciąży były a że do porannego siku nie chciałam czekać to zrobiłam i tak oto wyleciałam z ubikacji z pozytywnym testem w ręku, obudziłam partnera i wcisnęłam mu go w rękę. :) Nic specjalnego w sumie. ;)