Skocz do zawartości
Forum

Czy to ciąża?

Gość Karo95

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, biorę tabletki anty, ostro stosunek miałam na początku stycznia, ostatnio mam wrażliwe piersi i wieczorami pobolewa mnie podbrzusze plus ogólne osłabienie z bólem głowy. Byłam wcześniej u ginekologa i powiedział ze jajniki są uśpione. Miesiączkę mam dostać dopiero 10.02. Czy to moze byc ciąża? Tydzień temu robiłam test wyszedł negatywny

Tak, są regularne
Ostatnia miałam od 13 (sobota) ale lekkie krwawienie mialam do poniedziałku byłam z tym u gin bo pierwszy raz przed miesiączka miałam krwawienie i powiedział ze mam sie nie przejmować, bede miała tylko lżejsza miesiączkę skończyła sie w środę i od środy wzięłam kolejne tabletki

Gość Tryagain

Teoretycznie mogłabyś być w ciąży. Nawet bardzo regularne przyjmowanie tabletek nie gwarantuje 100% skuteczności. Ta „dziwna” ostatnia miesiączka również jest podejrzana. Natomiast jeśli faktycznie jesteś, to test, który zrobiłaś powinien być już dodatni. Na Twoim miejscu zrobiłabym jeszcze jeden, może badanie hCG. A kolejna wizyta u ginekologa rozwiałaby wszelkie wątpliwości - i to chyba najrozsądniejszy krok. Objawy które masz- jasne, są „ciążowe”, ale nasze organizmy potrafią je „fabrykować” szczególnie jak się nakręcamy :)

Zrobiłam dzisiaj poranny test, wyszedł negatywny. Nie wiem co mam o tym wszystkim myślec. Ból sutków i podbrzusza, osłabienie, ból głowy... czy to moze byc wywołane przez stres? Czy jakaś choroba? Jestem załamana.... stres stres stres aż mi ręce same chodzą

Gość Tryagain

MatkaWariatka ma rację. Żadna z nas Ci nie da jednoznacznej odpowiedzi. Jeśli test wyszedł negatywny, to ja byłabym już spokojna. Ale jeśli się aż tak denerwujesz, to idź do ginekologa. Tak jak pisałam Ci wcześniej. Bóle podbrzusza i pozostałe objawy mogą wynikać ze stresu (jak piszesz -dużego). Jak się nakrecamy to wszystko nagle pasuje. :) Przez ten stres to nawet Ci się może kolejna miesiączka opóźnić, chociaż przy stosowaniu tabletek to mało prawdopodobne...