Skocz do zawartości
Forum

Czy to ciąża?

Gość LadyM00N

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wszystkim!
Zaczne zwięźle i na temat
dostalam miesiaczke dwa dni przed terminem, jest bardzo skąpa i trwa już 5 dzień
Dzisiaj od godzin popoludniowych męczy mnie zgaga
Dodam rowniez ze moje cykle są regularne a miesiaczki bardzo obfite.
Wczoraj wykonalam test 25mlU z wieczornego moczu - negatywny. Moze jest jeszcze za wczesnie na tak nieczuly test i powinnam zrobic 10mlU z porannego moczu?
Czy to moze byc ciąża?

2 dni szybciej miesiaczka i mniej obfita nie wskazuja na ciaze. Testy zaleca sie wykonywac z porannego moczu kiedy stezenie hcg jest największe. Tak naprawdę watpie aby to byla ciaza. Ale dla świętego spokoju mozesz sprobowac z testem z czuloscia 10. Przyczyn zgagi moze byc milion. Ale zasadnicze pytanie czy wspolzylas bez zabezpieczenia w poprzednim cyklu??

Ps pierwszy raz zgage mialam w wieku 29 lat bez ciazy i po mega pysznej rybie z maselkiem czosnkowym i cytryna. Cala noc sie meczylam.

Ja miałam zgagę w dwóch ciążach. Przedtem nigdy, nie wiedziałam co to zgaga i faktycznie w pierwszej ciąży miałam niemal od poczęcia taką lekką, natomiast w drugiej pojawiła się w połowie i żyć nie dawała :( Faktem jest jednak, że u mnie pierwszą oznaką, że to ciąża nie była zgaga ale zatrzymanie miesiączki, tzn jej brak. Nie była skąpa, przypominająca plamienia, po prostu się nie pojawiła. Ja myślę, że nie jesteś w ciąży, choć jeśli chcesz zostać mamą to gorąco trzymam kciuki :) ja próbując zajść w pierwszą ciąże na głowie bym stanęła. Kiedy miałam bardziej skąpy okres też leciałam do apteki po test bo może jak jest skąpszy to jest ciąża ale niestety nie było. Jeśli badania pokazały, że nie jesteś w ciąży to trzeba im zaufać i próbować dalej :) uda się :) No i czy współżyłaś bez zabezpieczenia?