Skocz do zawartości
Forum

ciaza i problem pomozcie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam kolezanke która ma 41 lat i jest w ciązy w 6 miesiącu i ma skurcze 2 razy dzienie ginekolog zrobil usg i powiedział ze ma przesuniętą panewke dodał ze dziecko jest chore bedzie niepełnosprawne ale to mniejsza z tym prosze o pomoc ! i ma niskie cisinienie to znaczy 104/105 puls 106 do tego dusznosci tez od 2 lat. czy któras z was tak miała prosze doradzice mi co robic i jej czy urodzi normalnie i doradzcie gdzie ma rodzic bo lekarz jej kazał w Poznaniu ze dziecko bedzie miec operacje po urodzeniu na skolioze. Mowi ona ze moze w całej Polsce rodzic. Tyko polećcie cos. Ja mysle zeby rodziła w Krk i dziecku zrobic operacje w Prokocimiu.

sara2006
Witam mam kolezanke która ma 41 lat i jest w ciązy w 6 miesiącu i ma skurcze 2 razy dzienie ginekolog zrobil usg i powiedział ze ma przesuniętą panewke dodał ze dziecko jest chore bedzie niepełnosprawne ale to mniejsza z tym prosze o pomoc ! i ma niskie cisinienie to znaczy 104/105 puls 106 do tego dusznosci tez od 2 lat. czy któras z was tak miała prosze doradzice mi co robic i jej czy urodzi normalnie i doradzcie gdzie ma rodzic bo lekarz jej kazał w Poznaniu ze dziecko bedzie miec operacje po urodzeniu na skolioze. Mowi ona ze moze w całej Polsce rodzic. Tyko polećcie cos. Ja mysle zeby rodziła w Krk i dziecku zrobic operacje w Prokocimiu.

jaka panewkę ma przesuniętą to po pierwsze, po drugie ciśnienie wskazane wcale nie jest niskie (dolne b. wysokie) i skoro ma duszności to dlaczego lekarz ja zostawił samą sobie?

zanim zastanowi się, gdzie będzie rodzić niech najpierw zmieni lekarza

nie znam - słyszałam jedynie o CZD bo wiele osób z dziećmi z całej Polski się pojawia dlatego ta informacja.

co do zakresu - najlepiej poczytac który szpital co oferuje i jakie są opinie :)

mam nadzieje ze wybierze dobry i bedzie wszystko ok :)

Kinga : 06.03.2006 rok ( 3760g i 55 cm )
Grześ : 29.06.2011 rok ( 3750g i 56 cm )
Sonia : 16.10.2012 rok ( 3860g i 54 cm )
http://emotikona.pl/gify/pic/11wir.gif

Justyś
W Katowicach na Ligocie jest Centrum Matki i Dziecka, oni są dobrymi specjalistami mają niestety mnóstwo ludzi chętnych........wiec możliwe, że nie tak łatwo się do nich dostać

Tak ale to też zależy. Moja mała miała operację na serduszko w 8 miesiacu życia i odradzano mi Ligotę. Kinga była w szpitalu w Zabrzu i jestem bardzo zadowolona. Rozmawaijąc z matkami dziećmi to też były zdania, żeby operację przeprowadzać w Zabrzu.
Jeśli problem jest duży to nie ma problemu z terminem.