Skocz do zawartości
Forum

Ciaza zbyt maly zarodek.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ja pierwszy raz bylam u ginekologa to z moich obliczen wynikalo ze to 4 tydzien o ile sie nie myle, mialam usg i babka powiedziala ze jestem w ciazy ale ze zarodek jest tak mały ze nie bardzo mozna teraz okreslic jaki to tydzien ze urzadzenie pokazuje jakis tydzien ale narazie nie mozemy sie tym sugerowac. Musze nadmienic ze na usg moj dzidzius to byla tylko mała kropka.. nic wiecej.. takze jak u ciebie to 5 tydzien to wydaje mi sie ze nie mozna powiedziec czy ten zarodek jest maly czy duzy bo poprostu to jest baardzo wczesna ciaza. Ja bym narazie sie nie przejmowala i poszla do ginekologa za 4 tygodnie. a w ogole to jak miala watpliwosci to powinna ci zlecic badanie hcg codziennie przez 3-4 dni. jesli bedzie sie zwiekszac poziom to znaczy ze wszystko jest ok. Moja tak zrobila i przynajmniej od razu wiedzialam ze wszystko jest dobrze. Ze sie dziecko rozwija. Idz do laba sam sprawdz poziom przynajmniej nie bedziesz musiała sie martwic i czarno na białym bedziesz wiedziec ze wszystko jest w porzadku :)

http://s3.suwaczek.com/201705245562.png

Mieliśmy to samo. Zrób BtHCG - wyjdzie Ci dokładnie jak zaawansowana jest ciąża. Poczekaj z 2 tygodnie do 7 i usłyszysz serduszko :) Jedna lekarka, która przepisywała mi skierowania w LuxMedzie powiedziała, że do 8 tygodnia nie powinno się nawet do lekarza gonić, bo może nic nie widać. Możliwe , że masz młodszą ciążę. Głowa do góry! Za 2 tygodnie zobaczysz swoją fasolkę :)