Skocz do zawartości
Forum

Majówki 2018

Gość Lenka88

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, przyjmiecie mnie do swojego grona? Co prawda mam termin na 12 kwietnia, ale koleżanki z kwietniówek przeszły na forum fb, więc chętnie spędziłabym z Wami ostatnie 10 tygodni ciąży. :) Mam już synka, który w kwietniu skończy 3 lata, teraz wg lekarza na 99% czekamy na córeczkę. Ciążę póki co znoszę bezproblemowo, chociaż pierwsza nie należała do najłatwiejszych bo miałam spory problem z nadciśnieniem ciążowym.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xd1yhop.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/xlzu2pq.png

Majcyss trzymam za was mocno kciuki,oby jak najdłużej maleństwo czekało.i tak dzielna jesteś z tym leżeniem i musicie dobrze się organizować w domu. Ja mam nadzieję,że moja szyjka się nie skróciła,bo gdybym miała non stop leżeć to nie wiem jak my to zrobimy. Bądź dobrej myśli:) swoją drogą lekarz powinien mierzyć za każdym razem twoją szyjkę,żeby wiedzieć o ile się skróciła.

Ja poprostu wszystko olalam nie interesuje mnie nic chociaż myślałam że to niemożliwe mąż sprząta coś ugotuje zmywa itp od 3 miesięcy jeszcze nie słyszałam narzekania córka tez jest wyrozumiała jak chce się pobawić to przychodzi do mnie i się bawimy. Bardzo pomaga choć ma dopiero 6 lat. W sumie to nie wiem czy jest tak źle czy on miał jakiś gorszy dzień wczoraj bądź co bądź zdenerwował mnie strasznie. Poprzednia ciaza była jeszcze gorsza na tym etapie wiec jestem dobrej myśli.

Czesc Dziewczyny, mam termin na 21 maja, chetnie dolacze do grona ☺
Moze zaczne rowniez od przedstawienia swojego "problemu"- moze ktoras z Was miala cos takiego, dodam, ze jest to moja pierwsza ciaza i wszystko co dziwne troche mnie stresuje... obecnie jestem w 23 T 4 D od dluzszego czasu twardnial mi brzuch kilka razy dzienni
e, ale po odpoczynku/polozeniu sie czy zmianie pozycji przechodzilo. 4 dni temu napial sie i do tej pory jest caly czas twardy...nie boli, nie ma krwawienia, nic dziwnego sie nie dzieje. Oczywisnie po pierwszym takim dniu pojechalam na pogotwie i wszystko jest ok szyjka dluga, macica miekka, lozysko sie nie odkleja...lekarz powiedzial, ze to nie sa skurcze macicy, wiec coo??? Zalecil nospe, ale ona zupelnie nie pomaga, brzuch jest nadal twardy, jak bym byla wiecznie przejedzona i miala peknac, a dodam, ze staram sie jesc zdrowo, male porcje...przepraszam, troche sie rozpisalam, ale moze ktoras z Was miala cos podobnego.
Pozdrowienia

Gość GRZANKA4ever

Cześć, mogę do Was dołączyć? też mam termin na 21-22.05, jak Aga_ta:) Jeśli mogę coś doradzić w sprawie ciągłego spiecia brzucha - magnez i oszczędzać sie póki nie minie, dużo leżenia. U mniejsze sprawdzone, choć spinal się od 17tc i powyższe rzeczy się sprawdziły. Rumianek i lipa też uspokajają macice. :) Pozdrawiam :)

Czesc GRZANKA4ever :)
Przybijam piatke co do terminu :) z lipa iichetnie rumiankiem chetnie sprobuje, moze sie tez brzuch wyluzuje- dzieki. Natomiast jesli chodzi o odpoczynek to wlasciwie od 3 dni prawie caly czas leze, jakies drobne spacerki i tak czy siak jest caly czas napiety...5 go lutego ide do lekarza, zobaczymy co powie. Staram sie w kazdym razie myslec pozytywnie ☺