Skocz do zawartości
Forum

Wrzesniówki 2017

Rekomendowane odpowiedzi

Gość strawberry

Teyla powodzenia! Nie stresuj się, będzie ok.

Mrmamos witamy w szeregach. Będzie pierwsza dzidzia?

Wadera gratulacje i dużo zdrówka dla Was ;)

Ja nie umiem doczekać się kolejnej wizyty, a to dopiero za 1,5 tygodnia. Ciekawe co u mojego maleństwa :) Pomału też rozglądam się za wozkiem. Chciałam odświeżyć wóz po córce, ale okazało się, że stelaż jest mocno zniszczony z wiecznego składania. Spodobały mi się wózki abc design z kolekcji 2017 ale spacerówki mają siedzenia kubełkowe (chyba w większości) i jestem załamana bo się napaliłam :( A ciuszków też chętnie nakupiłabym, ale takich rzeczywiście uniwersalnych okazuje się nie być za dużo. Tzn. Takich, które trafiają w mój gust. No nic, trzeba czekać... ;)

Wadera gratuluje synka też bym chciała. Zazdroszczę wam że tak wcześnie wam mówią plec a mój mnie trzyma w niepewności ehhh. Princessa - świetny wózek też mi się taki podoba i te miętowe kolory albo takie błękitne... Mrmamos witamy :) Co do rozmiarów to ja kupuję 56 bo mogą corka urodziła się 58 cm i 49990 więc była duża ale spokojnie mieściła się w rozmiar 56 :) te na 62 były za duże. Nastawiam się ze drugie dzuecko też może być duże

https://www.suwaczki.com/tickers/16udskjojdz05qpj.png

To będzie nasza pierwsza dzidzia :) taka bardzo wyczekana bo staraliśmy się o nią dwa lata i ciągle nic, już nadzieję traciliśmy i mieliśmy od stycznia iść do kliniki leczenia niepłodności, wykupiliśmy sobie wakacje na wrzesień i nagle się okazało że jestem w ciąży! Normalnie ryczałam z radości. Termin porodu mam na tydzień przed wylotem więc raczej z wakacji w tym roku nici, ale co tam dla takiej przyczyny warto zrezygnować.
Co do ciuszków i wyprawki, też już bardzo chciałabym kupować rzeczy dla maluszka ale jeszcze się powstrzymuję, boje się że jak zacznę to nie będzie końca ;). Mam już upatrzony wózek i łóżeczko. Nam podoba się bardzo Riko nano 3 w 1. Recenzje też ma dobre więc chyba się na niego skusimy.
Dziewczyny nie bójcie się badań prenatalnych, będzie ok!

https://www.suwaczki.com/tickers/w5wqej2819evzgte.png

Spotkałam niedawno koleżankę z pracy którą 5 tygodni temu urodziła córeczkę! I ma ten sam wózek który mi się podoba i ten sam kolor!! Same dziołszki się rodzą. Moje 3 koleżanki też spodziewają się córek!
Ten wózek zamówiła na allegro na jakiejś stronie :) Potem mi napisze i może coś znajdę dla mojej dzidzi :-)

https://www.suwaczki.com/tickers/atdcpx9ixw5d09qp.png

Gość strawberry

Magda16 2w1 czyli co konkretnie? Gondola i fotelik czy gondola ze spacerówką?

Pamiętam, że jak kupowałam dla córki to dużo dziewczyn pisało, że w sklepie polecili im kupić 2 foteliki jeśli mają 2 samochody. Moim zdaniem czysta głupota, bo i tak dzidzię bierze się do domu razem z fotelikiem i z domu do auta też. Przy foteliku dla 2 grupy to jest serio ułatwienie, bo mocuje się go "na stałe". Także polecam, żeby nie dać sobie wcisnąć dwóch fotelików ;)

Gość strawberry

Z mojego doświadczenia... Gondolę używałam ok pół roku. Potem pół roku spacerówkę (z 3w1). A od roczku używamy lekkiej spacerówki z tym, że teraz na zimę wróciliśmy też do tej ciężkiej spacerówki bo ma większe koła, które lepiej sprawdzają się w śniegu i daje radę z większym śpiworkiem, gdzie przy tej lekkiej zamiatałabym nim ziemię.
Zakładając, że rodzimy we wrześniu, to tym razem ciężką spacerówkę będę używać pewnie przez rok.
A nie wyobrażam sobie, żeby 6-miesięczne dziecko wozić od razu w tzw. parasolce bez amortyzatorów itp.
Z kolei koleżanka urodziła w czerwcu i woziła w gondoli do końca zimy, czyli ok 9 m-cy. Wtedy nawet przyda się duża gondola.
Oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania. Ja skorzystam z własnego doświadczenia :)
A co do kwestii "nieporęczne i niewygodne" to pewnie zależy od modelu. Faktem jest nawet do 10 kg różnicy w wadze tych wózków.

Zwróćcie szczególną uwagę na fotelik czy te z pakietu mają konieczne atesty itd. W końcu mają uratować życie dziecku wrazie wypadku. Wózek kupię 2 w 1 a fotelik mam od szwagra ( za darmo) z tych droższych z maxi cosi ( prawda jest taka że pierwszy fotelik jest nawet do 15 kg ale ich kształt jest kiepski dla dzieci powyżej 6 miesiąca bo taki pół leżący a maluchy już wtedy wolą oglądać świat za oknem przynajmniej w mojej rodzinie tak zauważyłam i szybko kupują następne) a mój upatrzony wózek wygląda tak

monthly_2017_03/wrzesniowki-2017_55508.jpg

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv9vvjnfg7hbm8.png

Gość strawberry

Ja też polecam lepszy fotelik. I dziecko do ok roku musi (!) jeździć tyłem do kierunku jazdy. W razie w. gdy następuje szarpnięcie w kierunku przodu samochodu (najczęściej) to dzieciaczki mają jeszcze słaby kregosłup i wtedy on opiera się na foteliku. Jadąc przodem, mimo pasów etc. dziecko wygina się wtedy aż do oporu i kręgosłup może nie wytrzymać.
Najpierw bezpieczeństwo, a potem reszta ;)

A kosz na zakupy sprawa istotna w wozku. Bardziej dostęp do niego kiedy spacerówka jest rozłożona. W tych lekkich spacerówkach jak już dziecko zaśnie to potem ciężko coś wcisnąć :D

Lambamber - witaj! Ktos nowy od razu z zalozonym kontem i suwaczkiem - to mi sie podoba, szacun :) u mnie na 90% corcia, mam juz prawie 2 letniego synka.

Nienawidze wozkow 2w1, bo spacerowki w wiekszosci sa kolosami... Ale i tak kupujemy 2w1 z adapterami do maxi cosi lub cybexa, po gdzie nie zapytam samego glebokiego mi nie sprzedadza... Paranoja :/ U nas to bedzie albo bebetto holland albo camarelo carera. Mieszkam na parterze z podjazdem, bez schodow wiec waga mi obojetna, byleby sie latwo skladal i mial latwo odpinane kola zeby spokojnie wrzucic go do bagaznika. I co najwazniejsze: ragulacja amortyzacji!!! Tego nam bardzo przy synu brakowalo :/

https://www.suwaczki.com/tickers/l22n9vvjkwvojafh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr20mmpxurxf9n.png

Lambamber No Witaj! :)
Gratuluję córeczki :))
I mam nadzieję że będzie Tobie się dobrze z Nami pisało i dotrwamy wszystkie szczęśliwie do Września :) .

Ja niestety mieszkam na 3 piętrze. W dodatku bez windy :Histeria:
Co do wózka to muszę przemyśleć. ZIELIZKA masz rację te spacerówki 3w1 lub 2w1 są ciężkie i dość duże dlatego z czasem większość osób kupuje nowe spacerówki, lżejsze ..
I tak dopiero cis w czerwcu kupimy lub nawet później :Oczko:

https://www.suwaczki.com/tickers/atdcpx9ixw5d09qp.png

Ja mam wózek 2 w 1 Jedo Fyn. Gondola spora do 8 miesiąca syn przejeździł w niej zimę, a spacerówke tak do 2.5 roczku używaliśmy. Fotelik kupowałam osobno, maxi cosi ze względu na bezpieczeństwo bo sporo jeździliśmy. Trochę się cieszę, że mam już większość rzeczy bo to ciężkie wybory są;-) mnie czeka zapewne kupno jakiejś dostawki do łóżka bo syn nadal śpi ze mną i za nic nie chce się wynieść